gefeliciTAART.nl - Black Friday

Zoek jij tips om foam klei te verwijderen uit kleding of tapijt? Zoek niet verder, want met deze tips kun je foam clay verwijderen. Met je handen in het haar te zitten omdat de klei er niet meer uitgaat hoort dus tot het verleden.

 

Wat is foam klei?

Voor wie het nog niet kent (grote kans dat je het als ouder al tegen bent gekomen, want je vindt dit onder andere in de schappen van de Action): foam klei of foam clay zoals ze in het Engels zeggen is een soort gel met daarin kleine balletjes. Deze balletjes zijn licht, gifvrij en glutenvrij waardoor het bijzonder geschikt is voor kinderen. Het droogt aan de lucht en behoudt ook na drogen zijn mooie kleur. De balletjes klei hechten aan allerlei ondergronden en zijn daardoor uitermate geschikt om te gebruiken als decoratie.

 

Tips foam klei verwijderen

Juist omdat de foam clay zo goed hecht is het minder geschikt voor (kleine) kinderen. Stel je voor dat je kind hiermee speelt en een balletje laat vallen. Deze wordt in het tapijt getrapt met als gevolg dat je een foam klei bal in je tapijt hebt zitten. Of dat er tijdens het spelen restjes achterblijven op de kleding. Juist omdat het zo goed hecht, kan dit voor grote ergernissen zorgen bij jou als ouder.

Gelukkig zijn er wel manieren om de foam klei uit kleding en tapijt te krijgen. Hieronder vind je enkele tips die je uit kunt proberen. Let op: omdat het dus anders is dan de standaard klei, werken de meeste tips die je voor klei verwijderen kunt gebruiken helaas niet.

 

Verse foam clay verwijderen

Als de foam clay nog zacht is en vers, dan kun je proberen deze met je handen of een vochtige doek eraf te vegen. Wat je ook kunt proberen is het uit textiel of een ander materiaal te wrijven. Doe dit alleen als de klei nog niet uitgehard is

 

Droge foam klei verwijderen

Is de foam clay al opgedroogd dan moet je anders te werk gaan. Hiervoor heb je een scherp voorwerp nodig (denk aan de snijvlakken van een schaar of een mesje), waarmee je voorzichtig over het oppervlak kunt schrapen. Je moet dit echt voorzichtig doen, anders heb je kans dat er aan het einde van de rit een gat in het kledingstuk is.

 

Foam clay verwijderen van kleding en ander textiel

Is de foam klei op de kleding, tapijt of een ander stuk textiel terechtgekomen, dan kun je eerst proberen om zo veel als mogelijk met je handen of een borstel te verwijderen. Daarna kun je de plek nog behandelen met vlekverwijderaar. Hierna stop je de kleding in de wasmachine en wast deze volgens de instructies op het waslabel.

 

Droge foam klei verwijderen van andere oppervlakken

Zoals al eerder aangegeven is de klei vooral bedoelt om decoraties te kunnen maken. Is de klei echter onbedoelt op de tafel achter gebleven of een ander hard oppervlak, dan kun je deze voorzicht wegschrapen. Gebruik hiervoor een mesje of schraper. Achtergebleven vlekken kun je daarna met een zacht reinigingsmiddel behandelen.

 

Strijken om foam clay los te maken

Een andere methode om gedroogde foam klei te verwijderen is door deze te strijken. Belangrijk is dat je tussen het strijkijzer en de klei een stuk papier plaatst. Door de hitte van het strijkijzer wordt de gel weer vloeibaar en kun je de klei er makkelijker af halen.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDe speelgoedtrends 2024 hypes en rages beste kinderspeelgoed
Volgend artikelKlei verwijderen van kleding en tapijt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in