gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ontdek de nieuwste Switch game: Mario VS Donkey Kong voor de Nintendo Switch. Met de remake van het bekende Gameboy Advance spel heeft Nintendo een nieuwe puzzelgame op de markt gebracht geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

Wie is Donkey Kong?

Wie kent hem niet? Donkey Kong is de bekende aap die voor het eerst op het toneel verscheen in 1981 door Nintendo. Inmiddels zijn er heel wat spelletjes met Donkey Kong (of kortweg DK) op de markt verschenen. Normaal is DK een vriend van Mario, maar dat is niet altijd zo. Tijdens hun debuut (het eerste spel van Donkey Kong) moest Mario namelijk Pauline redden uit de armen van DK die haar gekidnapt had.

Het karakter van DK kun je omschrijven als: sterk en gek op bananen. Als hij blij is dan laat hij dat zien door met zijn vuisten op zijn buik te slaan. Op zijn rode stropdas zie je de letters DK staan.

 

Wie is Mario?

Waarschijnlijk heeft Mario geen verdere uitleg nodig, want de Italiaanse loodgieter met blauwe overall, rode trui en dito pet herkent iedereen wel. Soms werkt hij samen met zijn vriend Luigi die ook loodgieter is. De rode draad in Mario’s leven is het feit dat hij verliefd is op Princess Peach. Hij moet haar vaak redden uit de armen van zijn vijand: Bowser.

In de loop der jaren heeft Nintendo verschillende games uitgebracht met Mario in de hoofdrol. Deze zijn stuk voor stuk een succes en worden heel graag gespeeld door jong en oud.

Leestip: 10 leukste spelletjes voor de Nintendo Switch voor kinderen

 

Mario VS Donkey Kong voor de Nintendo Switch

Nu ligt er sinds half februari 2024 een nieuw spel op de schappen: Mario VS Donkey Kong. DK is namelijk gek op Mini-Mario speeltjes en wil er één hebben. Er is alleen één probleem: of ze zijn uitverkocht of hij mag ze niet hebben. Om dan toch een speeltje te krijgen steelt hij de mini-Mario’s. En dan is het de taak van Mario om de speeltjes weer bij elkaar te sprokkelen.

Tijdens het spel kruip je in de huid van Mario en moet je ervoor zorgen dat het speelgoed terugkomt waar het hoort. Om te winnen moet je niet alleen je kracht, maar ook je verstand gebruiken. Beide zijn nodig om de steeds moeilijker wordende levels op te lossen. Lukt het je niet alleen? Gelukkig kun je een tweede speler erbij betrekken in de lokale coöpstand.

Door het oplossen van puzzels verzamel je sleutels, bereik je diverse platformen (al dan niet met een handstandsprong of achterwaartse salto) en breng je alle Mini-Mario’s weer in veiligheid. En als je dacht dat je dan klaar bent heb je het mis: je moet het namelijk ook nog eens opnemen tegen Donkey Kong die een laatste poging doet om zijn verzamelde speelgoed niet weer te verliezen.

 

Onze ervaring met het spel Mario VS Donkey Kong

Als liefhebber van Mario games mocht deze natuurlijk niet ontbreken hier in huis. Het is ook een beetje nostalgie natuurlijk, omdat het gebaseerd is op het oudere Gameboy Advance spel en dat maakt het extra leuk. Wat het spel extra leuk maakt is dat je het ook met een andere speler kunt spelen. Zowel voor kinderen als ouder is het echt een leuke uitdaging. Voor de allerkleinsten is het wel raadzaam om zo nu en dan te helpen, want de puzzels zijn soms best wat lastig op te lossen.

De game is echt een aanrader als je op zoek bent naar een leuk Nintendo Switch spel voor je kind (en of stiekem voor jezelf, omdat je een Mario liefhebber bent).

Wil je kijken of het spel iets is voor je kind (of jezelf)? Probeer het dan met een demo via onderstaande link: https://www.nintendo.nl/Games/Nintendo-Switch-games/Mario-vs-Donkey-Kong-2445644.html

 

 

Algemene informatie Mario VS Donkey Kong

Leeftijd: vanaf 3 jaar

Genre: puzzels

Platform: Ninteno Switch

Prijs: rond 40 euro

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelInspiratie: leuke ideeën voor de kamer van je peuter
Volgend artikelDe dag dat… mijn kind uitgleed in het zwembad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in