gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zit jij als ouder ook wel eens met de handen in het haar? Lijkt opvoeden voor jou meer op alle ballen in de lucht houden en vooral politieagent spelen? Goed nieuws voor jou: supermamama’s bestaan niet, maar je kunt er wel een heel eind in de buurt komen. Inclusief winactie voor dit geweldige boek en bijbehorende kaartenset.

 

Opvoeden: de grootste bron van twijfels van ouders

Niets zo een grote bron van twijfels als de opvoeding van de kinderen. Grote kans dat je vooraf bedacht hoe je het allemaal ging doen met je kind. Misschien zou je het heel anders doen als je eigen ouders. Of juist niet. Grote kans dat je tijdens het opvoeden erachter komt dat niet altijd alles zo zwart wit is als je bijvoorbaat had bedacht.

Voor veel ouders is opvoeden een blijvend leerproces die gepaard gaat met vallen en opstaan. Maar ook een proces waarbij heel vaak getwijfeld wordt. Want doe je het wel goed? Waarom ben je dan zo vaak gefrustreerd? Het wil maar niet lukken om een geduldige en consequente ouder te zijn. Redenen genoeg om aan de eigen capaciteiten als ouder en opvoeder te twijfelen.

 

Supermama’s bestaan niet

Gelukkig is dat nergens voor nodig. Perfecte ouders bestaan niet, ook al willen sommige ouders (op het schoolplein) je dat wel laten geloven. Er is geen enkele ouder die niet wel eens twijfelt aan zichzelf als ouder. Maar weet je: supermama’s en superpapa’s bestaan niet. Gelukkig zijn er wel handvaten en mogelijkheden om daarvan dicht in de buurt te komen.

Dit kan onder andere met het boek: ‘Supermama’s bestaan niet’ geschreven door dé opvoedexpert van Nederland Annelies Bobeldijk. Zij is niet alleen auteur, maar ook moeder van vier jongens, waardoor ze niet alleen uit de theorie praat, maar vooral veel kan putten uit eigen ervaring.

Veel ouders raken gefrustreerd als het kind niet luistert. En als een kind na 10x waarschuwen nog niet luistert, dan is de kans groot dat dit resulteert in frustratie, stem verheffen tegen het kind of zelfs schreeuwen tegen het kind. En dan ben je ineens geen opvoeder meer, maar politieagent.

 

Supermama’s bestaan niet + winactie binnenkant boek
Het boek is voorzien van leuke tekeningen

 

Gelukkig zijn er ook andere manieren om je kind te laten luisteren zonder dat je hoeft te schreeuwen of politieagent moet spelen. In het boek wordt je als ouder aan de hand genomen om stap voor stap je kind te leren begrijpen en daarop in te kunnen spelen. Hierdoor verandert het gedrag van je kind en hoe je er zelf op reageert zonder geschreeuw en frustratie. Alles om de rust en vrede in je huis terug te laten keren.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Ben je bang dat je dan maar alles moet slikken en nooit boos mag worden? Het tegendeel is waar. In het boek laat Annelies duidelijk zien dat je als ouder ook wel eens boos mag worden en dat je kind regels en grenzen nodig heeft. Alles maar slikken en nooit ergens tegenin gaat zorgt voor verwende kinderen die denken dat de hele wereld om hen draait. En laat dat nou net niet zijn waar de wereld op wacht.

Het boek is verdeelt in twee delen: in het eerste deel wordt alles uitgelegd over je kind, zijn gedrag, gedachtengang van een kind en meer. In het tweede deel wordt de nadruk gelegd op jou als opvoeder. Jouw gedrag, reactie, de verschillende manieren van opvoeden en een goede balans tussen al deze opvoedingsmethoden.

Winactie boek en bijbehorende kaartenset

Natuurlijk ga ik niet alles verklappen van het boek. Weet wel dat het een geweldig hulpmiddel is voor elke opvoeder, ongeacht of je moeder, vader, grootouder of tante bent. Het boek is op een luchtige wijze geschreven zonder daarbij met kant-en-klare opvoedkundige adviezen te komen.

Het boek is meer dan alleen tekst, door de speelse vormgeving leest het lekker vlot, waarbij de tekeningen voor afwisseling (en herkenbaarheid) zorgen. Al met al een leuk boek dat je zeker een keer gelezen moet hebben.

Wil je dat het boek zelf lezen? Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt het boek via het plaatje hieronder bestellen bij Bol voor 24, 95 euro of je doet mee aan mijn winactie.

 

Wat kun je winnen?

Ik verloot 2x het boek ‘Supermama’s bestaan niet’. Als je wint krijg je niet alleen het boek, maar ook een leuk kaartenset met 50 vragen om een mooi gesprek met je kind aan te gaan.

