gefeliciTAART.nl - Black Friday

Lekker erop uit met de kinderen? Ga eens picknicken! Gewoon op het strand, in het park, de eigen achtertuin of bij slecht weer in de eigen woonkamer. Lees snel verder voor toffe tips voor een leuke picknick met kinderen.

 

Picknicken met je kinderen

Een picknick is een geweldige manier om buiten te genieten van lekker eten en quality time door te brengen met je gezin. Kinderen vinden picknicken vaak extra leuk omdat het een avontuurlijke en informele sfeer heeft en ze de kans krijgen om in de buitenlucht te spelen. En mocht het weer te wensen overlaten (want he, we wonen nog steeds in Nederland), dan kun je ook gewoon binnenshuis picknicken.

 

Tips voor een leuke picknick met kinderen

Om er een leuke picknick van te maken heb je niet zo veel nodig. Geen idee waar te beginnen? Lees dan snel verder.

Kies de juiste locatie

De locatie is een belangrijk aspect van een picknick. Kies een locatie waar kinderen veilig kunnen spelen en ontspannen, zoals een park, strand of bos. Zorg ervoor dat er voldoende schaduw is, vooral op warme dagen. Als het park geen picknicktafels heeft, breng dan een picknickkleed mee.

Plan het menu

Bij het plannen van een picknickmenu is het belangrijk om rekening te houden met de smaak van kinderen en hun voedingsbehoeften. Zorg voor een mix van gezonde opties zoals fruit, groenten en crackers en trakteer ze op iets lekkers zoals koekjes of cupcakes. Vermijd voedingsmiddelen die snel bederven, zoals zuivelproducten en vleeswaren, en kies in plaats daarvan voor voedsel dat makkelijk mee te nemen en te bereiden is.

Breng voldoende water en snacks mee

Kinderen hebben de neiging om snel dorst te krijgen en honger te hebben tijdens het spelen, dus zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt. Een herbruikbare waterfles is een goede optie, vooral als je de picknick bij warm weer plant. Snacks zoals gedroogd fruit, noten en graanrepen zijn een goede manier om hongerige kinderen tevreden te houden.

 

Vergeet de spelletjes niet

Een picknick is eigenlijk niet compleet zonder spelletjes. Zorg ervoor dat je wat buitenspeelgoed meeneemt, zoals een frisbee, bal of springtouw. Laat de kinderen ook meehelpen met het bedenken van spelletjes. Een speurtocht of verstoppertje spelen kan ook leuk zijn.

Leestip: Leuke kinderspelletjes en Oud Hollandse kinderspelen

 

Neem voldoende servies en bestek mee

Het is belangrijk om voldoende servies en bestek mee te nemen voor de picknick. Breng wegwerpservies mee als je geen zin hebt om af te wassen, of kies voor herbruikbaar servies als je milieubewust bent. Zorg ervoor dat je ook voldoende servetten, bekers en bestek bij je hebt.

 

Houd rekening met het weer

Het weer kan onvoorspelbaar zijn, dus houd rekening met de weersomstandigheden bij het plannen van je picknick. Check de weersvoorspellingen en breng extra lagen kleding mee als het koud wordt. Als het warm is, breng dan zonnebrandcrème en een parasol mee.

 

Maak er een educatieve ervaring van

Een picknick kan een educatieve ervaring zijn voor kinderen. Leer de kinderen meer over de natuur en de omgeving waarin ze zich bevinden. Identificeer planten door bijvoorbeeld samen naar vogels te kijken en te luisteren naar hun geluiden. Als je bij het strand picknickt, kun je samen schelpen verzamelen en bespreken welke soorten er zijn. Dit kan niet alleen leuk zijn, maar ook de nieuwsgierigheid en kennis van kinderen vergroten.

 

Opruimen na afloop

Een picknick is ontzettend leuk, maar vergeet niet om na afloop op te ruimen. Zorg ervoor dat je al het afval verzamelt en op de juiste manier weggooit. Als je geen prullenbak in de buurt hebt, neem dan een vuilniszak mee en neem al het afval mee naar huis om het daar weg te gooien.

 

Een picknick is een leuke en ontspannende manier om tijd door te brengen met je gezin, vooral als er kinderen bij zijn. Door de juiste locatie te kiezen, het menu goed te plannen, spelletjes mee te nemen en rekening te houden met het weer, kun je een succesvolle picknick organiseren. Bovendien kan het educatief zijn en kinderen de kans geven om de natuur te verkennen en te leren over hun omgeving. Door samen op te ruimen na afloop, zorg je ervoor dat de picknickplaats netjes blijft voor de volgende bezoekers. Veel plezier!

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips wat te doen met kinderen op 5 mei Bevrijdingsdag
Volgend artikel10 Tips om geld te besparen in het huishouden

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in