gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is winter en dat is momenteel goed te merken aan de temperaturen. Grote kans dat jij je afvraagt of je baby het wel warm genoeg heeft. Met deze 7 tips om te voorkomen dat je kind het koud heeft in de winter weet je zeker dat je baby er warm bij ligt.

 

Baby in de winter

Het is raadzaam om na de geboorte 1 – 2 weken thuis te blijven met je baby. Dat geldt zeker als de temperaturen rond het vriespunt liggen. Pasgeborenen kunnen moeite hebben met het op temperatuur houden van hun lichaam. Overigens geldt dit niet alleen voor de winter, maar ook in de zomer. Na 2 weken mag je gerust op stap gaan met de kleine. Sterker nog: dat is juist goed! Verse lucht en buiten zijn versterkt het immuunsysteem van je baby.

 

7 Tips om te voorkomen dat je kind het koud heeft in de winter

Naar buiten gaan is Ă©Ă©n ding, je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat je kind hiervan kan genieten. Dat wil zeggen dat je baby het niet koud, maar ook zeker niet te warm moet hebben of krijgen. Daarom vind je hieronder 7 tips om je baby lekker warm te houden in de winter, zodat niets een mooie wandeling in de weg staat.

Leestip: Buiten spelen in de kou? Let dan hierop

 

1. Kleden in lagen

Eigenlijk geldt deze regel niet alleen voor je baby, maar ook zeker voor je oudere kinderen. Je kunt beter een aantal lagen kleding aandoen, in plaats van alleen maar een dikke jas of een pak. Direct op de huid kies je bij voorkeur voor natuurlijke materialen zoals katoen. Daarna doe je een maillot, broek of een boxpakje aan gecombineerd met een paar sokken. Een trui en een jas met een muts op het hoofdje maakt de outfit ompleet.

Voorkom dat je ritssluitingen direct contact maken met de huid! Als vuistregel geldt: trek je kind 1 laag meer aan dan je zelf draagt.

 

2. Warm bij het hoofd en de handen

De meeste warmte gaat verloren via het hoofd. Daarom is het voor kleine kinderen extra belangrijk om een goede muts te dragen. Een capuchon is niet voldoende. Wel kun je deze combineren met een muts. Ook de handen moeten warm blijven en beschermd worden. Doe daarom handschoenen aan bij je kind. Kies bij voorkeur voor wanten. Als je kind tandjes krijgt is het handig om een extra paar op zak te hebben, zodat je kunt wisselen mochten de handschoenen nat van de kwijl zijn.

 

3. Warme voetenzak voor kinderwagen of buggy

Verpak je kind lekker warm in een voetenzak. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Stem de keuze af op de kinderwagen of buggy en kies voor een lekker gevoerd model. Op die manier is de kans klein dat je kind het koud krijgt.

 

 

4. Kinderwagen isoleren

Om kou onder de kinderwagen tegen te gaan kun je de kinderwagen aan de onderkant isoleren. Dat kun je op twee manieren doen. Of je legt een stukje schaapsvel onder je baby of je lost het op met een stukje piepschuim plaat. Koop gewoon bij de bouwmarkt een dun stukje piepschuim plaat en snijd deze op maat. Leg deze onder het matrasje om de kinderwagen te isoleren tegen (strenge) kou.

 

5. Kinderwagen opwarmen

Als de kinderwagen in de garage of koude gang staat dan is het voor je baby niet prettig om de koude kinderwagenbak gelegd te worden. Zet de kinderwagenbak op tijd in de woonkamer om deze op temperatuur te laten komen. Je kunt deze ook sneller opwarmen door gebruik te maken van een kruik of een kersenpitkussen.

 

6. Draag je kind tegen je lichaam aan

Een goede manier om je kind in de kou warm te houden is door hem of haar dicht tegen je aan te dragen. Dat kan met een draagzak of een draagdoek. Zorg er wel voor dat je kind met het hoofdje tegen jou aanligt. Vergeet niet dat je kind sowieso een muts moet dragen. Draag zelf ook een warme jas, die zowel jou als je baby lekker warm houdt.

 

7. Beschermende crème voor de tere huid

De kou heeft ook impact op de huid van je baby. Gewone crèmes kunnen in de winter voor extra kou en problemen zorgen. Bescherm je baby daarom bij voorkeur met crèmes die of bijenwas of lanoline bevat. Hiermee bescherm je de tere huid van je baby ook in de winter optimaal.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelMy Real Jam: urenlang speelplezier voor je muzikale kind
Volgend artikelDIY sneeuwpop knutselen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in