gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ben je op zoek naar leuke tips om de kinderkamer in te richten? Wil je tegelijkertijd iets tofs hebben voor je kind om te spelen? Dan zijn deze 5 Ikea hacks voor een opgeruimde en leuke kinderkamer echt iets voor jou. Maak in een handomdraai met wat creativiteit een unieke kamer voor je kind.

 

1. Van Kallaxkast naar poppenhuis

De Kallaxkast is een bijzonder veelzijdige kast, waarmee je werkelijk van alles en nog wat kunt maken. Dat geldt ook voor deze Ikea hack: maak van een Kallaxkast een leuk poppenhuis voor je kind. Kies voor de 6-vaks kast en maak van elk vakje een andere kamer van het poppenhuis. De achterkant bekleed je met een dunne spaanplaat of je maakt het jezelf nog makkelijker en bekleed de achterkant met karton. De achtergrond van de kamers kun je dan bekleden met leuk gekleurd papier van de Action, stukjes behang of zelf tekeningen van je kind.

De binnenkant van de kamers leuk je op met miniatuur meubels en poppen. Zet het poppenhuis tegen de muur aan en teken een schuin dak tegen de muur. Het dak kun je dan nog voorzien van getekende dakpannen, een schoorsteen en bijvoorbeeld een vogeltje dat op het puntje van het dak zit. Geen zin om op de muur te tekenen? Dan kun je met 2 extra kastplanken (vaak los verkrijgbaar bij de Ikea) een schuin dak op het poppenhuis maken.

 

2. Van Ivar kast naar winkeltje

Zijn je kinderen dol op winkeltje spelen? Met deze Ikea hack geef je kinderen niet alleen een droomwinkeltje, maar zorg je er ook voor dat je extra opbergruimte creëert voor rondslingerend speelgoed. Wat je nodig hebt voor deze Ikea hack: een Ivar stellingkast, een paar houten kistjes en een lap stof.

Bouw de stellingkast op volgens de handleiding. In plaats van alle planken te plaatsen, plaats je echter alleen drie planken, waarbij je de onderste twee ietwat schuin zet. Hier komen de houten kistjes met daarin alles wat in de ‘winkel’ verkocht kan worden. Drapeer het stuk stof over de bovenkant en maak dit vast aan de zijkanten. Het winkeltje is klaar om te spelen. In de avond gebruik je de extra ruimte om speelgoed op te bergen.

 

3. Ikea Bekväm kruidenrek: extra boekenplank en opbergmogelijkheid

Wie zegt dat het Ikea Bekväm kruidenrek alleen in de keuken gebruikt kan worden? Je kunt deze handige rekjes namelijk voor eindeloos veel dingen in huis inzetten. Zo kun je er onder andere een boekenplankje van maken voor de kinderboeken. Als je het rekje ondersteboven ophangt, dan kun je hier met wat haken ook kleding ophangen of extra speelgoed. Het plankje is dan perfect voor het opbergen van speelgoed.

Je kunt de rekjes in elke gewenste kleur verven, waardoor deze compleet integreren in de kinderkamer. De kruidenrekjes zijn echte blikvangers als je een aantal rekjes boven elkaar hangt.

 

4. Luier organizer

Niets zo fijn om tijdens het verschonen van je baby alles binnen handbereik te hebben. Ren daarom voor het inrichten van de babykamer eerst langs de Ikea om daar een Ikea Råskog trolley te halen. Deze kun je met behulp van verschillende bakjes (die je eveneens bij de Ikea vindt) inrichten, zodat je een handige trolley bij de hand hebt met daarin luiers, verzorgingsproducten voor de kleine en nog veel meer.

 

5. Extra opbergruimte met de Ikea flisat tafel

Heeft je kind veel speelgoed? Struikel je constant over Legoblokjes? Haal dan bij de Ikea de flisat tafel, samen met 2 trofast bakken (even opletten welke maat je moet hebben, zodat het ook echt goed past). Hoe dieper de bak, hoe meer speelgoed je erin kwijt kunt. De bakken plaats je onder het tafelblad (ligt er los op) en je hebt een multifunctionele tafel. Hier kan je kind tekenen, lezen, maar ook naar hartenlust spelen en bouwen.

De tafel leent zich ook perfect voor sensorisch spelen!

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelStratego 65th Anniversary: limited edition jubileumeditie
Volgend artikelAlles wat je nodig hebt voor een kindvriendelijke badkamer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in