gefeliciTAART.nl - Black Friday

Kinderen zijn ontzettend snel, binnen een fractie van een seconde hebben ze iets te pakken wat niet voor ze bestemd is. Je komt ogen en handen tekort, vooral als je kind begint te kruipen en lopen. In de keuken zijn de gevaren extra groot. Maar kende je ook deze 3 onverwachte dingen uit je keuken die levensgevaarlijk zijn voor je kind?

 

Kind op ontdekkingstocht

Vanaf het moment dat een kind leert kruipen wordt de wereld een stukje groter. Ineens komt je kind op plekken waar het tot nu nooit kwam. Tijd om alle lades en kasten te voorzien van een kinderslot, zodat je kind niet in aanraking komt met de inhoud. Dat geldt zeker voor kasten waar batterijen in liggen, maar ook spelletjes en kleine prulletjes kunnen een potentieel gevaar zijn voor je kind.

Een kind gaat namelijk niet alleen op ontdekkingstocht met de ogen. Voor een kind is alles nieuw en dat betekend dat alles eerst bekeken wordt, vervolgens in de handen gepakt en tenslotte in de mond gestopt wordt. En juist bij dat laatste gaat het geregeld mis. Nog steeds belanden er elk jaar tientallen kinderen op de SEH doordat ze iets in de mond hebben gestopt wat er niet hoort.

 

3 Onverwachte dingen uit je keuken die levensgevaarlijk zijn voor je kind

Een groot gevaar voor je kind is de keuken. Dat is niet zo gek, hier staan immers niet alleen schoonmaakmiddelen, maar ook hete pannen die brandwonden kunnen veroorzaken, bestek, waaronder messen en nog veel meer. Als ouder weet je natuurlijk dat je met al deze dingen op moet letten. Je kunt de keukenkasten en lades heel makkelijk op slot gooien, dankzij speciale kinderslotjes.

Maar kende je ook onderstaande drie onverwachte dingen uit je keuken die levensgevaarlijk zijn voor je kind? Denk daarbij aan kaneel, handzeep en koelkastmagneten?

 

Kaneel, levensgevaarlijk voor je kind

Als je aan kruiden denkt, denk je niet direct aan gevaar voor je kind. Zo op het eerste gezicht is kaneel ook geen gevaar voor je kind. Je kunt dit gerust over de pannenkoek van je kind strooien. Niets zo lekker als kaneel toegevoegd aan (zoet) eten. Maar helaas zit er ook een keerzijde aan. Als je kind het potje met kaneel te pakken heeft kan dit levensgevaarlijk zijn.

Misschien kun je je de kaneel challenge van een aantal jaar geleden nog herinneren? Door deze challenge zijn kinderen in het ziekenhuis terecht gekomen en zelfs overleden. Dat is niet zo vreemd, want als je een heleboel kaneel in je mond neemt droogt de mond en keel uit. Dit zorgt ervoor dat je gaat hoesten en hierdoor kun je stikken. Het is zelfs mogelijk dat de kaneel in je longen terechtkomt. Hierdoor krijg je geen zuurstof meer.

Stel je voor dat je baby of peuter de pot met kaneel heeft ontdekt. Kaneel smaakt in kleine hoeveelheden best lekker en dus besluit je kind veel meer in de mond te stoppen. In het ergste geval kan je kind op die manier door verstikking om het leven komen.

 

 

Zeep met een fruitige geur als potentieel gevaar voor je kind

Zeep is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan gevaren in de keuken. Toch kan het voor een klein kind behoorlijk gevaarlijk zijn. Dat komt omdat een kind eigenlijk nergens gevaren inziet. De zepen tegenwoordig ruiken vaak zo lekker dat je ze bijna in je mond zou willen stoppen. Voor je kind dus een sein om dit ook werkelijk te doen.

Je kind snapt niet dat zeep niet geschikt is om te eten. Grote hoeveelheden zijn ontzettend schadelijk voor de gezondheid en kunnen in het ergste geval het leven van je kind in gevaar brengen. Zorg dus dat handzeep buiten bereik van je kind staat. Vergeet ook niet dat je kind met behulp van een stoel heel ver komt en dan ineens dingen wel binnen handbereik zijn.

 

Koelkastmagneten een onderschat gevaar voor je kind

Koelkastmagneten werken letterlijk als een magneet op je kind. Hoe kleurrijker deze zijn, hoe groter de kans dat je kind hiermee aan de haal gaat. Grote koelkastmagneten die in de mond genomen worden hoeven niet direct een gevaar te betekenen. Dat ligt wel anders bij kleine koelkastmagneten of voorwerpen die achterop een kleine magneet hebben geplakt.

Deze kleine magneten kunnen losschieten en door je kind ingeslikt worden. Een ingeslikte magneet kan grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zeker als deze in de darm terechtkomt. Plaats koelkastmagneten zo hoog mogelijk en controleer geregeld of deze nog op hun plaats hangen.

 

Kende jij deze drie dingen al die potentieel levensgevaarlijk kunnen zijn voor je kind?

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelHerfst knutselen paddenstoel DIY
Volgend artikelRecept egel cupcakes

2 REACTIES

  1. Bij ons staan de schoonmaakmiddelen en kruiden nog steeds weg. De magneten hielden we wel altijd rekening mee, die hingen hoog

  2. Wij hebben altijd alle schoonmaak middelen in een kast helemaal bovenaan gehad. Want hier was ik ook als de dood voor. Maar nu lees ik hier koelkast magneten staan en ik moet zeggen die hingen wel over de hele koelkast 🥲

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in