gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ben je uitgenodigd op kraamvisite? Dan kom je natuurlijk niet met lege handen. Geen idee wat je mee kunt nemen? Dit zijn 9 nuttige kraamcadeautjes die elke moeder kan waarderen

 

Kraamvisite en cadeautjes

De meeste ouders vinden het leuk om kraamvisite te ontvangen. Ze zijn immers net de trotse ouders geworden van een nieuwe wereldburger. Iedereen mag de nieuwe baby zien (en even vasthouden). Als je op kraamvisite gaat wil je natuurlijk met een goed cadeau voor de dag komen. Iets waar de ouders en/of de baby echt iets aan hebben. Vaak wordt babykleding gekocht of krijgen de kersverse ouders talloze knuffels voor de baby. Helaas is de kans groot dat de ouders dit als nutteloos kraamcadeau zien. Gelukkig kun je veel ouders ook heel blij maken met onderstaande kraamcadeaus.

 

DIY luiertaart als kraamcadeau

Ben je een beetje handig of creatief, dan kun je ervoor kiezen om een leuke DIY luiertaart te maken voor de kersverse ouders. Luiers zijn altijd welkom en als je het goed aanpakt, pak dan niet de kleinste maat luiers, maar een maatje groter (vanaf luiermaat 2). Dan weet je zeker dat je goed zit. Naast luiers geef je andere praktische cadeautjes aan de ouders. Denk daarbij aan flesjes, speen, sokjes, verzorgingsproducten enz. Doorzichtige folie eromheen en je hebt een prachtig cadeau voor het kraambezoek.

Persoonlijke kraamcadeautjes

Een luiertaart is ook nog eens een heel persoonlijk cadeau als je het zelf maakt. En nee, je hoeft echt geen taart van de luiers te maken. Op Pinterest staan zo veel leuke ideeën, daar kun je heel veel kanten mee op. Maak een treintje, een boot of zelfs een stoere motor. Hoe persoonlijker een cadeau hoe beter. Je zou er ook voor kunnen kiezen om gepersonaliseerde items in de taart te verstoppen. Dank aan een rompertje met opdruk of een speenkoord met naam. Of geef een bestekset cadeau met de naam en geboortedatum erop.

 

Cadeautjes bij de geboorte voor de ouders

Voor de geboorte van een kind denken veel mensen vooral aan een kleinigheid voor de pasgeborene. Maar wist je dat de ouders het ook leuk vinden om een cadeau te krijgen? Vooral de moeder die net een geboorte achter de rug heeft. Geen idee wat je zou kunnen geven? Ik zette een aantal cadeautjes voor de kersverse moeder op een rij. Het artikel vind je hier

 

Wensenlijst voor de geboorte

Misschien vind je het als moeder in spe heel lastig dat mensen straks met cadeaus aankomen waar je misschien helemaal geen behoefte aan hebt. In dat geval heb je twee opties: je zet onderaan de geboortekaart een envelop tekentje. Daarmee geef je aan dat je voorkeur uitgaat naar een envelop met inhoud, zodat je zelf de gewenste spullen kunt kopen.

Of je kiest ervoor om een wensenlijst op te stellen die je aan een vriendin, zus, moeder of tante geeft. Je vermeldt op de kaart dat je een wensenlijst opgesteld hebt en dat ze voor meer informatie contact op kunnen nemen met je zus, vriendin enz. Op die manier weet je zeker dat je alleen krijgt waar je behoefte aan hebt. Je voorkomt op die manier ook dat je straks met een overvloed aan kleding zit waar je niets mee kunt, omdat je kind heel snel een andere maat heeft.

 

9 Nuttige kraamcadeautjes die elke moeder kan waarderen

Mochten er vanuit de ouders geen specifieke wensen bekend zijn, dan kun je je uitleven met het kiezen van één van onderstaande cadeautjes. Leuke en nuttige dingen, waar elke ouder blij mee zal zijn als je uitgenodigd bent voor een babyborrel.

 

1. Speenketting met naam

Het is al eerder genoemd, maar een gepersonaliseerd cadeautje is altijd leuk. Helaas heb je geen garantie dat het kind een speen neemt, maar het is in ieder geval een leuk cadeau. Er zijn verschillende aanbieders op het net te vinden die gepersonaliseerde speenkoordjes maken. Kost weinig en is heel persoonlijk.

