gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een goede nachtrust is niet alleen voor jou als volwassene belangrijk. Ook kinderen hebben voldoende slaap nodig. En dat begint al met de keuze voor het juiste dekbed en dekbedovertrek. Zo kies je het juiste dekbed en dekbedovertrek voor je kind.

 

Slaap is belangrijk voor je kind

Of je nu een baby, peuter, kleuter of tiener in huis hebt, voldoende slaap is onmisbaar voor je kind. Helaas blijkt dat in veel gevallen makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral baby’s slapen de eerste tijd nog niet door, omdat alles buiten de buik van de moeder nieuw is. Oudere kinderen kunnen dan weer last krijgen van night terrors of nachtmerries, waardoor de slaap onderbroeken wordt.

Alhoewel je nooit 100% garantie hebt dat je kind door gaat slapen zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om het voor je kind makkelijk te maken om door te slapen. Dat begint al bij de keuze van het juiste bed, bijpassend dekbed en dekbedovertrek.

 

 

Het juiste bed kiezen voor je kind

Afhankelijk van de leeftijd van je kind en jouw wensen en eisen zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de keuze van een bed. Voor een baby kun je kiezen voor een co-sleeper en voor een wat ouder kind is een meegroeibed een mooie optie. Voor welk bed je ook kiest, zorg dat er in elk geval een goed matras bij zit. Belangrijk is dat je kind voldoende ruimte heeft in bed, zodat het optimaal kan liggen.

 

 

Zo kies je het juiste dekbed en dekbedovertrek voor je kind

Als je eenmaal een bed gevonden hebt dat aansluit bij alles wat je zoekt in een bed is het tijd om op zoek te gaan naar een dekbed en dekbedovertrekken. Belangrijk is daarbij om niet alleen te letten op het design van bijvoorbeeld een eenpersoons dekbedovertrek, maar ook op het materiaal.

Zo kies je het juiste dekbed en dekbedovertrek voor je kind baby
Opgemaakt babybedje met lakentje en dekentje

 

Tips dekbed voor kinderen

Voor kinderen tot 2 jaar wordt het gebruik van een dekbed afgeraden. Dit heeft alles te maken met het feit dat je kind erin verwikkeld kan raken. Bovendien is een dekbed erg warm, waardoor je kind oververhit kan raken. Dit kan zelfs wiegendood tot gevolg hebben. Voor kinderen tot 2 jaar is het gebruik van een dekentje of een slaapzak meer dan voldoende.

Vanaf 2 jaar kun je dan de overstap maken naar een dekbed. Als je op zoek gaat naar een dekbed dan zul je al gauw zien dat er heel veel keuze is. Belangrijk bij het vinden van een geschikt dekbed is dat het formaat past bij je kind. Dus niet te groot, maar ook zeker niet te klein, omdat dit niet comfortabel is.

Kinderdekbedden vind je met uiteenlopende vullingen: van katoen tot wol en van syntethisch tot microvezel. Voor welk materiaal vulling je kiest is een persoonlijke keuze. Een dekbed met microvezelf vulling is makkelijk wasbaar in de wasmachine. Bovendien zijn deze dekbedden vaak ook anti allergisch.

Voor kinderen zijn ook speciale 4-seizoens dekbedden te koop. Het voordeel hiervan is dat je het dekbed aan kunt passen aan het seizoen. In de winter lekker warm en in de zomer heerlijk koel.

Zo kies je het juiste dekbed en dekbedovertrek voor je kind baby kinderdekbedovertrek
Zo wordt slapen een echt avontuur

 

Tips voor het vinden van de juiste kinderdekbedovertrek

Tot slot moet je op zoek gaan naar een geschikt dekbedovertrek voor je kind. Net als met dekbedden geldt ook hiervoor dat de keuze reuze is. Dat begint al bij de keuze voor het materiaal van het dekbed. Kies voor (biologisch katoen), flanel of microvezel. Houd bij de keuze rekening met het feit dat kinderen snel en veel zweten. Een dekbedovertrek gemaakt van katoen is daarom de beste keuze.

Het dekbedovertrek is niet alleen functioneel, maar mag ook gezien worden. Zeker in een kinderkamer kan het de finishing touch zijn voor de inrichting. Bij Snurk vind je dekbedovertrekken die gemaakt zijn van biologisch katoen. Bovendien is er keuze uit tientallen designs die passen bij de meest uiteenlopende kinderkamers. Kies bijvoorbeeld voor een eenpersoons dekbedovertrek met een dino, een paard of een ballerina pakje. Is je kind dol op honden? Dan is een honden dekbedovertrek een aanrader.

 

Als het bed, dekbed en dekbedovertrek comfortabel ligt en in de smaak valt bij je kind wordt het naar bed gaan en doorslapen een stuk makkelijker.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel5 Vitamines die onmisbaar zijn voor zwangeren
Volgend artikel9 Tips voor een gezellige en leuke Vaderdag

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in