gefeliciTAART.nl - Black Friday
Een hippe kinderkamer creëren voor je kind, dat wil toch iedereen? Vaak wordt er niet zo heel erg gekeken naar de inrichting van een kinderkamer, maar waarom niet? Niet alleen ouders verdienen een plekje voor hunzelf, de kinderen ook. Maar hoe doe je dit nou? Wat zijn dé kinderkamertrends 2020 natuurlijk en modern? Dat is wat ik jou vandaag ga vertellen. Ik geef je een uitleg over de drie trends die ik tegen ben gekomen en waar ik zelf al helemaal fan van ben!

De kinderkamertrends 2020 natuurlijk en modern

Ik ben Collin van allabouttrends.nl en licht vandaag de ruimtes speciaal voor een baby, dreumes en kleuter voor je uit. Een kamer draait niet alleen om slapen of spelen, maar ook om het gevoel dat er gecreëerd wordt door gebruik van kleur, thema en accessoires. Want wat heb je aan een mooie kamer als je er niks bij voelt? Daarom heb ik drie trends uitgeschreven die op elkaar lijken maar toch ook weer ver van elkaar af liggen.
Het kleurgebruik van dit jaar is vrij natuurlijk en modern. Veel lichte kleuren zoals wit, grijs, beige en pastel. Hierdoor is het vooral super makkelijk om in de loop van tijd het een en het ander aan te passen, te upgraden of te moderniseren naar weer nieuwe trends!
De kinderkamertrends 2020 natuurlijk en modern 1

De jungle kinderkamer

Stiekem is dit toch iedereen zijn droom? Leven en slapen in een jungle…
Het is bijna vanzelfsprekend dat je voor groen gaat bij deze trend, maar welke kleuren passen hier verder bij? Je kan voor een ultra jungle gaan door het groen te combineren met houtkleuren voor bijvoorbeeld meubels die tegen de muur aan staan. Je kan ook heel creatief zijn en een speelse eyecatcher maken van takken. Leuk om daar dan je aapje op te zetten 😉
Natuurlijk mogen er geen dieren ontbreken in de jungle, maar om de kamer nou helemaal vol te zetten met knuffels is ook wat. Kies dan voor producten die bijvoorbeeld de vorm hebben van een dier of een leuk, strak behang met dieren er op. Niet alleen ziet dit er super gezellig uit, al die dieren om je heen, ook ben je er bijna van verzekerd dat je allemaal leuke fantasie verhalen aan ‘moet’ horen van je kind.

De zachte dromen kinderkamer

Net als in jouw slaapkamer kun je in een kinderkamer ook gebruik maken van natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. Een heerlijke oase van rust. Tegenwoordig kan een kinderkamer ook heel modern zijn door te kiezen voor open kleuren zoals wit, pastel en beige. Hierdoor wordt de ruimte veel toegankelijker, ook als je kind ouder wordt. Het is op deze manier makkelijk om het speels te maken door te werken met leuke printjes in bijvoorbeeld kussentjes, een vloerkleed of een leuk behangetje.
De kinderkamertrends 2020 natuurlijk en modern 2
Dit is dan helemaal afhankelijk van de leeftijd van jouw schattebout en zijn/haar mening.  Ook kom ik vaak DIY’s tegen deze dagen, vooral deze van een ‘wolk-lamp’. Dan lig je letterlijk in de wolken! Hoe magisch is dat? Ik zal hier even een linkje bijvoegen, kan je even kijken

Hoe maak ik een wolk-lamp
Als je nou besluit om deze lamp te gaan maken wil ik natuurlijk wel even een fotootje ontvangen. Ben reuze benieuwd naar het resultaat!

Kinderkamertrend stoer spelen

Als je voor deze trend kiest moet je wat meer gebruik maken van de kleur grijs. Zo creëer je een hele neutrale, stoere basis. Vrij om helemaal aan te kleden voor de kids door bijvoorbeeld gebruik te maken van wat meer sprekende tinten grijs voor de meubels op de voorgrond.
De kinderkamertrends 2020 natuurlijk en modern 3
Je wilt natuurlijk niet dat de warmte in de ruimte verdwijnt dus hoe krijg je die nou weer terug? Met materialen! Denk bijvoorbeeld aan wol voor de zachte feeling. Of een juten mand om de knuffels in te bewaren. In combinatie met zacht bruin krijgt de kamer een stoere uitstraling. Om het nog extra te personaliseren speciaal voor jouw kindje kun je in plaats van bruin, ook de lievelingskleur gebruiken als accentkleur. Deze kun je verwerken in kussens op het bed, een leuk schilderijtje aan de wand of een gave eyecatcher zoals een lamp.
Hoe ziet de kamer van jouw kind eruit? Plaats gerust een foto op FB onder het bericht.
The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel10 Tips om de weerstand van je kind te verhogen nu de scholen weer open zijn
Volgend artikelBrain Train van Smartgames uitdagend speelgoed voor je peuter en kleuter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in