gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het is pas augustus, maar je ziet nu al dat er in verschillende winkels kruidnoten te koop zijn. Niet zo gek, want voor je het weet is het alweer 5 december, Sinterklaas. Wil je geld besparen op de aanschaf van cadeautjes voor de feestdagen? Zo schaf je goedkoop of zelfs gratis de leukste Sinterklaas- en Kerstcadeautjes aan

 

Sinterklaas en Kerst een tijd van cadeautjes geven

De feestdagen komen eraan en dat betekend dat een tijd aanbreekt van cadeautjes geven en krijgen. Voor veel mensen is dit een bijzonder dure tijd, waar je je maar beter goed op voor kunt bereiden. Dat kun je eigenlijk gedurende het hele jaar doen, maar zeker vanaf augustus is het tijd om alvast uit te kijken naar de cadeaulijst van je kinderen.

 

Zo schaf je goedkoop of zelfs gratis de leukste Sinterklaas- en Kerstcadeautjes aan

Nu vraag je je misschien af waarom er in augustus al geschreven wordt over de aanschaf van cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst. Eigenlijk is dat heel simpel. In augustus zie je dat veel winkels uitverkoop hebben. Dat is dus de perfecte tijd om op zoek te gaan naar cadeautjes. Wil je het echt goed doen wat budget betreft? Volg dan onderstaande tips op en je kunt zelfs gratis Sinterklaascadeautjes scoren.

 

1. Spreek een bepaald budget per kind af

Voordat je op zoek gaat naar cadeautjes is het goed om een bepaald bedrag in gedachten te houden wat je voor elk kind uit wil geven. Het maakt daarbij niet of je 25, 50 of zelfs 100 euro per kind uit wil geven. Belangrijk is dat je vooraf weet wat je wil en vooral uit kunt geven. Voor onderstaande tips is het handig om een lijstje bij te houden voor wie je wat koopt en wat de prijs ervan was, zodat je precies weet hoeveel budget er voor elk kind over is.

 

2. Wensenlijst aan begin van het jaar opstellen

Natuurlijk is het leuk om te wachten tot er in oktober of november een mooie catalogus van Bol.com of de Intertoys door de brievenbus valt met leuk speelgoed. Maar helaas is daarmee ook alles gezegd. De prijzen zijn dan namelijk al lang aangepast aan de feestdagen, dus de kans dat je veel meer betaald is groot. Laat je kind daarom aan het begin van het jaar (hou desnoods de speelgoedcatalogus achter de hand tot die tijd) een wensenlijst maken met cadeautjes die het echt wil hebben.

Leestip: Cadeautips voor baby’s 

Houd deze lijst altijd bij de hand (even een foto maken met je telefoon!). Op die manier kun je gericht op zoek gaan naar cadeautjes die je kind graag wil hebben en hoef je niet last minute boven je budget te gaan, omdat je nog een specifiek cadeau zoekt. Je kunt de wensenlijst het hele jaar door gebruiken en eventueel aanpassen als je ziet dat je kind liever iets anders zou willen hebben. De cadeaulijst kun je dan ook weer delen met familieleden die op zoek zijn naar een cadeautje voor een verjaardag of de feestdagen.

Leestip: Cadeautips voor jonge tieners

3. Hanteer de 4 cadeautjes regel

Dit is over komen waaien uit Amerika, maar wordt ook hier door steeds meer ouders toegepast. De 4 cadeautjes regel houdt het volgende in:

  • Eén cadeau dat je kind graag wil hebben
  • Eén cadeau wat je kind nodig heeft
  • Eén cadeau om te dragen (kledingstuk of schoenen)
  • Eén cadeau om te lezen

Deze regel maakt het overzichtelijk, zowel voor jou als ouder als ook voor de kinderen. Ideaal als je een beperkt budget hebt of je kinderen niet wil overladen met cadeautjes waar ze binnen no time niet meer naar omkijken.

 

4. Het hele jaar door cadeautjes kopen

Eigenlijk kun je het beste het hele jaar door cadeautjes kopen. Als je in februari iets leuks ziet, in mei en in augustus koop het dan. Vooral als je weet dat je kind dit heel graag wil hebben en het juist nu in de aanbieding is. Vaak herhalen aanbiedingen zich, maar die garantie heb je dus niet. Zelfs nu kun je nog beginnen met het inslaan van leuke Sinterklaas- en Kerstcadeautjes.

