gefeliciTAART.nl - Black Friday

Is jouw kind ook een lekkere spring-in-het-veld? Zijn nieuwe schoenen binnen een mum van tijd versleten? Alhoewel het een bijna onmogelijke opgave is, zijn hier toch 7 tips om kinderschoenen netjes te houden.

 

Kinderschoenen kopen

Kinderen groeien vooral in de eerste jaren ontzettend hard. Dat merk je niet alleen aan de hoeveelheid kleding die er doorheen gaat, maar ook aan de schoenen. Je koopt een paar schoenen en voor je het weet is je kind er alweer uitgegroeid. Daarnaast slijten kinderschoenen ontzettend snel, omdat je kind van klimmen, klauteren en rennen houdt.

De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk kinderschoenen te kopen die goedkoop zijn. Toch is dit niet raadzaam, want kindervoeten hebben goede ondersteuning nodig. Goedkope kinderschoenen bieden deze ondersteuning vaak niet.

Leestip: Tips voor het kopen van goede kinderschoenen

 

7 Tips om kinderschoenen netjes te houden

Helaas, laat ik je direct uit de droom helpen: kinderschoenen altijd en overal netjes houden is gewoon niet mogelijk. Je kind moet kind kunnen zijn en lekker buiten kunnen spelen en ravotten. Daarbij mogen schoenen geen belemmering vormen. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen om de schoenen van je kind in redelijk nette staat te houden.

1. Gebruik waterafstotende spray

De eerste tip is om schoenen direct na ontvangst te behandelen met waterafstotende spray. Omdat de spray tijd nodig heeft om in te trekken moet je deze dus niet vlak voor het dragen gebruiken. Heb je nieuwe schoenen in huis? Spray deze dan in met waterafstotende spray en laat het een nacht intrekken. Met een waterafstotende spray zijn kinderschoenen beschermd tegen regen en vocht van bijvoorbeeld modder.

 

2. Voorkom stinkende schoenen met talkpoeder

Al dat ravotten, klimmen, klauteren en buitenspelen kan voor zweetvoeten zorgen. Zwetende voeten kunnen er ook voor zorgen dat je schoenen sneller slijten aan de binnenkant. Je kunt stinkende schoenen voorkomen door hier een beetje talkpoeder in te strooien.

 

3. Kies voor onderhoud dat past bij het materiaal

Kinderschoenen zijn net als schoenen voor volwassenen verkrijgbaar in verschillende soorten en gemaakt van diverse materialen. Voor het onderhoud van kinderschoenen is het belangrijk om te letten op het materiaal waarvan deze zijn gemaakt. Je kunt schoenen kopen gemaakt van leer, suède, canvas en diverse synthetische materialen.

 

Leren kinderschoenen

Leren kinderschoenen zijn doorgaans ontzettend stevig, maar de neuzen kunnen door stoten of vallen heel snel slijten. Om leren kinderschoenen netjes te houden is het belangrijk om schoensmeer in huis te hebben. Hiermee kun je de schoenen voor het dragen en tussentijds behandelen. Schoensmeer kun je kopen in verschillende kleuren en transparant.

 

Suède kinderschoenen

Suède kinderschoenen hebben over het algemeen het meeste onderhoud nodig. Dat komt omdat suède heel gevoelig materiaal is. Daarvoor is een waterafstotende spray een must. Daarnaast heb je voor het onderhoud een speciaal borsteltje nodig dat je bij elke schoenenzaak kunt kopen.

 

Canvas kinderschoenen

Canvas kinderschoenen zijn ontzettend handig. Deze schoenen kun je namelijk probleemloos in de wasmachine gooien. Met waterafstotende spray maak je deze waterdicht, waardoor deze langer netjes blijven.

 

Synthetische schoenen

Veel kinderschoenen worden gemaakt van synthestische materialen. Dit verhoogd de kans op zweetvoeten. Belangrijk is om de schoenen geregeld te wassen in de wasmachine en vooral goed te laten drogen.

7 Tips om kinderschoenen netjes te houden ravotten

4. Kinderen schoenen netjes laten dragen

Of het nu het kind zelf is of jij: vaak is er sprake van haast bij het aantrekken van de kinderschoenen. Om deze netjes te houden is het echter belangrijk dat je kind tijd neemt om de schoenen aan te trekken. Als je kind in de schoenen stapt zonder de veters opnieuw te strikken of deze naar beneden trapt door er met geweld de voet in te stoppen, dan doet dat geen goed aan het uiterlijk van de schoenen.

Leer je kind daarom direct na aanschaf om netjes om te gaan met de nieuwe schoenen. Geef je kind ruim de tijd om de schoenen netjes aan te doen, ook als je haast hebt. Of kies voor makkelijke schoenen op momenten dat er haast bij is. Schoenen waar je kind in kan stappen, zonder er verder bij na te hoeven denken.

 

5. Kinderschoenen wassen

Als je kind veel buiten speelt en van ravotten houdt, dan zul je dat terugzien in de schoenen. Je kunt dan het beste voor makkelijk te onderhouden schoenen kiezen zoals bijvoorbeeld canvas of synthetisch. Kinderschoenen gemaakt van deze materialen kun je gewoon in de wasmachine gooien (30 – 40°C). Zorg er wel voor dat modder of ander loshangend vuil voor het wassen verwijderd is.

Zijn de schoenen niet geschikt voor de wasmachine? Dan kun je de leren schoenen afnemen met een vochtige doek. De zool kun je onder een kraan houden om deze goed schoon te maken.

 

6. Schoenen laten ademen

Kinderschoenen moeten kunnen ademen. Nieuwe schoenen hoef je niet per se uit de schoenendoos te halen, als je er maar wel voor zorgt dat deze in een droge en donkere ruimte staan. Gedragen schoenen staan ook bij voorkeur in een droge ruimte. Natte schoenen droog je zo snel als mogelijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door deze vol te stoppen met krantenpapier of deze achter de koelkast te zetten (koelkast is warm!). Zet de schoenen pas weer weg als deze helemaal droog zijn.

 

7. Nette kinderschoenen voor speciale gelegenheden

Zoals eerder aangegeven is het onmogelijk om kinderschoenen netjes te houden. Dat wordt natuurlijk wel makkelijker als je kind ouder wordt. Tot het zover is is het raadzaam om echt nette schoenen apart te zetten en je kind deze alleen te laten dragen naar speciale gelegenheden.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDit heeft jouw toekomstige brugklasser nodig voor school
Volgend artikelBesparen op de kosten voor de verzorging van je baby

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in