Supermama’s bestaan niet + winactie 1

Wat moet je doen om te winnen?

Om kans te maken op een boek en kaartenset moet je het volgende doen:

 • Laat in een reactie hieronder je beste opvoedtip weten

 

Meer kans maken?

Wil je meer kans maken, dan kun je de volgende dingen doen:

 • Deel het bericht op social media (+1 voor elk kanaal waarop het gedeeld wordt)
 • Tag andere ouders onder het bericht op social media (elke tag is +1 kans)

Alleen voor deelnemers uit Nederland!

De winactie loopt tot en met woensdag 10 november 2021 om 23:59 uur. In de loop van donderdag 11 november 2021 probeer ik de winnaars op Facebook bekend te maken. De winnaar krijgt ook een mailtje van mij.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips voor een onvergetelijke babyshower
Volgend artikelBankroet weg met die poen, verlies een miljoen

28 REACTIES

 1. Ik doe graag mee met deze actie. Mijn tip: elk kind is uniek, kijk wat aansluit bij het kind. Geef elk kind de indruk dat het ertoe doet .

 2. Quality time met de kinderen doorbrengen, geef ze aandacht en doe gezellige dingen met elkaar. Leuke voor mama en voor de kids en geeft een sterke band.

 3. Mijn tip: neem ’s avonds bij het naar bed gaan tijd voor je kind en vraag iedere avond: wat vond je het leukst vandaag en wat vond je niet zo leuk. Dan hoor je echt waar er allemaal in dat koppie om gaat.

 4. Ik zou dit heel graag hebben, mijn kinderen zijn inmiddels volwassen, maar met mijn vrijwilligerswerk kom ik veel moeders tegen die moeite hebben met de opvoeding. Ik kan hen op een speelse manier tips meegeven.

 5. Onze tip: laat de kinderen al vanaf jonge leeftijd ervaren dat het ook heel fijn is om zelf te spelen en je te vermaken, zonder hulp/inbreng van een volwassene. Die van ons kunnen heerlijk spelen en daar plukken wij al bij 7 jaar de vruchten van … En zij zelf ook!

 6. te leuk! en handig… heb nu een dochter van 6 jaar die in groep 3 zit en ze laat niet heel erg veel los over hoe haar dag op school was. Ik moest zelfs in een nieuwsbrief van school lezen dat ze was ingeloot voor de leerlingenraad van de school 🙁 zo jammer want we zijn super trots. Hopelijk kunnen we met de juiste vragen toch wat meer te weten komen 🙂

 7. Wat bij onze tweeling heel goed werkte was duidelijkheid geven. Ik maakte de kinderen op een rustige manier duidelijk wat ik wilde en wat er ging gebeuren en dat vonden zowel zij als ik erg prettig.

 8. Genieten van de kinderen en leuke dingen met ze ondernemen, zoals naar een museum, pretpark of heerlijk wandelen in het bos enz
  Ik doe erg mee voor het boek 😊😊 Groetjes Anneliese

 9. Ik denk dat het voor een kind vooral fijn is om te weten waar hij/zij aan toe is. Dus de dag van morgen of eventueel overmorgen even bespreken bij het naar bed gaan.
  En wat ik vaak doe is een bakje met komkommer, paprika etc geven als ik ga koken. Voor hun is dat dan een half uur tablettijd of tv. Zodat ik rustig kan koken en zij alvast wat vitamientjes binnen krijgen.

 10. Dit boek staat al een tijdje op mijn verlanglijstje, omdat extra tips altijd welkom zijn, de ene dag loopt het thuis een stuk soepeler dan de ander. En dit boek helpt om te reflecteren welke rol je hier zelf in speelt.
  Mijn tip is om de opvoeding luchtig te houden, elk kind is een individu en gaat niet mee in jouw idealen. Met een beetje humor kom je vaak heel ver en houdt je het voor jezelf ook gezellig.
  Ik ga duimen voor het boek en de leuke kaartjes!!

 11. Mijn beste opvoedtip: kijk naar wat goed is voor jouw kind en wat goed voelt voor jou. En wat hier een heleboel discussie voorkomt: laat je kind zelf kiezen uit twee (voor jou goede) opties. Zo hebben ze het gevoel inspraak te hebben én leren ze keuzes maken. Win-win-win dus!

 12. Goh, ik zou zeggen probeer altijd te denken aan de mooie momenten die jullie samen beleven en niet te veel aan de mindere momenten.
  Met een derde kindje op komst ben ik zeer benieuwd naar de tips die in het boek te vinden zijn!

 13. Duidelijk zijn, consequent zijn, grenzen aangeven,… dat alles met veel geduld en liefde! En dat is mooi gezegd natuurlijk, maar de praktijk maakt het vaak lastig! Benieuwd naar tips en trics, want ook superpapa’s bestaan niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in