gefeliciTAART.nl - Black Friday

Tanden poetsen is ontzettend belangrijk. Maar waar kies je nu eigenlijk voor? Een elektrische of een normale tandenborstel? We gaan in op de vraag elektrische tandenborstel voor kinderen: wel of niet doen

 

Tanden poetsen bij kinderen

Zodra de eerste tand verschijnt bij je kind, is het belangrijk om te beginnen met tandenpoetsen. Voor een baby die tanden krijgt kan het poetsen ook nog eens verlichtend werken. Hou je dus zeker niet in om heel vroeg het poetsen te introduceren bij de kleine. Tot je kind 1,5 of 2 is zul je bij het tandenpoetsen moeten helpen. Hoe ouder je kind wordt hoe makkelijker je kind zelf de tanden kan poetsen.

 

Elektrische tandenborstel voor kinderen: wel of niet doen

Nu je weet dat tandenpoetsen belangrijk is, wil je natuurlijk weten welke tandenborstel nu eigenlijk geschikt is voor je kind. Kies je voor manuele tandenborstel of een elektrische? En zo ja, vanaf welke leeftijd kun je een elektrische tandenborstel nemen? En wat zijn hier de voor- en nadelen van?

 

 

Tandenborstels voor baby’s

Als je kind een paar maanden oud is zullen de eerste tandjes verschijnen. Deze kun je natuurlijk niet poetsen met een gewone tandenborstel. Hiervoor zijn speciale borsteltjes ontworpen. Je hebt de keuze uit een kapje dat je over de vingers doet. Daarmee kun je makkelijk en snel in de mond van je kind komen om te poetsen. Er zijn echter ook gewone tandenborstels verkrijgbaar die eveneens geschikt zijn. Het gaat hier allemaal om zogenaamde manuele tandenborstels.

 

 

Tandenborstels voor peuters en kleuters

Kinderen vanaf 2 tot 4 jaar vallen onder de noemer peuter. Voor alle kinderen tot 3 jaar geldt: laat je kind poetsen met een manuele tandenborstel. Zorg ook dat je zo nu en dan controleert of helpt om te kijken of het allemaal goed schoon is. Overgeslagen plekjes kunnen  voor de vorming van tandplak en gaatjes zorgen.

Vanaf het moment dat je kind 3 wordt kun je de overstap maken naar een elektrische tandenborstel. De elektrische tandenborstels van OralB zijn hier perfect geschikt voor. Niet elk kind vind tanden poetsen leuk, maar met een echte Disney tandenborstel wordt het ineens groot feest. Bovendien voelt een kind zich al snel stoer en groot als het met een elektrische borstel mag poetsen.

Je kunt kiezen uit Disney prinses, Cars, Star Wars en meer. Daarnaast heb je de keuze uit een oplaadbare tandenborstel en eentje op batterijen. Welke je kiest is eigenlijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur en wensen.

Het voordeel van een elektrische tandenborstel is dat je kind makkelijker en beter poetst. De kans dat je kind plekjes overslaat is een stuk kleiner. Natuurlijk moet je eerst uitleggen hoe de tandenborstel goed gebruikt moet worden. Het beste kun je dat zelf voordoen, want goed voorbeeld geven werkt het beste.

 

Tandenborstels voor kinderen vanaf 6 – 12 jaar

Hoe ouder je kind wordt hoe meer het poetsen een zaak van gewenning wordt. Je kind zal dit op deze leeftijd waarschijnlijk automatisch doen. Je kind heeft op deze leeftijd de keuze tussen manueel en elektrisch poetsen. De meeste kinderen weten op deze leeftijd echt al wat ze nu wel en niet willen en daar hoort de keuze voor de juiste tandenborstel ook bij.

Sommige kinderen moeten niets hebben van het getril in hun mond en kiezen voor manueel. Dit heeft als nadeel dat de kans groot is dat je kind niet op de juiste manier poetst. Misschien te veel of juist te weinig druk zet. Ook is het lastig om op die manier de tijd bij te houden.

Een elektrische tandenborstel is voor kinderen van 6 – 12 jaar een goede keuze. De junior tandenborstels zijn voorzien van een speciale poetsdruksensor. Hierdoor leert je kind op de juiste manier de tanden te poetsen, zonder dat jij er bovenop hoeft te zitten. De keuze in designs is groot. Je kind kan kiezen voor een leuke Minnie Mouse tandenborstel, een stoere Star Wars of een effenkleurige borstel.

Veel van de nieuwe tandenborstel zijn voorzien van allerlei technische snufjes. Zo staat een OralB smart elektrische tandenborsel via Bluetooth in verbinding met de FunZone van de OralB app. Hiermee kan het poetsgedrag op de voet gevolgd worden. Een ingebouwde timer laat je kind weten wanneer de 2 minuten poetstijd om is. Ideaal voor de wat oudere kinderen die hierdoor extra aangezet worden om vooral goed te poetsen.

 

Elektrische tandenborstel voor kinderen

Tot 3 jaar moet je kind gebruik maken van een geschikte manuele tandenborstel en bijpassende tandpasta. Daarna mag je kind gerust de overstap maken naar een elektrische tandenborstel. Let er wel op dat de tandenborstel past bij de leeftijd van je kind en hou zeker de eerste tijd het poetsgedrag van je kind in de gaten en begeleidt je kind daarin. Als volwassene kun je zelf het goede voorbeeld geven door ook je tanden met een elektrische tandenborstel te poetsen.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelCreatieve spelletjes voor kinderen van 3 – 12 jaar
Volgend artikel10 Leuke activiteiten voor Pasen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in