gefeliciTAART.nl - Black Friday

Of je nu een lekker recept zoekt als traktatie of tussendoor, dit recept egel cupcakes is niet alleen lekker, maar ook ontzettend simpel om te maken. Ook heel leuk om samen met kinderen in de keuken te staan om te bakken.

 

Egels in de herfst

De herfst is de tijd bij uitstek van egels. Helaas gaat het ontzettend slecht met de egel in Nederland. Tijd dus om hier aandacht aan besteden. Kleine kinderen kun je al attent maken door bijvoorbeeld tekeningen of kleurplaten te maken van egels. Of je laat je kind deze lekkere egel cupcakes trakteren of maken.

 

Recept egel cupcakes

Als je op zoek bent naar een lekker en vooral leuk recept, dan is dit recept perfect. Je hebt er niet veel voor nodig en je bent er snel mee klaar. Voor kinderen is het ontzettend leuk om te zien en uit te delen. Ideaal als je kind in de herfst jarig is en je nog een lekkere en originele traktatie zoekt.

 

Dit heb je nodig

  • Kom
  • Kom om chocolade au bain marie te smelten
  • Mixer
  • Papieren cupcake vormpjes
  • Weegschaal
  • Muffinblik
  • Satéprikker

 

Ingrediënten

Voor de cupcakes maak je een simpel cupcake recept in de smaak vanille. Wil je toch variëren? Dan kun je er bijvoorbeeld citroen cupcakes van maken. Eventueel zou je ook met witte chocolade kunnen werken. Hiervoor zijn online diverse recepten te vinden. Zelf heb ik gewoon hele simpele vanille cupcakes gebruikt als basis. Deze smaken in combinatie met de pure chocolade het lekkerst.

Onderstaand recept is voldoende voor het maken van 12 cupcakes

 

Recept egel cupcakes 1

Recept egel cupcakes

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 20 minuten 15 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 12

Ingrediënten
  

Voor de cupcakes

  • 2 Eieren maat M
  • 90 gr Suiker
  • 120 gr Boter kamertemperatuur
  • 190 gr Bloem gezeefd
  • 130 ml Melk
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 pakje Vanillesuiker
  • 1 theelepel Vanille aroma

Voor de versiering

  • 200 gr Chocolade puur
  • 200 gr Hagelslag puur

Instructies
 

  • Weeg alle ingrediënten en zet deze opzij
  • Meng de bakpoeder met de bloem
  • Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht of 195°C boven- en onderhitte
  • Zet de cupcake vormpjes in de muffinbakvorm
  • Doe de boter (kamertemperatuur) in de kom en mix deze op de hoogste stand 3 minuten lang. De boter wordt vloeibaar en wit van kleur
  • Voeg na drie minuten de suiker en het pakje vanillesuiker toe en ga weer 3 minuten lang op de hoogste stand mixen. De suiker moet helemaal opgenomen zijn door de boter.
  • Voeg vervolgens een ei toe en mix 30 seconden op de hoogste stand. Dan kan het volgende ei toegevoegd worden. Ook weer 30 seconden op de hoogste stand mixen.
  • Voeg tot slot het bloem-bakpoeder mengsel (gezeefd) toe, samen met het vanille aroma. Let op: doe dit met beleid, anders vliegt de bloem je om de oren. Mix dus op een lage stand.
  • Je zult merken dat het deeg stroef en droog wordt. Voeg daarom de melk beetje bij beetje toe. Als het echt te droog is kun je nog een beetje extra melk toevoegen, maar doe dit heel voorzichtig. Het deeg mag niet te nat worden
  • Zet het muffinblik met de lege cupcakevormpjes in de oven. Doordat deze opgewarmd worden krimpt het papier een beetje en laat het minder snel los na het bakken.
  • Als laatste nog eens 3 minuten op de hoogste stand alles goed met elkaar mixen.
  • Haal de muffinbakvorm uit de oven en vul de cupcake vormpjes met het deeg.
  • Zet ongeveer 20 minuten in de oven. Aangezien ovens verschillen is het handig om na 17 minuten even te controleren of de cupcakes al klaar zijn.
  • Zijn de cupcakes gaar? Haal ze dan uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen. Meestal zakken de cupcakes dan nog een stukje in. Heb je echt bolle cupcakes? Dan kun je er een glazen plank opleggen, zodat deze plat worden.
  • Na 10 minuten zet je de cupcakes op een taartrooster.
  • Tijdens het afkoelen kun je de decoratie voorbereiden.
  • Smelt de pure chocolade. Dit kan in de magnetron of op de ouderwetse manier, volgens het au bain marie principe boven een kom met heet water
  • Als de cupcakes redelijk afgekoeld zijn kun je aan de slag met het versieren ervan
  • Bestrijk 1 helft van de cupcake met de gesmolten chocolade
  • Strooi hier de hagelslag overheen
  • Neem de satéprikker, dompel in de gesmolten chocolade en maak hiermee twee oogjes
  • Werk de cupcakes 1 voor 1 op dezelfde manier af
  • Als de gesmolten chocolade stolt gewoon weer even verwarmen
Trefwoord Chocolade, Cupcake, kinderen, kindvriendelijk, recept, kindvriendelijk, bakken, traktatie, Verjaardag

Zoek je inspiratie voor andere heerlijke recepten die je kunt maken samen met je kind en passen bij de herfst? Maak dan eens deze heerlijke uilen cupcakes of deze gruwelijk lekkere spinnen muffins.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Rating recept




Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in