gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ook met een klein budget kun je de babykamer leuk inrichten. Veel aanstaande ouders geven honderden zo niet duizenden euro’s uit aan het inrichten van de babykamer. Dit is echter helemaal niet nodig. Vandaag geef ik je tips om de babykamer in te richten met een klein budget.

 

Besparen op grote uitgaven voor de babykamer

De meubels voor een babykamer zijn doorgaans het duurst. Gelukkig kun je hier op een aantal manieren besparen:

 • Probeer zaken te lenen. Sommige dingen heb je echt maar even nodig. Denk daarbij aan een wieg waar de baby slechts een paar maanden in kan liggen. Maar ook dingen als een babyschommel, een wipstoel en een badje met standaard heb je vaak maar een beperkte tijd nodig.
 • Koop meubels en andere spullen voor de babykamer tweedehands. Als je niet tevreden bent met de kleur of als er wat beschadigingen zijn aan de meubels, dan knap je deze met een likje verf op. Op die manier kun je honderden euro’s besparen en krijg je een babykamer die afgestemd is op jouw wensen en smaak.
 • Voor het bed geldt dat veiligheid voorop moet staan. Geef je de voorkeur aan een nieuw bed? Kies dan voor een meegroeibed. Hier kan je kind langere tijd in slapen en heb je niet binnen de kortste keren weer een grote uitgave.
 • Kijk op Marktplaats, FB groepen en weggeefhoeken. Vaak worden daar dingen als ledikanten gratis aangeboden. Een likje verf doet wonderen en niemand die ziet dat het eigenlijk niet nieuw is.

Tips om de babykamer in te richten met klein budget 2

 

Denk out of the box

Je hebt niet altijd dure dingen nodig die door winkeliers aangeboden worden. Er zijn ook best veel babyproducten waar je best zonder kunt. Of waar je met een beetje out of the box denken een alternatief voor kunt vinden. Hieronder enkele tips:

 • Vergeet een dure luieremmer. De eerste maanden krijgt je baby alleen vloeibare voeding (melk) en dan ruik je luiers helemaal niet. Een gewone goed sluitende emmer met deksel voldoet prima. Als je kind wat ouder is kun je ervoor kiezen om de luiers direct af te voeren in de vuilnisbak. Of verpak de luiers in een plastic zakje dat je goed dichtknoopt.
 • Koop geen dure commode, maar tover een boekenkast met open planken of een eenvoudig kastje met lades om in een commode. Een open gedeelte is overigens een aanrader. Ben je met de baby bezig en moet je snel iets pakken, dan is een lade gewoon niet te doen.

 

 

Bespaar op de decoratiekosten voor de babykamer

Met een beetje creativiteit maak je de mooiste decoratie voor de babykamer zelf. Leef je daarbij helemaal uit, maar houd wel rekening met de kleuren en de gewenste stijl. Met deze tips slaag je zeker:

 • Koop een paar goedkope fotolijsten en print leuke afbeeldingen die je ingelijst ophangt. Ook prenten uit oude kinderboeken doen het goed. Of zoek op Etsy naar goedkope printjes geschikt voor de babykamer.
 • Decoreer saaie muren met muurstickers die je later makkelijk kunt verwijderen. Of versier met je eigen handafdrukken. Een beetje handig met tekenen? Scoor restjes verf en maak een mooie muurschildering.
 • Hang een paar planken op en zet hierop leuk speelgoed. Dit is de perfecte manier om bijvoorbeeld vintage speelgoed dat je op een rommelmarkt gevonden hebt te showen.
 • Maak zelf een leuke mobiele met vilt en wat touw. Zorg er wel voor dat dit buiten handbereik van je kleine hangt.

Tips om de Babykamer in te richten met klein budget 1

 

Wat je vooral niet moet kopen

Er zijn van die dingen die absoluut overbodig zijn in een babykamer. Denk daarbij aan een flessenwarmer, een nachtlicht en een babynest. Dingen waar je baby binnen no time uitgegroeid is zijn vaak overbodig en besparen al snel tientallen euro’s.

 

Heb jij nog aanvullende tips om de babykamer in te richten met een klein budget? Ik ben benieuwd.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelHet meegroeibed van peuter tot puber het perfecte bed
Volgend artikelZo zorg je voor een opgeruimde kinderkamer

17 REACTIES

  • Kijk als je een kast al 11 jaar gebruikt, dan is het zijn geld meer dan waard geweest. En inderdaad: je kunt het zo duur maken als je zelf wilt (of kunt)

 1. Ik heb nooit geïnvesteerd in een dure babykamer omdat het bedje bij ons op de kamer stond. Na 9 maanden in de buik leek de overgang naar helemaal alleen in een grote ruimte me veel te groot anders. En dat scheelde een boel geld : )

  • Dat is natuurlijk ook een goede oplossing: baby lekker op de kamer. Heb ik met mijn kids ook lange tijd gedaan hoor, dus babykamer was lange tijd ongebruikt

 2. Waar de één het behoorlijk over de balk gooit, is het voor de ander de touwtjes aan elkaar knopen. En eigenlijk is het belangrijkste dat een baby nodig heeft, liefde. Dat valt niet in geld uit te drukken. Al is de babykamer van goud. Vind je tips heel handig en daarnaast ook creatief!

  • Dat heb je heel mooi verwoord. Ik ben het absoluut met je eens.
   Toen ik mijn dochter kreeg had ik het niet breed. Ik heb toen zelf de muren en meubels geschilderd en versierd met muurstickers van de Praxis.
   En nu ze ouder is, kan ze zich die hele babykamer niet eens herinneren. Wel de liefde en aandacht die ze heeft gehad, maar ja dat weet ik nu. Toen niet en toen wilde ik het beste voor mijn dochter. Het is een emotie ding.

   • Precies, de babykamer is meer iets voor de ouders dan voor het kind zelf. Aandacht en liefde zijn onmisbaar en dat is iets dat een kind zich zijn of haar hele leven lang zal herinneren.

 3. Wij hebben ook niet veel aangeschaft. Enkel een nieuw meegroeibedje Een kleerkast hadden we nog op overschot en die pasten mooi samen. Sommige dingen hebben we overgenomen van een familielid

 4. Ik ben zo blij dat ik dit lees, ik denk er zo hetzelfde over. Verzorgingstafel, luieremmer… Onnodig en inderdazd: tweedehands spullen. Waarom zou je het nieuw gaan kopen, lang gfbruik je het toch niet?

  • Ja echt he? En trouwens: met een beetje creativiteit kun je van tweedehands een heel nieuw iets maken, helemaal naar je eigen smaak.

 5. De meeste spullen in onze kinderkamers zijn tweedehands. De spullen die we voor de oudste dochter tweedehands kochten, worden nu gebruikt bij onze jongste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in