gefeliciTAART.nl - Black Friday

Kinderen zijn thuis en de verveling slaat toe. Duik dan in de keuken met kinderen om spinnetjes te maken. Zijn ze even bezig en het resultaat kunnen ze lekker opsmikkelen.

 

 

Kinderen bezig houden

Het valt allemaal niet mee. De kinderen zitten inmiddels alweer weken thuis en de verveling begint toe te slaan. Niet zo gek natuurlijk. Daarom moet je op zoek blijven naar manieren om je kinderen bezig te houden. Naast het werk dat ze misschien voor school moeten doen, kun je kinderen ideeën geven om zich bezig te houden.

Leestip: makkelijke koekjes bakken met peuters

Dat kun je doen door te knutselen. Nu bijvoorbeeld heel handig in aanloop naar Valentijn en straks voor Pasen. Je kunt je kind inspiratie geven voor leuke activiteiten binnenshuis mocht het buiten regenen. Of je duikt de keuken in met je kinderen. Kinderen vinden het over het algemeen hartstikke leuk om zelf iets te maken en dan te mogen opeten. Zoals bijvoorbeeld makkelijke koekjes bakken met peuters. Snel, makkelijk en vooral ZONDER geknoei. Wat wil je nog meer?

 

In de keuken met kinderen: spinnetjes maken

Ik kan je niet beloven dat onderstaande snack helemaal zonder knoeien gemaakt kan worden door je kind, maar het het geknoei zal zich beperken. Omdat het een snack is kun je dit perfect maken als vervanger voor het 10-uurtje van school of lekker samen met je peuter of kleuter de keuken in om dit te maken voor de lunch.

 

Benodigdheden

 • Groot bord
 • Mes of lepel

 

Ingrediënten

 • Ronde cräckers of shuttels
 • Zoutsticks
 • Smeerkaas of pindaas

 

 

Zo maak je de eetbare spinnetjes

Woord vooraf: ik ben als de dood voor spinnen, dus heb geen flauw idee hoeveel poten zij hebben. Dus mijne heeft zes poten, maar ik twijfel, denk dat het acht hadden moeten zijn. Hoe dan ook: voor je kind maakt het weinig uit.

 1. Neem 2 shuttles of cräckers en leg apart
 2. Neem 3 – 4 zoutsticks en breek deze doormidden
 3. Leg even opzij
 4. Smeer nu op 1 cräcker een redelijk dikke laag smeerkaas of pindakaasIn de keuken met kinderen spinnetjes maken lijfje
 5. Leg hierop de andere cräcker. Dit is het lijfje van de spin
 6. Steek aan beide kanten de gehalveerde zoutsticks (dit zijn de poten van de spin)

  In de keuken met kinderen spinnetjes maken pootjes
  Zo ziet het er dan uit, maar je steekt de pootjes dus vanaf de zijkant erin
 7. Op de bovenkant van het lijfje komen nog twee kleine kloddertjes smeerkaas of pindakaas
 8. De spin is klaar

In de keuken met kinderen spinnetjes maken pootjes

Mocht je benieuwd zijn hoe dat nu echt gemaakt moet worden? Bekijk dan het filmpje hieronder. Daar laat ik je stap voor stap zien hoe je kind deze spinnetjes makkelijk en snel zelf kan maken. Je kunt je kind ook het filmpje laten zien en hem of haar de stapjes mee laten doen.

 

Afhankelijk van de leeftijd van je kind maakt hij of zij een paar spinnetjes in 15 minuten. Daarna kunnen deze heerlijk opgesmikkeld worden. Daar is je kind ook weer even zoet mee. Heb je mooi de tijd om even snel op te ruimen, te bellen of iets voor je thuiswerk te doen. Of gebruik de tijd om even helemaal niets te doen en bij te komen.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBlogtour ‘De zware rugzak’
Volgend artikel7 Onmisbare tips voor nieuwbakken vaders

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in