gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als ouder herken je het wel: je hebt een druk leven en probeert niet alleen alle ballen hoog te houden, maar ook nog eens het huis en de tuin op orde te houden. Wat nou als je deze klussen in een veel korter tijdsbestek zou kunnen doen? Lees snel verder en ontdek hoe je tijd kunt besparen met je huishouden en tuinwerkzaamheden.

 

Alle ballen hoog houden als ouder

Voor veel mensen zijn 24 uur in een dag nog te kort om alles te kunnen doen wat je zou willen. Vooral als je het druk hebt met je gezin, werk en daarnaast zo nu en dan probeert me-time in te lassen. Helaas neemt dat niet weg dat je ook nog een huis hebt dat je moet onderhouden, want dat draagt weer bij aan een goed humeur en een fijne leefomgeving. Al deze dingen kunnen overweldigend zijn en ervoor zorgen dat je het steeds lastiger vindt om alle ballen hoog te houden als ouder.

 

Bespaar tijd met je huishouden en tuinwerkzaamheden

Wil jij voortaan tijd overhouden en toch een schoon huis en nette tuin hebben? Dan zijn deze tips voor jou.

 

Schoonmaken in huis

1. Maak een schoonmaakplan

Maak een planning voor de week en schrijf op welke taken je op welke dag gaat uitvoeren. Dit kan je helpen om te voorkomen dat je overweldigd raakt en tijd te besparen. Vind je een schoonmaakplan te veel van het goede? Doe dan elke dag 20 minuten een aantal kleinere taken en hou op die manier je huishouding bij.

 

2. Investeer in een stofzuigerrobot

Een stofzuigerrobot, zoals bijvoorbeeld de iRobot  is een geweldige manier om tijd te besparen tijdens het schoonmaken. Terwijl de robot rondrijdt, kun je andere taken uitvoeren of ontspannen met je gezin. De irobot kan bovendien ook dweilen, waardoor je nog meer tijd bespaart.

 

3. Gebruik handige producten voor de badkamer

Bij handige producten moet je vooral denken aan zaken als ontkalkers en sprays voor de douche, waarmee veel tijd kunt besparen bij het schoonmaken. Maak er een gewoonte van om na het douchen de tegels even schoon te spuiten, zo voorkom je kalkaanslag. Als je handige producten zoekt, kijk dan eens naar de producten van Sorbo (onder andere verkrijgbaar bij Jumbo). Sorbo heeft onder andere handige ontkalkingsdoekjes, (navul)flacons met schoonmaakmiddel en een handige wonderspons in het assortiment.

 

4. Maak gebruik van microvezeldoeken

Microvezeldoeken zijn eigenlijk onmisbaar in elk huishouden. Je kunt ze voor de meest uiteenlopende klussen gebruiken, waardoor je ook weer tijd bespaart. Niet alleen tijd, maar ook geld, want door het gebruik van microvezeldoekjes hoef je minder schoonmaakmiddelen te gebruiken (perfecte vervanger voor de wegwerp schoonmaakdoekjes).

 

5. Vergeet de luchtfilters niet

Het vervangen van de luchtfilters in je huis verbetert niet alleen de  luchtkwaliteit, maar bespaart bovendien tijd bij het schoonmaken. Vervang je de filters regelmatig dan hoef je namelijk minder vaak te stoffen.

Schoonmaken in de tuin

1. Maak gebruik van slimme producten voor opruimen van je tuin

Er zijn verschillende slimme producten beschikbaar voor het opruimen van bladeren en takken. Denk bijvoorbeeld aan een bladblazer, maar ook simpele producten zoals een kruiwagen, waarmee je in één keer alle rommel afvoert in plaats van telkens heen en weer te moeten lopen.

 

2. Kies voor eenvoudig te onderhouden planten

Als je nieuwe planten in de tuin zet, kies dan voor planten die weinig onderhoud nodig hebben en die goed bestand zijn tegen de lokale weersomstandigheden. Zo hoef je minder tijd te besteden aan tuinieren.

 

3. Investeer in een robotgrasmaaier

Wat voor een stofzuigerrobot geldt, geldt natuurlijk ook voor de tuin: met een robotgrasmaaier kun je veel tijd besparen. Terwijl de robot zijn werk doet, kun jij andere taken uitvoeren of genieten van tijd met je gezin.

4. Onkruid tussen tegels verwijderen

Bijna geen enkel klusje in de tuin is zo vervelend als tegels onkruidvrij te krijgen. Daar gaat heel wat tijd in zitten. Tijd die je beter met je gezin door kunt brengen. Gelukkig zijn voor dit klusje tal van handige tools op de markt gebracht door Wolfgarten. Zowel elektrisch als handmatig. Voor welke methode je ook kiest: dankzij de verwisselbare steel kun je ergonomisch te werk gaan.

 

5. Houd het terras schoon

Maak er een gewoonte van om het terras regelmatig schoon te maken om opgehoopt vuil te voorkomen. Investeer in een hogedrukreiniger voor het beste resultaat. Of gebruik zilver soda van Tricel om je terras te reinigen.

 

6. Maak gebruik van plantenborders

Door een border aan de rand van je gazon te planten, voorkom je dat je elk hoekje en gaatje moet maaien. Zo kun je snel en efficiënt het gras maaien en meer tijd besteden aan andere dingen.

 

7. Kies voor duurzame tuinmaterialen

Door te kiezen voor duurzame tuinmaterialen, zoals gerecyclede tegels of hout, hoef je minder tijd te besteden aan het vervangen van kapotte materialen. Op die manier bespaar je niet alleen geld, maar help je ook nog eens het milieu.

 

Algemene tips

1. Maak gebruik van een timer

Gebruik een timer om jezelf te motiveren om schoon te maken en om te voorkomen dat je te lang bezig bent met een taak. Zo hou je de motivatie erin en wordt schoonmaken geen klus zonder einde.

 

2. Maak het leuk

Maak schoonmaken leuk door bijvoorbeeld muziek op te zetten of een wedstrijdje te houden met je gezin om te zien wie het snelst kan schoonmaken.

 

3. Verdeel de taken

Klinkt heel simpel, maar feit is dat vrouwen nog steeds het grootste deel van de huishoudelijke taken doen. Dit naast al het andere werk dat zij verrichten. Verdeel daarom de taken over het hele gezin, zodat iedereen bijdraagt aan het schoonmaken en er meer tijd overblijft om samen leuke dingen te doen. Op die manier leer je je kinderen direct dat eerst noodzakelijke dingen gedaan moeten worden en daarna leuke dingen. Stel bijvoorbeeld een boottocht in Amsterdam met Starboard boats in het vooruitzicht als de schoonmaak achter de rug is.

 

4. Houd het huishouden en de tuin bij

Zorg ervoor dat je regelmatig schoonmaakt en de tuin bijhoudt, zodat je niet achterop raakt en er uiteindelijk meer tijd nodig is om alles weer op orde te krijgen.

 

5. Wees zuinig met schoonmaakmiddelen

Gebruik niet meer schoonmaakmiddel dan nodig is om tijd, geld en het milieu te besparen. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke wasmiddelen van Naturalsenz om de was te wassen.

 

Ben je klaar met de schoonmaak in huis en tuin? Dan heb je ook tijd om wat te doen aan je eigen lichaam. Niets zo belangrijk als een gezond lichaam. Dat kan onder andere met de spermidine voedingssupplementen van Alka.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel10 Tips om geld te besparen in het huishouden
Volgend artikelGeslacht baby voorspellen: wordt het een jongen of een meisje?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in