gefeliciTAART.nl - Black Friday

Je peuter groeit, speelt en leert in zijn of haar eigen kamertje. Het is dan ook belangrijk om deze ruimte zo inspirerend en gezellig mogelijk te maken, zodat je peuter zich helemaal thuis voelt. Ontdek nu de leukste ideeën om de kinderkamer van je peuter om te toveren tot een waar speelparadijs.

 

Speelhoek met poppenhuis

Een poppenhuis is echt een klassiek stuk speelgoed dat niet mag ontbreken in de kamer van je peuter. Met een poppenhuis biedt je je kind eindeloze mogelijkheden voor het fantasierijke spel en stimuleer je ook nog eens de creativiteit van je kind. Richt een gezellige speelhoek in met het poppenhuis als middelpunt.

Voeg wat zachte kussens en een kleed toe, zodat je peuter hier op een comfortabele manier kan spelen. Vul het poppenhuis met leuke poppetjes, meubeltjes en accessoires om het helemaal tot leven te laten komen.

 

Kleurrijke muurstickers

Met wat kleurrijke muurstickers kun je vrolijkheid, kleur en gezelligheid in de kamer van je peuter brengen. Kies voor stickers met leuke dieren, bloemen, voertuigen of andere thema’s die je peuter aanspreken. Muurstickers zijn makkelijk aan te brengen en te verwijderen, waardoor je het kamertje snel een nieuwe look kunt geven. Ideaal om de kamer mee te laten groeien met de wensen en smaak van je kind.

Laat je peuter zelf stickers uitkiezen en help hem of haar met het aanbrengen van de figuurtjes op de muur. Zo wordt de kamer echt een plek waar je peuter zich thuis voelt. Mocht het niet mogelijk zijn om stickers op de muren van je huis te plakken, bijvoorbeeld door de textuur ervan, dan kun je als alternatief kiezen voor leuke raamstickers.

 

Peuterbed met speelhuisje

Niet alleen is een peuterbed met een speelhuisje een comfortabele slaapplek, het is direct ook een fantastische speelplek voor je peuter. Neem een bed met een verhoogde rand en een dakje, zodat het bed op een echt huisje lijkt. Je peuter kan hier spelen, lezen en zich verstoppen.

Richt het speelhuisje gezellig in met kussens, dekens en knuffels, zodat je peuter hier heerlijk kan relaxen. Een peuterbed met speelhuisje is dus naast een echte eyecatcher in de kinderkamer ook de plek waar je kind urenlang kan spelen.

Opbergmanden en kisten

Een opgeruimde kamer is altijd prettig. Niet alleen voor jou als ouder, maar ook voor je kind. Zorg daarom voor voldoende opbergmogelijkheden in de kinderkamer. Kies voor leuke opbergmanden en kisten waarin je het speelgoed van je peuter kunt opbergen.

Label deze manden en kisten met afbeeldingen of woorden, zodat je peuter makkelijk kan zien wat op welke plek hoort. Op deze manier wordt opruimen een leuk spelletje en leert je kind meteen om zijn of haar spullen netjes op te bergen.

Leestip: Zo zorg je voor een opgeruimde kamer

 

Knusse leeshoek

Door een knusse leeshoek in zijn of haar kamer in te richten stimuleer je de liefde voor lezen bij je peuter. Plaats een comfortabel stoeltje of zitzak, een klein boekenrekje en wat zachte kussens in de hoek van de kamer. Vul het boekenrekje met leuke prentenboeken en verhalen die geschikt zijn voor de leeftijd van je kind. Maak er een gezellig plekje van waar je peuter zich even terug kan trekken met een boekje. Zo creëer je een rustige en inspirerende plek waar je peuter kan genieten van het lezen.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelHet gebruik van LED spotjes in de kinderkamer
Volgend artikelMario VS Donkey Kong voor de Nintendo Switch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in