gefeliciTAART.nl - Black Friday

Kinderen brengen vreugde, gelach en veel chaos in ons leven. Maar laten we eerlijk zijn: te midden van het verschonen van luiers, slapeloze nachten en eindeloze schoolprojecten kan het onderhouden van een gezond huwelijk soms aanvoelen als een voltijdse baan. Toch is het één van de belangrijkste investeringen die je kunt doen voor het geluk van je gezin. Lees snel verder en ontdek hoe je de vonk levend houdt en samen van de reis geniet.

 

Ontdek samen nieuwe hobby’s

Natuurlijk is het belangrijk om elkaars individuele interesses te steunen, maar minstens net zo leuk is het om samen nieuwe hobby’s te ontdekken en een band op te bouwen. Of je nu gaat rotsklimmen, een nieuwe taal leert of zelfs kooklessen voor exotische gerechten probeert, alles kan bijdragen aan je onderlinge relatie. Daarnaast is het een geweldige manier om nieuwe herinneringen te creëren die alleen van jullie zijn.

 

Digitale detox-date-avonden

In deze hyperverbonden wereld kun je gemakkelijk verdwalen in schermen. Probeer een ‘Digital Detox Date Night’ te implementeren waarbij alle gadgets zijn uitgeschakeld. Breng de avond door met praten, bordspellen spelen of genieten van een diner bij kaarslicht. Zonder de afleiding van meldingen en schermen kunnen jullie je volledig op elkaar richten, waardoor een diepere verbinding en conversatie ontstaat.

 

Liefdesbrieven in de moderne tijd

Herleef de kunst van het schrijven van brieven, maar dan wel met een moderne twist. Probeer in plaats van traditionele brieven, gesproken berichten of korte videoberichten achter te laten voor je partner. Het kan ongelooflijk ontroerend zijn om je partner zijn gedachten en gevoelens te horen of zien uiten. Deze kleine fragmenten kun je vervolgens bewaren, koesteren en vormen een prachtig digitaal aandenken aan je liefdesreis.

 

Dag van rolwisseling

Breng een dag door met het volledig wisselen van ouderschapsrollen. Als één van jullie normaal gesproken de bedtijd routines uitvoert, neemt de ander het over. Als iemand normaal gesproken naar school gaat, ruil dit dan in voor een dag of een week. Hierdoor leer je niet alleen de bijdrage van je partner aan het gezin te waarderen, maar zorg je ook voor een nieuw perspectief en begrip in de onderlinge    verhouding.

 

Avontuurlijke uitdagingen

Maak een lijst met avontuurlijke uitdagingen die jullie allebei willen aangaan. Denk aan  het maken van nieuwe wandelingen op onbekende wegen, het uitproberen van een watersport of zelfs deelnemen aan een lokale speurtocht. Het samen aanpakken van uitdagingen geeft een gevoel van teamwork en prestatie, waardoor je relatie weer spannend en nieuw wordt.

 

Staycation met een twist

Plan een thema-staycation thuis. Kies een land of een thema en verdiep je er een weekend lang in. Kook traditioneel eten, bekijk films die zich in dat land afspelen en richt zelfs je huis in zodat het bij het thema past. Dit is een speelse ontsnapping aan de routine van alledag, waarmee je avontuur en saamhorigheid in je relatie brengt.

 

Partner waarderingspotje

Start een waarderingspotje voor je partner.  Schrijf allebei op kleine stukjes papier dingen die je aan elkaar waardeert. Datt kan iets kleins zijn, zoals: ‘Bedankt voor het maken van mijn favoriete ontbijt’, of iets groots, zoals: ‘Ik vind het geweldig hoe geduldig je bent met de kinderen.’ Lees ze één keer per maand samen door.

Zo een potje met briefjes is een geweldige manier om de positieve kanten van elkaar actief te erkennen en te onthouden. Dit is overigens ook een geweldig Valentijnsdag cadeau. Alleen zou jij dan zelf schattige kleine briefjes voor je partner moeten schrijven, die hij dan één keer per week of vaker kan lezen. Misschien kun je ook een massage- of pedicure bon inleveren!

