gefeliciTAART.nl - Black Friday

Voor veel gezinnen die in steden over de hele wereld wonen, is luchtvervuiling een
bittere realiteit. Baby’s en jonge kinderen zijn het meest kwetsbaar voor de schadelijke
effecten van vervuiling, omdat hun longen zich in cruciale ontwikkelingsfasen bevinden.
Daarom heeft Thule de Thule Shine Air Purifier Canopy ontwikkeld, een accessoire voor
je Thule Shine wandelwagen, waarmee je baby overal schone lucht kan inademen.

 

Waarom is schone lucht zo belangrijk voor je baby?

Wist je dat pasgeborenen en baby’s 30 – 60 keer per minuut ademen en peuters 24 – 40 keer, afhankelijk van hun gewicht en lengte? Dit terwijl je als volwassene slechts 12 – 18 keer per minuut inademt. Tegelijkertijd hebben kinderen smallere luchtwegen en zijn ze dichter bij de grond dan volwassenen. Dit alles zorgt ervoor dat ze veel vatbaarder zijn voor luchtvervuiling. En dit alles kan een behoorlijke impact hebben op je kind:

  • In een studie uit 2004 onder 1800 kinderen, gepubliceerd in The New England Journal of Medicine, werd ontdekt dat luchtvervuiling, waaronder verontreinigende stoffen zoals PM2.5 en stikstofdioxide de ontwikkeling van longen kan aantasten. Dit alles leidt tot kleinere longen/minder longinhoud en een verminderde longcapaciteit voor de rest van het leven. 1
  • In 2009 ontdekten onderzoekers van de Washington Universiteit (American Journal of Respiratory and Critital Care Medicine) dat baby’s die bloot gesteld worden aan veel luchtvervuiling een grotere kans hebben op het ontwikkelen van bronchiolitis2
  • Een Canadese studie (Epidemiology magazine) heeft in 2010 uitgewezen dat baby’s die in gebieden met middelmatige luchtvervuiling leven een hoger risico hebben op oorontstekingen. 3
  • Recentere studies bevestigen alle bovenstaande punten. Een studie uit 2018 in de Journal Exposure Science & Environmental Epidemiology heeft maar liefst 60.000 baby’s bestudeerd en kwam tot de conclusie dat kinderen die geboren zijn tussen 2001 en 2008 zelfs bij een korte blootstelling aan PM2.5 een verhoogd risico hebben op middenoor ontsteking en problemen met de luchtwegen. 4

baby longen

 

Thule Shine Air Purifier Canopy – technologie die wandelen in de stad makkelijk maakt

Thule heeft samengewerkt met de Zweedse technologie-startup bubl.AB om de lucht-
zuiveringstechnologie te ontwikkelen die wordt gebruikt in de Thule Shine Air Purifier Canopy. Gebaseerd op wetenschap en gebruikmakend van bewezen technologieën, zorgt het systeem ervoor dat je baby overal schone lucht kan inademen. De luifel maakt gebruik van EPA-filters en de stille ventilator van de luifel zorgt ervoor dat je baby niet wakker wordt of gestoord wordt, terwijl er een zachte bries van gefilterde lucht wordt gecreëerd.

Ondanks de zachte luchtstroom wordt er meer dan 150 liter gezuiverde lucht per
minuut rond je baby verspreid. De bijbehorende app vergelijkt de luchtkwaliteit binnenin
de luifel met de lucht buiten en geeft aan wanneer het tijd is om het filter te vervangen.

De Thule Shine Air Purifier Canopy maakt gebruik van bewezen en betrouwbare luchtzuiveringstechnologie namelijk de EPA-technologie.

Thule Shine Air Purifier Canopy technology reiswieg

Wat is EPA-technologie?

De Thule Shine Air Purifier Canopy maakt gebruik van een betrouwbare gecertificeerde EPA-filter dat uiterst efficiënt vuildeeltjes opvangt, vanaf PM 2,5. Het is dé filter bij uitstek die wordt gebruikt in zorginstellingen wereldwijd.

 

Welk type vuildeeltjes wordt opgevangen?

De Thule Air Purifier Canopy is uiterst effectief in het verwijderen van schadelijke PM 2,5 microdeeltjes die worden aangetroffen in luchtvervuiling en in het verkeer.

Thule Shine Air Purifier Canopy technology

 

Hoe het werkt

1. Bevestig de luifel op je bestaande Thule Shine wieg of stoel.

2. Sluit de oplaadbare 2 batterij aan op de luifel

3. Zet de luifel aan, stel de ventilatorsnelheid in en verbind de app via Bluetooth om de luchtkwaliteit in de gaten te houden.

