gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een tip die een tijdje geleden viraal is gegaan, maar niet genoeg gedeeld kan worden. Een tip die ook het leven van jouw kind kan redden als je betrokken bent bij een ongeval. Auto ongeluk? Dankzij een klein briefje kun je het leven van je kind redden

 

Een (auto) ongeluk zit in een klein hoekje

Je moet er niet aan denken en waarschijnlijk doe je er alles aan om het te voorkomen. Helaas kun je buiten je schuld om betrokken raken bij een ongeval met je auto. In het ergste geval ben jij niet aanspreekbaar en zit je kind achterin de auto in de autostoel. Als de hulpverlening eenmaal op gang komt staan zij voor de zware taak om je kind optimale hulp te verlenen, zonder dat jij er voor je kind kunt zijn. Een briefje kan dan levensreddend zijn.

Leestip: Veilig gebruik van autostoel en zitverhoger

 

Auto ongeluk? Dankzij een klein briefje kun je het leven van je kind redden

Zoals gezegd kan een klein briefje het leven redden van je kind mocht jij door omstandigheden niet aanspreekbaar zijn. Overigens ook een goed idee als je kind geregeld bij iemand anders in de auto zit. Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren, dan weet je in elk geval zeker dat je kind in goede handen is.

 

Wat moet er op het briefje staan:

  • Volledig naam van je kind
  • Geboortedatum
  • Naam van de ouders
  • ICE nummers (in case of emergency): naam en telefoonnummer van contactpersoon in geval van nood
  • Belangrijke informatie over je kind: eventuele allergie, medicijngebruik, ziekte
  • Of je kind al kan praten of niet

Update dit briefje regelmatig, vooral als je kind medicijnen gebruikt of er iets verandert is wat het praten betreft.

 

Waar laat je dit briefje?

Belangrijk is dat het briefje duidelijk zichtbaar is voor hulpverleners. Plak dit dus aan de zijkant van de autostoel, zodat hulpverleners direct toegang hebben tot alle belangrijke informatie mocht jij in shock zijn en niet aanspreekbaar. Plak het briefje stevig vast met flink wat tape. Bij voorkeur plak je de tape ook over het briefje, mocht het nat worden dat het goed beschermd is.

Zorg er wel voor dat dit briefje niet zichtbaar is vanaf de buitenkant. Anders kunnen mensen met slechte bedoelingen hier misbruik van maken als zij toegang krijgen tot persoonlijke informatie over je kind. De beste plek is dus aan de kant van de deur.

Belangrijke tip! Zorg er wel voor dat de informatie klopt met het kind dat in de autostoel zit. Wisselen de kinderen wat betreft het gebruik van de autostoel? Dan helpt het om een foto te plaatsen bij de informatie. Op die manier kunnen gegevens in elk geval minder snel verwisseld worden.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelSmartphone voor kinderen: wanneer geef je jouw kind een eigen telefoon
Volgend artikel7 Dingen waarvoor ouders zich niet meer zouden moeten schamen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in