 

5. Ruilen in plaats van kopen

Kinderen zijn vaak snel op speelgoed uitgekeken. Ook het tempo waarin kinderen groeien is vaak niet bij te houden. In plaats van geld uit te geven aan nieuw speelgoed en kleding voor de feestdagen kun je dit ruilen. Er zijn genoeg ouders die van te kleine kleding of speelgoed waarop het kind is uitgekeken af willen. Ruilen hoeft overigens niet per se tegen ander speelgoed of kleding. Wees creatief in je aanbod. Of vraag wat de ander ervoor zou willen hebben.

Zo schaf je goedkoop of zelfs gratis de leukste Sinterklaas- en Kerstcadeautjes aan

6. Ga voor tweedehands

Deze tip ligt een beetje in het verlengde van de vorige tip: kies voor tweedehands. Voor veel kinderen maakt het echt niet uit als speelgoed of kleding tweedehands is. Vooral (hele) jonge kinderen zien toch weing verschil, zolang het cadeau maar leuk ingepakt is, dan is het al goed. Struin dus tweedehands winkels, websites en Facebook groepen af waar je voor een prikkie of gratis leuke cadeautjes voor de kinderen kunt scoren.

 

7. Gratis Sinterklaascadeautjes en gratis Kerstcadeautjes dankzij weggeefwinkels en weggeefhoeken

Als je echt van een minimum moet leven en je kind(eren) toch een paar geweldige feestdagen wil bezorgen, dan is het noodzakelijk om het hele jaar door weggeefhoeken in de gaten te houden. Zie je iets leuks voor je kind? Reageer dan direct! Zorg er wel voor dat je de cadeautjes goed opbergt. Naast online weggeefhoeken vind je in diverse steden ook weggeefwinkels. Hier kun je (als minima) met gesloten beurs kleding en speelgoed uitzoeken.

Hierbij geldt natuurlijk ook: als je het hele jaar door af en toe iets gratis meeneemt, dan heb je tegen de tijd dat de feestdagen aanbreken een mooie hoeveelheid cadeautjes in huis om je kind te verwennen.

 

8. Doe mee aan winacties

Wil je toch wat extra’s voor de kinderen? Houd dan het internet in de gaten. In de aanloop naar de feestdagen zie je dat heel veel websites extra winacties organiseren. Vaak kun je dan speelgoed winnen of andere leuke prijzen voor je kind. Doe vooral mee, want wie weet behoor je wel tot de gelukkige winnaars. Tip: ook hier op de website vind je geregeld leuke winacties!

 

9. Schoen zetten in winkels

In heel veel supermarkten en andere winkels mogen kinderen rond Sinterklaas hun schoen komen zetten. Meestal krijgen de kinderen iets lekkers en een klein cadeautje. Op die manier kun je je kind extra laten verwennen en bespaar je zelf op het zetten van de schoen thuis.

 

10. DIY cadeautjes voor de feestdagen

Waarom zou je je beperken tot het kopen van leuke Sinterklaas- en Kerstcadeautjes voor de kinderen? Waarom niet zelf maken? Hoe oud je kind ook is, er is altijd wel iets leuks te bedenken wat je kunt maken voor je kind. Maak een mooie schilderij, bewerk een foto of ga achter de naaimachine zitten om iets voor je kind te naaien.

 

11. De leukste gratis cadeautjes voor de feestdagen

Bij veel mensen draait Sinterklaas en Kerst om het geven en krijgen van cadeautjes. En dat is jammer, want er is zoveel meer. Dingen die gewoon gratis zijn en waar je kind (nog veel meer) van geniet. Denk daarbij vooral aan de ervaringen rondom Sinterklaas. Samen knutselen, de intocht kijken, schoen in een winkel zetten, het huis in stijl versieren, maar bovenal samenzijn als gezin en echt de tijd voor elkaar nemen.

Speel samen spelletjes, duik de keuken in met je kind of laat je kind de vreugde van geven ervaren. Dit hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Ga samen Kerstkaarten knutselen of laat je kind tekeningen maken die je bij de buren in de bus doet of langs een verzorgingshuis of het ziekenhuis brengt.

 

Zoals je ziet hoef je de feestdagen niet te beschikken over een groot budget. Sterker nog: met bovenstaande tips schaf je goedkoop of zelfs gratis de leukste Sinterklaas- en Kerstcadeautjes aan.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelJouwbox: verwennerij in een box speciaal voor jou
Volgend artikel10x De leukste houten kinderkeukentjes

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in