4. Plaats je kind in de Thule Shine kinderwagen en ga op pad om van de
stad te genieten!

 

Maak verbinding met een app

Verbind de Thule Shine Air Purifier Canopy met de Thule App via Bluetooth om de luchtkwaliteit te meten. Je kunt de Thule App downloaden in de grote app stores.

Vergelijk de lucht in de kap van jouw baby met die in de omgeving. Met de Thule App kunt je op elk gewenst moment de kwaliteit van de lucht om je heen meten. Na 60-70 seconden verschijnt de uitslag en kun je zien wat de kwaliteit van de lucht om je heen op dat moment is.

Je ontvangt een melding wanneer de filter moet worden vervangen. Na verloop van tijd is de EPA-filter verzadigd met deeltjes. De filter moet 3-4 keer per jaar worden vervangen, afhankelijk van het gebruiksniveau. De Thule App vertelt jou precies wanneer het tijd is om de filter te vervangen.

Thule Shine Air Purifier Canopy technology peuter 1

Thule Shine – de compacte én ruime kinderwagen voor algeheel comfort

Van pasgeborene tot peuter, dankzij de nieuwe Thule Shine kinderwagen kun je vanaf de eerste dag samen met je kind het drukke stadsleven aan. Het lichte, compacte en gemakkelijk hanteerbare ontwerp van de kinderwagen is perfect voor navigatie in de stad, maar compromisloos als het gaat om premium functies.

De Thule Shine is voorzien van een gevoerde en omkeerbare verstelbare stoel,
een grote geventileerde en uitschuifbare luifel en een ingebouwde verstelbare voetensteun voor veilig en comfortabel rijden.

 

Thule Shine Air Purifier Canopy technology peuter

 

Een breed assortiment accessoires vanaf de geboorte

De Thule Shine is compatibel met accessoires vanaf de geboorte, zodat je vanaf dag één met jouw kind kunt wandelen. De innovatieve Thule Shine Air Purifier Canopy werkt op zowel een wieg als een peuterzitje, zodat je kind tijdens de meest cruciale jaren van de longontwikkeling gezuiverde lucht inademt.

De Thule Shine Air Purifier Canopy heeft een verkoopprijs van € 499.

De Thule Shine kinderwagen is verkrijgbaar voor € 699,95.

Thule Shine Air Purifier Canopy technology luchtfilter
Filters

 

Over Thule

Het merk Thule is opgericht in 1942. Onder het motto ”Bring your life” biedt
Thule wereldwijd een breed scala aan hoogwaardige producten voor actieve mensen, zodat ze veilig, gemakkelijk en in stijl kunnen meenemen wat voor hen het belangrijkst is. Thule ontwerpt en produceert dakdragers, fiets-, water- en wintersportdragers, dakkoffers, computertassen, cameratassen, sporttassen en rugzakken, en kind gerelateerde producten zoals kinderwagens, kinderzitjes voor fietsen en fietskarren. De producten worden verkocht in meer dan 138 landen.

 

Bronnen

[1] Gauderman WJ, et al. (2004). The effect of air pollution on lung development from 10 to 18 years of age. DOI: 10.1056/NEJMoa040610
[2] Karr CJ, et al. (2009). Influence of ambient air pollutant sources on clinical encounters for infant bronchiolitis. DOI: 10.1164/rccm.200901-0117OC
[3] Norton A. (2010). Air pollution tied to babies’ ear infection risk.
[4] Girguis MS, et al. (2018). Exposure to acute air pollution and risk of bronchiolitis and otitis media for preterm and term infants. DOI: 10.1038/s41370-017-0006-9

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelKom ook naar de Hasbro Spelen op 24 september 2023 in Almere
Volgend artikelTip: bezoek eens Wildlands Adventure Zoo Emmen

1 REACTIE

  1. […] De Thule Shine kinderwagen is licht in gewicht, compact en gebruiksvriendelijk en speciaal ontworpen met het oog op gebruik in de stad. Je kunt beginnen met een reiswieg en de kinderwagen later ombouwen tot handige en fijne buggy voor de kleine. De gevoerde en omkeerbare en verstelbare stoel maakt het mogelijk om je kind zo te vervoeren als jij dat graag wil. De grote en uitschuifbare kap gecombineerd met de verstelbare beensteun maken een uitje met je kind nog leuker. Als je wil kun je de wagen ook combineren met de Thule Shine Air Purifier. […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in