gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als moeder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, ook als het gaat om de inrichting van hun slaapkamer. LED spots zijn een slimme en veelzijdige keuze voor de kinderkamer. De verlichting biedt niet alleen veel praktische voordelen, maar helpt bovendien bij het creëren van een gezellige sfeer. In deze blogpost delen we alles wat je moet weten over het gebruik van LED spots in de baby-, kinder- of tienerkamer.

 

Voordelen van LED verlichting in de kinderkamer

LED verlichting heeft verschillende voordelen die het ideaal maken voor gebruik in de kinderkamer. Ten eerste zijn de moderne spots energiezuinig, wat betekent dat ze minder energie verbruiken en dus bijdragen aan een lagere energierekening op de lange termijn. Daarnaast hebben LED spots een lange levensduur, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen.

Een ander belangrijk voordeel is dat de spots niet snel warm worden. Op deze manier verhoog je dus ook de veiligheid van de kinderen in de kamer. Bij het gebruik van gloeilampen kun je bijvoorbeeld al gauw de vingers branden aan het hete glas. Ook zijn (inbouw)spots gemakkelijker schoon te houden dan hanglampen en plafonnières.

 

Gezellige sfeer creëren met LED spots

Veel mensen denken nog dat je met LED geen gezellige sfeer kunt creëren. Niets is minder waar! De verlichting is tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei lichtkleuren. Zoals warm wit voor een rustgevende sfeer of juist gekleurd licht voor een speels effect. Overweeg om de nieuwe LED spots te combineren met een speciale dimmer. Deze led dimmers zorgen ervoor dat je de intensiteit van het licht zelf kunt aanpassen.

In de avond kun je het licht bijvoorbeeld al wat zachter maken, zodat je kindje zich kan klaarmaken voor de nachtrust. Bij het spelen of tijdens het schoonmaken van de kamer kan het licht op volle kracht schijnen voor het allerbeste zicht.

 

Juiste aantal en plek van de spots bepalen

Wanneer je gebruik maakt van spots, is het belangrijk om het juiste aantal en de juiste plek te bepalen. Kijk hiervoor goed naar de indeling van de kamer, evenals de functie van iedere zone. Plaats bijvoorbeeld spots boven het bureau of de commode als functioneel licht. Wil je de gehele ruimte gelijkmatig belichten? Zorg er dan voor dat de spots goed zijn verdeeld om harde schaduwen te voorkomen.

 

Spotjes combineren met andere soorten verlichting

LED spotjes zijn goed te combineren met andere soorten lampen in de kinderkamer. Denk bijvooraal aan een combinatie met decoratieve tafellampen, sfeervolle wandlampen of een gezellig lichtsnoer. De afwisseling in verlichting zorgt voor een mooi evenwicht en creëert een uitnodigend geheel, waardoor je kind zich prettig voelt in de eigen kamer.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelCadeautip: armbanden voor een bijzonder iemand in je leven
Volgend artikelInspiratie: leuke ideeën voor de kamer van je peuter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in