gefeliciTAART.nl - Black Friday

Voor kinderen zijn bellenblaas ontzettend leuk vermaak. Voor ouders verandert de pret echter vaak genoeg in een nachtmerrie als blijkt dat de bellenblaas vlekken niet meer uit de kleding gaan. Gelukkig zijn er wel degelijk manieren om bellenblaasvlekken uit kleding te verwijderen. Lees snel verder voor handige tips en voorkom dat kleding in de kledingbak belandt.

 

Spelen met bellenblaas

Niets zo leuk voor kinderen om met bellenblaas te spelen. Jonge kinderen kijken met verbazing naar de belletjes die de lucht invliegen, terwijl oudere kinderen moeite doen om zo groot mogelijke bellen te blazen. Bellenblaas heb je in verschillende verpakkingen en samengesteld met verschillende producten. Ben je graag duurzaam bezig? Dan kun je een grote navulverpakking kopen en de kleine bellenblaas elke keer navullen.

 

Zorgen alle bellenblaas voor vlekken?

Als ouder zul je het misschien al gemerkt hebben, maar lang niet alle bellenblaas zorgt ook daadwerkelijk voor blijvende vlekken in kleding. Zo kun je de goedkope Disney bellenblaas van de Zeeman zonder zorgen kopen. Mochten er vlekken in de kleding zijn dan gooi je deze gewoon in de wasmachine en de kleding komt er schoon en gewassen uit.

Kies je echter voor navulling bellenblaas, dan moet je opletten. Deze kan namelijk voor permanente vlekken zorgen als je niet weet wat je doet. Dat komt omdat er glycerine in de bellenblaasnavulling zit. Deze stof is de boosdoener als het op vlekken maken aankomt.

Tip: lees in elk geval altijd de verpakking, want daarop staat vaak aangegeven of er kans is op vlekken of niet. Wil je geen risico lopen? Dan kun je bellenblaas zelf maken met afwasmiddel.

 

Tips bellenblaasvlekken uit kleding verwijderen

Heb je net pech en weet je niet dat je kind met bellenblaas gespeeld heeft of vraag je je af waarom de kleding gevlekt uit de wasmachine komt? Dan is de kans groot dat dit veroorzaakt is door bellenblaas. Helaas zijn deze vlekken nagenoeg niet meer uit kleding te krijgen.

Gaat het om witte kleding? Dan zou je nog kunnen proberen om met bleek te werken en laten bleken door de zon. Gekleurde kleding zou je kunnen wassen met Vanish, maar helaas is dat geen garantie dat de vlekken er ook daadwerkelijk compleet uitgaan.

Wil je dit voorkomen? Pas dan onderstaande tips toe:

 

Snel handelen is essentieel

Zodra je merkt dat bellenblaasvloeistof op de kleding is gemorst, moet je zo snel als mogelijk in actie komen. Hoe langer de vloeistof op de stof blijft zitten, des te lastiger wordt het om de vlek volledig te verwijderen. Direct handelen kan het verschil maken in hoe succesvol je bent in het verwijderen van de vlek.

 

Dep de vlek voorzichtig

Begin door voorzichtig te deppen met een schone, absorberende doek of papieren handdoek om overtollige vloeistof van de vlek te verwijderen. Let op dat je niet wrijft, want daarmee verspreid je de vlek eerder.

 

Test op een onopvallende plek

Voordat je één van onderstaande reinigingsmethode op de volledige vlek toepast, is het verstandig om de methode eerst uit te testen op een klein, onopvallend deel van de stof om te voorkomen dat de kleur van de stof beschadigd raakt.

 

Gebruik direct koud water

Spoel de vlek grondig af onder koud stromend water vanaf de achterkant van de stof. Hiermee verwijder je de vlek voorzichtig en voorkom je dat deze dieper in de stof doordringt. Vermijd warm water, omdat dit de vlek juist kan fixeren.

 

Gebruik een vlekverwijderaar

Breng een kleine hoeveelheid vlekverwijderaar of vloeibaar wasmiddel aan op de vlek. Kies voor een vlekverwijderaar die geschikt is voor de stof van je kleding en volg de instructies op de verpakking. Laat de vlekverwijderaar enige tijd inwerken, maar laat het niet volledig opdrogen.

 

Voorbehandelen met azijn

Een mengsel van water en witte azijn (in gelijke delen) helpt ook om bellenblaasvlekken te verwijderen. Breng het mengsel voorzichtig aan op de vlek en laat het een paar minuten inwerken voordat je de stof voorzichtig dept en spoelt.

 

Wassen volgens de wasinstructies

Was het kledingstuk volgens de wasinstructies op het label, maar gebruik geen warm water totdat je zeker weet dat de vlek volledig is verwijderd. Controleer de vlek na het wassen voordat je het kledingstuk in de droger plaatst, aangezien hitte de vlek kan fixeren.

 

Herhaal indien nodig

Soms helpt het om de voorgaande stappen een aantal keer te herhalen.

 

Gebruik de ouderwetse groene Dreft

Er zijn ouders die zweren bij het gebruik van de ouderwetse Dreft. Dat wil zeggen de authentieke groene Dreft. Hiermee worden ook succesverhalen geboekt als het gaat om het verwijderen van vlekken van bellenblaas.

Preventie is de beste remedie

Om bellenblaasvlekken in de toekomst te voorkomen, laat je je kinderen het beste oude kleding of badkleding dragen. Voorkom dat kinderen in de wind staan, waardoor de bellen tegen ze aanvliegen en uiteen spatten. Tot slot: zorg voor een stevige ondergrond, zodat de bellenblaas niet zo snel omvalt.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips om middagdutje af te bouwen
Volgend artikelBlaasontsteking tijdens de zwangerschap: symptomen, risico’s en behandeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in