gefeliciTAART.nl - Black Friday

Is je kind binnenkort jarig? Of staan de feestdagen voor de deur? Wil je dat jouw kind cadeautjes krijgt die hij of zij echt wil (en waar jij als ouder ook blij van wordt)? Werk dan met een (online) verlanglijst. Lees snel verder en ontdek hoe je het perfecte verlanglijstje voor je kind maakt.

 

Waarom een verlanglijstje maken?

Niet iedereen ziet het nut van een verlanglijstje in. Je moet namelijk gewoon blij zijn met elk cadeau en een gegeven paard kijk je niet in de bek. Helaas zorgt dit er ook voor dat je kind (of jezelf) uiteindelijk misschien opgescheept zit met cadeautjes waar je niets aan hebt. Of het past niet bij de leeftijd of de interesses van je kind of je vindt het als ouder geen handig cadeau, omdat je kind het snel kwijt raakt of het snel kapot gaat.

Een eenmaal gekregen cadeau afnemen van je kind vanwege eerder genoemde redenen is natuurlijk geen doen. Het is immers gekregen en je kind zal er waarschijnlijk hoe dan ook blij mee zijn. Of je kind is er juist helemaal niet blij mee en het cadeau belandt in de prullenbak.

Allemaal geen ideale situaties en bovendien te voorkomen. Als je je kind vooraf een verlanglijstje laat maken of jij stelt een verlanglijstje op als je kind nog te jong is, dan weet je zeker dat je kind krijgt wat het wil of nodig heeft.

Verlanglijstjes zijn een must voor de gevers, aangezien zij dan precies weten welk cadeau het kind echt wil hebben. Wensenlijstjes kun je gebruiken voor verjaardagen, de feestdagen (Sinterklaas en Kerst), maar ook andere speciale hoogtijdagen waarvoor een cadeau gegeven wordt (bijv. bij een geboorte of babyshower).

 

Wensenlijstje maken: op papier of online

Er zijn verschillende manieren om het perfecte verlanglijstje te maken voor je kind. Soms kan dat samen met je kind, soms moet je er echt helemaal alleen voor zitten. Wil je kind zelf aan de slag gaan, dan is het waarschijnlijk het makkelijkst om een catalogus te scoren en je kind producten uit te laten knippen die het graag wil. Deze kunnen dan op een vel papier geplakt worden. Veel kinderen vinden dit vooral rond Sinterklaas erg leuk om te doen. Hier kun je dan foto’s van maken en deze doormailen aan familie en vrienden.

Nadeel van een papieren wensenlijst is dat je dan zelf bij moet houden wie wat koopt en dat af moet strepen. Daarnaast moet je duidelijk aangeven dat je graag wil weten wie welk cadeau koopt, om te voorkomen dat je kind dubbele cadeautjes krijgt. Bijzonder omslachtig dus.

Wil je voor gemak gaan, dan maak je online een verlanglijstje. Het voordeel hiervan is dat je er na het opstellen verder geen omkijken naar hebt. Op de online verlanglijst geef je makkelijk en snel aan wat je kind wil hebben. Ben je klaar? Dan stuur je de link naar familie en vrienden. Zij kunnen na het openen van de lijst de cadeautjes direct bestellen, waarna het cadeau op de lijst automatisch doorgestreept wordt. Op die manier voorkom je dat je speelgoed dubbel krijgt.

Is je kind wat ouder? Dan kan je kind het lijstje zelf opstellen en dan de link naar je doormailen. Mochten er dan nog aanvullingen nodig zijn of ander overleg, dan kun je de lijst samen aanpassen.

Hoe maak je het perfecte verlanglijstje voor je kind?

Soms is het gewoon handig dat je zelf de wensenlijst voor je kind samenstelt. Bijvoorbeeld omdat je kind nog te jong is of omdat het gewoon te veel stress oplevert als je je kind erbij betrekt. Om de perfecte lijst te maken is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat je kind leuk vindt en kan gebruiken. Let daarom bij het opstellen op de volgende punten:

  • Past het cadeau bij de leeftijd en de interesses van mijn kind?
  • Zitten er cadeautjes bij voor ieders budget (dus cadeautjes met verschillende prijsklassen)?
  • Passen de gewenste cadeautjes bij de gelegenheid?
  • Voor wie is de lijst? Voor eigen familie of bijvoorbeeld voor vriendjes en vriendinnetjes van school?
  • Is er genoeg keuze voor iedereen?
  • Is het duurzaam (gemaakt van hout, kan het speelgoed eventueel doorgegeven worden aan een broertje of zusje)?

 

Als je op bovenstaande punten let kun je een lijstje samenstellen, waarmee de leukste cadeautjes voor je kind uitgezocht kunnen worden. Daarmee behoren ongewenste cadeautjes tot het verleden. En mocht je nog inspiratie nodig hebben: dit zijn de leukste cadeautips voor kinderen van 4 – 12 jaar.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelIn liefdevolle herinnering aan Mathijs
Volgend artikelDe groene mama handboek voor groen ouderschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in