 

2. Mooie babydeken als cadeautje bij een geboorte

Een mooie babydeken komt altijd van pas. Het is ook niet iets waar de meeste aan denken, dus de kans is groot dat je de enige bent die met dit cadeau aan komt. Let er wel op dat je de smaak van de ouders een beetje kent, om te voorkomen dat ze straks een dekentje hebben die nergens bij past. Er zijn ook online adressen waar je de babydeken kunt laten personaliseren. Zo wordt het echt een opvallend cadeau dat niet snel in een vergeethoekje zal belanden.

 

3. Praktisch cadeau: een draagdoek

Dit is een perfect cadeau, maar ook hier zit een kleine maar aan. Niet elke ouder vindt een draagdoek handig. Voor veel baby’s is het een uitkomst. De baby is op die manier in nauw contact met de moeder. Daarbij heeft de moeder haar handen vrij, terwijl ze de baby op een veilige manier met zich meedraagt. Als je weet dat de moeder dit gaat gebruiken is het in elk geval een geslaagd geboortecadeau.

 

4. Babysokjes

Sokjes komen eigenlijk altijd goed van pas. Is de baby in de winter geboren, kies dan voor warme sokken die over de kleren heen aangetrokken kunnen worden. Ideaal om de voeten van de baby warm te houden. In de zomer kun je je uitleven en allerlei leuke sokjes kopen. Deze vind je in uiteenlopende kleuren en met de leukste opdrukken.

 

5. Adviesboek voor de ouders

Dit is het perfecte cadeau idee voor kersverse ouders bij de geboorte van hun eerste kind. Een boek waarin tips en adviezen staan. Kies voor een boek dat bijvoorbeeld de eerste 18 maanden van het leven van de baby behandelt. Op die manier hebben de ouders altijd een naslagwerk achter de hand, mochten ze vragen hebben over voeding, verschonen, in bad doen enz.

 

6. Warmteknuffel, een handig cadeau als je op kraamvisite gaat

Dit is het perfecte cadeau voor elke ouder: een warmtekussen. Niet alleen geschikt voor gebruik in de winter. Sommige baby’s hebben na de geboorte moeite om het lichaam op temperatuur te houden. Door een warmteknuffel te gebruiken heeft de baby het niet meer koud. Bovendien is zo een knuffel niet alleen na de geboorte, maar nog lang daarna te gebruiken.

De knuffel werkt net als een warmtekussen. Je stopt de knuffel voor de aangegeven tijd in de magnetron, waarna deze een aantal uur warmte afgeeft. Er is keuze uit talloze knuffels, zodat je jouw cadeau perfect af kunt stemmen op de pasgeborene.

 

7. Multifunctioneel babyspeelgoed

Deze tip is vooral voor de geboorte van een eerste kind. Veel ouders bewaren namelijk speelgoed als er meer kinderen gewenst zijn. Mocht je dus uitgenodigd zijn om op kraamvisite te komen bij een eerste baby, kies dan als cadeau multifunctioneel babyspeelgoed. Denk daarbij aan V-tech die gericht zijn op het ontdekken van de wereld en al speelgoed hebben vanaf de geboorte. Net zo leuk is een babygym of een babyspeelmat. Hiermee kunnen kinderen echt urenlang vermaakt worden. Een babymobiele voor boven het bedje of de box is ook een optie.

 

8. Babydagboek

Veel ouders vinden het leuk om de mijlpalen van hun kleine spruit vast te leggen. Dat kan perfect in een babydagboek. Daarin kunnen ouders alle eerste mijlpalen vastleggen. Denk daarbij aan de eerste glimlach tot aan het eerste hapjes of de eerste stapjes. Deze boekjes zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

 

9. Setje om gipsafdruk te maken

De meeste ouders willen alles zo goed als mogelijk vastleggen. Niet alleen worden er talloze fotos gemaakt, het liefst bewaren ouders de eerste tand en de eerste lok. Je kunt het nog leuker maken voor de ouders en ze verrassen met een setje om een hand of voetafdruk te maken. Wedden dat ze het een ontzettend leuk cadeau vinden? Op die manier kunnen ze altijd zien hoe klein de baby was. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want die setjes kosten maar een paar euro.

 

Op kraamvisite, wat neem jij mee?

Ga jij wel eens op kraamvisite en wat neem je dan het liefste mee? Denk je daarbij vooral aan de baby of meer aan de moeder (en vader)? Ik ben heel benieuwd. Ook ben ik benieuwd of je zelf wel eens iets hebt gekregen dat helemaal de plank missloeg.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDe bevalling van… Xenia
Volgend artikelCadeautip voor kleuters Jaak en de Bonenstaak puzzelgame

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in