gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ben je op zoek naar een bed voor je peuter? Overweeg dan de aanschaf van een meegroeibed. Ideaal als je even wat meer uit kunt geven en voorlopig geen nieuw bed aan wilt schaffen. Het meegroeibed van peuter tot puber het perfecte bed, wat wil je nog meer?

Het meegroeiledikant

Voordat ik overga tot het behandelen van het meegroeibed, eerst een korte uitleg over het meegroeiledikant. Het meegroeiledikant is geschikt vanaf de geboorte tot en met 5 of 6 jaar.

Ideaal als je meer kinderen wilt en het ledikant doorgeschoven kan worden naar een broertje of zusje. Verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren, samenstellingen en stijlen.

Wat is een meegroeibed?

Een meegroeibed is eigenlijk een bed dat met je kind meegroeit. De meeste meegroeibedden zijn tussen de 1,2 en 2,0 meter lang. Hoe langer je kind wordt, hoe langer het bed gemaakt kan worden. Feitelijk gaat het hier om een eenpersoonsbed dat verstelbaar is.

Het meegroeibed van peuter tot puber het perfecte bed

Als je peuter te groot is voor zijn of haar ledikant, maar nog te klein voor een echt bed, dan biedt een meegroeibed uitkomst. Meegroeibedden zijn meestal tijdloos, ontworpen om niet alleen met de lengte, maar ook de stijl van je kind mee te groeien.

Je begint met de kleinste afmeting. Deze kun je naar eigen inzicht bepalen. Zorg er wel voor dat je kind altijd veilig is. Omdat een peuter soms heel erg beweeglijk is in zijn slaap kan het raadzaam zijn om een extra plankje aan de zijkant te bevestigen. Hierdoor voorkom je dat de kleine uit bed rolt.

Het bed kan naarmate je kind groeit versteld worden. Maakt je kind een groeispurt door? Geen probleem. Het bedframe kan simpelweg uitgetrokken worden om het bed te verlengen. Dat geldt ook voor de lattenbodem en het matras, die je met een paar simpele handelingen ombouwt tot een groter bed.

Door de maximale lengte van 2 meter kun je het meegroeibed eigenlijk een leven lang gebruiken. Als je kind een uit de kluiten gewassen puber is, heb je het perfecte eenpersoonsbed voor hem of haar. Het enige dat je wel aan moet passen zijn de dekens als je ervoor kiest om een kleiner dekbed te kopen voor je peuter/kleuter.

Met het juiste beddengoed groeit de complete uitstraling van het meegroeibed met de leeftijd van je kind mee.

Voor welk (kinder)bed heb jij gekozen?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel3 Ideeën voor het inrichten van de kinderkamer
Volgend artikelTips om de Babykamer in te richten met klein budget

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in