 

Middernacht picknicks

Zodra de kinderen slapen, organiseer je een middernacht-picknick in je achtertuin of zelfs in je woonkamer. Leg een deken neer, wat snacks en geniet van de rust onder de sterren of kerstverlichting. Dit is een intieme en romantische manier om samen tijd door te brengen zonder het huis te verlaten. Ideaal dus als je geen oppas kunt vinden voor de kinderen.

Leestip: 5 Tips om de perfecte oppas te vinden

Tijdens de afsluiting van de covid-pandemie deden mijn man en ik iets soortgelijks. Omdat we niet uit konden gaan voor een date night, namen we onze snacks, bordspel en wijn mee naar onze slaapkamer, deden de deur dicht en deden date night in onze slaapkamer met zachte achtergrondmuziek.

 

Geheime lieve gebaren

Verras je partner door lieve gebaren. Dat hoeft helemaal niets groots te zijn, integendeel. Denk eerder aan simpele dingen zoals het bereiden van zijn of haar favoriete tussendoortje, het doen van een klusje dat je partner niet leuk vindt, of, mijn persoonlijke favoriet, laat een lief briefje achter in de tas van je partner! Deze kleine, doordachte acties laten zien dat je aan je partner denkt.

 

Samen DIY-en

Ga aan de slag met DIY-projecten rondom het huis. Of het nu gaat om het opnieuw inrichten van een kamer, het bouwen van meubels of zelfs om samen iets te maken, alles is goed zolang jullie maar samenwerken. Werken aan een project vereist samenwerking, communicatie en creativiteit, waarmee jullie je partnerschap kunnen versterken.

 

Gepersonaliseerde herinneringsboek

Maak een herinneringsboek waarin je jullie reis beschrijft vanaf de eerste ontmoeting tot jullie huidige leven met kinderen. Voeg foto’s, kaartjes, kleine aantekeningen en alles wat betekenis heeft toe. Je kunt dit zelf doen en je partner hiermee verrassen, maar nog beter is het om dit samen te doen. Door samen aan dit project te werken, word je herinnerd aan alle mooie momenten die je hebt gedeeld en het prachtige leven dat je samen opbouwt.

 

Zo houd je je relatie goed na kinderen

Een gezond huwelijk onderhouden nadat je kinderen hebt gekregen kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar als je unieke en leuke activiteiten in je dagelijkse leven coöpereert kun je je verhouding nieuw leven inblazen. Ontdek samen nieuwe hobby’s, doe een digitale detox, waardeer elkaar op creatieve manieren en beleef samen nieuwe avonturen te beleven om zo de romantiek en verbinding levend te houden.

Vergeet niet dat het de kleine, doordachte en soms onconventionele gebaren zijn die het grootste verschil kunnen maken in je liefdesrelatie. Blijf dus ontdekken, elkaar verrassen en vooral: blijf samen plezier maken. Op een spannende, liefdevolle reis met je partner!

 

 

Bronwynn is een moeder van drie kinderen, voltijds Content Executive bij Twinkl en goed

op weg om haar Bachelors Degree in Criminology af te ronden.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelGameplezier verdelen over meerdere kinderen hoe doe je dat?
Volgend artikel3D zwangerschapsbeeldjes: moderne kunst voor zwangere vrouwen

2 REACTIES

 1. Hallo Anja,
  Ik heb zojuist een artikel gelezen van jou over Suriname en las dat je in 2017 bent weggegaan.
  Het is nu 2024, waar zijn jullie inmiddels beland ?
  Mijn dochter en ik zijn aan het brainstormen over Suriname om daar evt te wonen.
  HG Anke

  • Dag Anke, wij wonen nog steeds in Nederland. Ik zou Suriname niet aanraden om te gaan wonen, mijn familie woont er nog steeds en de leefomstandigheden zijn helaas niet beter geworden. De inflatie is torenhoog, de ziekenzorg ontzettend slecht en de economie zit aan de grond. Als je wil emigreren dan zou ik andere landen aanraden in Zuid-Amerika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in