gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets zo fijn als heerlijk warm weer en zonneschijn. Toch is het belangrijk om jezelf en je gezin te beschermen tegen een overdaad aan zon. Met deze tips bescherm je jezelf en je gezin, terwijl je toch kunt genieten van het lekkere weer buiten.

 

Geniet van de zon met mate

Of het nu in eigen land is of op vakantie, we willen het liefst allemaal genieten van de zon. Dat is ook belangrijk, want zon betekent vitamine D en dat is een onmisbare stof voor ons lichaam. De keerzijde is er ook: een teveel aan zon zorgt in het ergste geval voor zonnebrand of zelfs een zonnesteek.  Van de zon genieten is dus een must, maar wel met mate.

 

Tips om jezelf en je gezin te beschermen in de zon

De eerste tip en dat is ook meteen de belangrijkste: zorg dat je op de heetste uren van de dag niet in de zon bent. Dat betekent dat je tussen 12:00 – 15:00 uur zo veel als mogelijk de schaduw opzoekt. Ben je op vakantie? Zorg dan dat je een binnen activiteit onderneemt, zodat je minder kans loopt om te verbranden. Dat is niet alleen voor jezelf belangrijk, maar nog belangrijker voor je kind(eren).

Maar er zijn meer tips die je toe kunt passen, vooral als je onderweg bent en niet de mogelijkheid hebt om de schaduw op te zoeken.

 

Bescherming tegen de zon op je hoofd

Niets zo belangrijk als je gezicht en hoofd te beschermen tegen zon en hitte. Dat kan gelukkig heel goed met een bucket hat. Deze zijn voor het hele gezin te koop (leuk als je wil twinnen met je kind en/of partner) en zijn ook nog eens bijzonder trendy. Ideaal dus om te combineren met die ene leuke jurk, shirt of vakantie outfit.

Heb je het echt heel warm? Wil je een beetje afkoelen? Houd dan de bucket hat even onder water, zodat deze nat wordt. Vervolgens zet je de natte hoed weer op en voelt het heerlijk koel aan op je hoofd.

 

Draag de juiste kleding

Je moet er misschien niet aan denken, maar kleding is de beste bescherming tegen te veel zon. Kies voor luchtige en natuurlijke stoffen, zodat je zo min mogelijk zweet. Een goede keuze daarvoor is bijvoorbeeld linnen. Kies voor wijd zittende kleding, in plaats van kleding die strak om je lijf zit.

Neem je een duik in de zee met je kind? Zorg dan voor nog meer bescherming, want door het water worden UV stralen weerkaatst en kun je nog sneller verbranden. Laat je kind daarom speciale UV badkleding dragen. Op die manier is er extra bescherming tegen de zon.

 

Smeren, smeren en nog eens smeren

Moet of wil je wel graag in de zon zijn? Bescherm je huid dan door zonnebrandcrème te gebruiken. Deze is verkrijgbaar met verschillende beschermingsfactoren (SFP). Hoe hoger het getal hoe meer bescherming je kunt verwachten. Let er wel op dat je een crème gebruikt zonder schadelijke toevoegingen, want niet alle crèmes komen goed uit de test.

 

Bescherm je baby tegen de zon

Baby’s moeten sowieso uit de zon gehouden worden. Ligt je baby in de kinderwagen? Dan kun je gebruik maken van een parasol. Veel ouders binden een doek over de kinderwagen, maar weten niet dat de temperatuur in de kinderwagen hierdoor heel erg oploopt. Dit kan in extreme gevallen zelfs tot de dood leiden.

Wil je dit voorkomen en je kind toch optimaal beschermen? Maak dan gebruik van een parasol. Op die manier is je kind wel beschermd, maar is er nog voldoende ruimte voor de wind om lekker door de kinderwagen te waaien.

 

Bescherming van binnenuit

Het is niet alleen belangrijk dat je jezelf en je gezin aan de buitenkant tegen de zon beschermd, maar ook van binnenuit. Dat betekent dat je voldoende moet drinken (water, geen zoete dranken, geen alcohol), niet te veel moet bewegen en overdag lichte maaltijden neemt. Hiermee help je je lichaam om de zon en de bijbehorende warmte goed aan te kunnen.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelLetterprins: spelenderwijs leesplezier voor kinderen van groep 3
Volgend artikelAlles wat je moet weten over de zwangerschapssuikertest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in