gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als moeder kom je vaak slaap tekort en dat zie je als eerste in je gezicht. Gelukkig is er make up om de boel op te frissen. Met deze tips creëer je zelf perfecte wenkbrauwen voor een frisse oogopslag.

 

Wenkbrauwen: bepalend voor je uitstraling

Je staat er misschien niet bij stil, maar wenkbrauwen bepalen voor een deel de uitstraling van je gezicht. Ook laten ze je op een bepaalde manier overkomen bij andere mensen. Maar hoe krijg je de perfecte vorm wenkbrauwen? Hoe onderhoud je deze het beste? Welke vorm wenkbrauwen past het beste bij jouw gezicht? En waarom zou je wenkbrauwen aanzetten met make up? En welke kleur wenkbrauwen past het beste bij je? Allemaal vragen waarop je hieronder het antwoord vindt.

 

Met deze tips creëer je zelf perfecte wenkbrauwen

Perfecte wenkbrauwen bestaan niet. Er zijn altijd wat afwijkingen wat de vorm betreft of de kleur past net niet meer bij je, bijvoorbeeld omdat je je haar gekleurd hebt. Gelukkig is dat helemaal niet erg, want er zijn diverse tips om perfecte wenkbrauwen te creëren. Hiervoor kun je gebruik maken van Divaderme Brow Extender wenkbrauwpoeders die gemaakt zijn van 100% natuurlijke poeder en vezels om de wenkbrauwen snel en natuurlijk te laten spreken.

 

Waarom wenkbrauwen aanzetten met make up?

Er zijn verschillende redenen waarom je tijdens je make up routine aandacht moet besteden aan je wenkbrauwen. Make up voor je wenkbrauwen heeft zowel invloed op je uitstraling als op de overige make up.

  • Je krijgt er vollere wenkbrauwen van (de tijd van uitgetrokken wenkbrauwen is definitief voorbij!)
  • Evenwicht: beide wenkbrauwen worden hetzelfde met make up
  • Je kunt met wenkbrauwpoeder de kleur egaliseren
  • Zorgt voor liftend effect van je ogen
  • Geeft expressie en karakter aan gezicht
  • Onderstreept je make up

 

Hoe krijg je de perfecte vorm wenkbrauwen?

Wenkbrauwen die perfect van vorm zijn zorgen voor een open, frisse uitstraling. Precies dat was je als vermoeide moeder nodig hebt! De perfecte wenkbrauw kun je het beste bij een schoonheidsspecialiste laten vormen. Je moet hierbij namelijk rekening houden met je ogen en de vorm van je gezicht.

Aan de hand daarvan kan de vorm bepaalt worden. Kijk dus vooral niet naar iemand anders, want wat bij de ander wel staat, hoeft bij jou niet te staan. Zorg er in elk geval voor dat je niet te veel haren weghaalt, want daarvoor kunnen er gaten ontstaan in je wenkbrauwen. Belangrijk is om de wenkbrauwen eerst te tekenen, voordat je aan de slag gaan met bijvoorbeeld wenkbrauwpoeder.

Hieronder een aantal richtlijnen die je op weg helpen naar de perfecte wenkbrauwen:

  • Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen
  • Haartjes die buiten de lijntjes groeien kun je epileren
  • Haartjes die te lang zijn kun je met een nagelschaartje knippen (niet epileren!)

Met deze tips creëer je zelf perfecte wenkbrauwen wenkbrauw vorm

Welke kleur wenkbrauwen past het beste bij je?

Bij het bepalen van de juiste kleur voor je wenkbrauwen hou je je haarkleur aan als basis. Het maakt daarbij niet uit of je haar gekleurd is of niet. Hoe donkerder je wenkbrauwen, hoe strenger de uitstraling van je gezicht zal zijn. Hieronder zie je welke kleur wenkbrauwen bij welke kleur haar past:

Licht haar: wenkbrauwen 1 – 2 tinten donkerder

Donker haar: iets lichtere wenkbrauwen

Grijs haar: asbruine wenkbrauwen

Rood haar: bruintinten wenkbrauwen

 

Wenkbrauwgel aanbrengen tips

Bij het aanbrengen van producten voor je wenkbrauwen moet je rekening houden met het feit dat je wenkbrauwen niet overal dezelfde kleur hebben. Bij je neus zijn de haren het lichtst, terwijl ze aan het einde donkerder zijn.

Breng het product op een halve cm na het begin van de wenkbrauw aan (dus meer richting het midden van je wenkbrauw). Met het restant op je borsteltje pak je vervolgens de eerste halve cm aan. Eventueel kun je het product nog ietwat verdelen met behulp van een wenkbrauwborsteltje.

 

Wenkbrauwpoeder aanbrengen tips

Maak je gebruik van wenkbrauwpoeder? Dan kun je de natuurlijke look van wenkbrauwen het beste nabootsen. Wenkbrauwpoeder is ook ideaal om volle wenkbrauwen te creëren. Ideaal als je in het verleden te fanatiek bezig bent geweest met epileren. Of als je om wat voor reden dan ook op deze plek een litteken hebt.

Wenkbrauwpoeder is geschikt om de juiste vorm aan te brengen. Na het aanbrengen kun je het beste een wenkbrauwkam gebruiken om het product goed te verdelen en de vorm te optimaliseren.

Met deze tips creëer je zelf perfecte wenkbrauwen wenkbrauwpoeder

Hoe onderhoud je deze het beste?

Helaas is de kans groot dat je wenkbrauwen niet hun vorm behouden. Je moet deze dus goed onderhouden. Ga liever niet zelf aan de slag om haartjes met een pincet te verwijderen, want hierdoor kunnen er ongewild gaatjes ontstaan. Het verwijderen van haartjes laat je het beste aan iemand anders over. Omdat het voor jezelf moeilijk is om de wenkbrauwen mooi symmetrisch te krijgen. Idealiter moeten je wenkbrauwen om de 4 – 6 weken bijgewerkt worden.

 

Welke vorm wenkbrauwen past het beste bij jouw gezicht?

Als laatste is het wel zo handig dat je weet welke vorm wenkbrauw nu eigenlijk bij de vorm van je gezicht past. De ideale vorm is eigenlijk het tegenovergestelde van de vorm van je gezicht. Heb je dus een rond gezicht? Dan kies je het beste voor wat meer hoekige wenkbrauwen. Heb je juist een wat hoekig gezicht? Kies dan voor afgeronde wenkbrauwen om de vorm van je gezicht te accentueren.

 

Heb jij nog tips voor de perfecte wenkbrauwen? Drop deze dan hieronder in de comments en help andere moeders met een frisse oogopslag.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelVoorkom onverwachte kosten voor je gezin met een inboedelverzekering
Volgend artikelDit heeft jouw toekomstige brugklasser nodig voor school

1 REACTIE

  1. Mijn tip: verf de wenkbrauwen (of laat dat doen door de schoonheidsspecialiste). Geen vervanging voor make-up, maar het zorgt wél voor meer expressie als je niet opgemaakt bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in