gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets zo leuk als flinke wandelingen maken met je gezin. Wandelen kan het hele jaar door als je maar goede kleding draagt, vooral in de herfst en winter. Speciale wandelkleding is niet nodig, wel de juiste kledingstukken. Dit is heerlijke kleding voor de volgende wandeling met je gezin.

 

Wandelen met je gezin

Als er één activiteit is die je altijd met je gezin kunt doen is het wandelen. Lekker in de buitenlucht zijn met de kinderen, waar ze naar hartenlust kunnen rennen, springen en ravotten. Voor jezelf is het ook even fijn om uit te waaien en in beweging te zijn, vooral als je de hele dag op kantoor zit. Even de benen strekken en er helemaal zijn voor je gezin. De perfecte plek voor een wandeling is het bos, daar kun je ook nog eens leuke dingen ontdekken (denk aan paddenstoelen in de herfst, afgevallen bladeren, dieren en nog veel meer).

Leestip: 5 tips om wandelen met kinderen nog leuker te maken

 

 

Heerlijke kleding voor de volgende wandeling met je gezin

Wandelen met je gezin kan eigenlijk het hele jaar door. Misschien wat minder leuk als het hard regent, maar zelfs dan zou je eropuit kunnen trekken. Alles hangt samen met de keuze voor de juiste kleding en schoenen.

 

Stevige schoenen om te wandelen

Een must voor elke wandeling ongeacht het jaargetijde: goede en vooral stevige schoenen. Voor vaders is het PME-legend een aanrader. Dit merk heeft hele stevige schoenen in het aanbod, waarmee je lekkere wandelingen kunt maken. Ze kunnen tegen een stootje, zijn lekker warm (indien nodig) en bieden voldoende steun, zodat je probleemloos achter je kinderen aan kunt rennen. Daarnaast zijn ze trendy en dat telt ook mee.

Voor vrouwen is er eveneens genoeg keuze in stevige wandelschoenen. Mocht je nu geen liefhebber zijn van wandelschoenen? Kies dan in elk geval voor stevige (hoge) sneakers. Deze geven voldoende houvast, bieden bescherming en zorgen ervoor dat je lange wandelingen kunt maken zonder vermoeide voeten te krijgen.

Niet alleen is de keuze voor jou en je partner belangrijk, dat geldt zeker ook voor je kinderen. Kinderschoenen zijn het belangrijkste als het op lopen aankomt. Je kunt niet zomaar de eerste de beste schoenen kopen, puur omdat ze leuk zijn. Voor (lange) wandelingen geldt dat de schoenen een stevige zool moeten hebben en voldoende steun moeten geven in de hielen. Voor een korte wandeling zou je eventueel regenlaarzen aan kunnen doen.

 

 

De beste kleding om te wandelen

Niets zo onvoorspelbaar als het Nederlandse weer. Dat betekend dat je je vooral in de koudere maanden hierop voor moet bereiden. Zeker als je een langere wandeling wil maken. Dat betekend dat je je moet kleden in laagjes. Een trui en een vest kun je naar behoefte aan of uit doen. Kinderen zullen sneller zweten als ze heen en weer rennen, dus dan kun je indien nodig een kledingstuk uitdoen.

De beste keuze voor een broek is een jeans. Een jeans kan door iedereen gedragen worden, is lekker stevig en vooral niet te warm of te koud. Ideaal voor kinderen, want als ze vallen dan is de kans kleiner dat ze hun knie bezeren. Mocht er na de val een gat in de broek zijn, dan kun je dat of zo laten (lekker trendy) of je stopt het gat met een leuke strijkapplicatie.

Tot slot mag ook een jas niet ontbreken. Welke jas je meeneemt en aandoet is afhankelijk van het seizoen. Hou er wel rekening mee dat je het door het lopen sneller warm hebt en gaat zweten. Vaak is een overgangsjas in de lente en herfst de beste keuze. In de winter is het geheel afhankelijk van de weersomstandigheden. In de zomer is het voldoende om een dunne vest of een dun jasje mee te nemen. Vooral als je in het bos loopt. Daar is het vaak een stuk koeler dan buiten het bos in de zon.

 

Extra tips

Is het heel koud? Vergeet dan niet een sjaal en handschoenen mee te nemen. Iets warms om onderweg te drinken is dan ook geen overbodige luxe. Twijfel je of het wel droog blijft? Dan is een regenjas of een paraplu een must. Liever te veel bij je dan koukleumen en eerder naar huis moeten.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelRace naar de finish met Nickelodeon Kart Racers 3: Slime Speedway + winactie
Volgend artikelCadeautips voor baby’s: de nieuwste producten van Franck & Fischer

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in