gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets zo leuk als een groen huis vol met planten. Maar wat doe je als je kinderen hebt? Vooral baby’s die op ontdekkingstocht gaan en planten gaan niet altijd samen. Ontdek nu tips voor een huis vol planten als je kinderen hebt.

 

Waarom kiezen voor planten in huis?

Planten in huis laten je huis leven. Niet alleen dat: planten hebben ook tal van gezondheidsvoordelen. Zo heb je luchtzuiverende planten, die ervoor zorgen dat je huis een stuk gezonder is. Daarnaast is het ook alweer jarenlang een trend om je huis te voorzien van groen. Deze trend staat ook wel bekend als urban jungle.

Planten kun je tegenwoordig overal en nergens kopen. Heb je geen zin en tijd om langs tuincentra te gaan? Wil je het gemak van online bestellen en tot aan huis geleverd krijgen? Geen probleem! Je kunt namelijk de leukste planten online bestellen.

 

7 Tips voor een huis vol planten als je kinderen hebt

Wellicht heb je een huis vol planten, maar is er ineens sprake van gezinsuitbreiding. Dan is het zaak om hier rekening mee te houden. Alhoewel veel planten gezondheidsvoordelen hebben, zijn er helaas ook planten die gewoon giftig zijn. En dan vooral als deze gegeten worden. Een baby op ontdekkingstocht stopt alles in de mond en zal er dus ook niet voor terugdeinzen om een blaadje van een plant op te peuzelen. Met onderstaande tips kun je genieten van een huis vol planten, zelfs met kinderen.

 

1. Giftige planten in huis

Het ligt voor de hand, maar grote kans dat je van wat planten afscheid moet nemen. Wil je dat liever niet? Zorg dan dat de giftige planten in elk geval buiten bereik van de kinderen zijn. Dat kan door deze op een hoge kast te zetten of op te hangen. Op die manier voorkom je vergiftiging.

Als je dan toch al bezig bent om te sorteren wat wel en niet mag blijven of wat je al dan niet aan wil schaffen, kies dan voor planten die niet giftig zijn. Dat hoeven niet per se kruiden of eetbare planten te zijn. Er zijn namelijk ook planten waarbij het niet erg is als je kind er per ongeluk aan gaat knabbelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: de graslelie, bananenplant, goudpalm en de olifantspoot.

 

2. Zet planten buiten bereik van grijpgrage handjes

Een jong kind moet de wereld om zich heen ontdekken. En dat betekent niet alleen alles in de mond stoppen, maar ook alles overal vanaf trekken. Een plant, vooral met een keramieken pot komt hard aan op het hoofdje van je kind. Zorg daarom dat planten in het algemeen buiten bereik van je kind staan.

 

3. Leer je kind dat het af moet blijven van planten

Het is een kwestie van volhouden, maar je kunt je kind van jongs af aan leren dat het af moet blijven van planten. Blijf vooral volhouden, ook als je kind elke keer aangetrokken wordt door de planten. Zorg er bovendien voor dat de planten die je kind kan bereiken in elk geval veilig zijn en niet om kunnen vallen of giftig zijn.

 

4. Betrek je kind bij het onderhoud van de planten

Is je kind al wat ouder? Dan kun je het betrekken bij het onderhouden van de planten. Denk daarbij aan water geven, maar ook aan ompotten. Nog leuker is het als je je kind een eigen plant geeft die het mag verzorgen. Op die manier leert je kind direct wat meer verantwoordelijkheid en liefde voor bloemen en planten.

 

5. Zorg dat je kind niet bij de potgrond komt

Kinderen zijn soms sneller dan de bliksem. Het ene moment zitten ze nog achter je, het volgende moment hebben ze een handje potgrond in de mond gestopt. In de meeste gevallen kan dit gelukkig geen kwaad, tenzij de aarde chemisch behandelt is. Gebruik je hydrokorrels? Dan is het zaak om zo snel als mogelijk in te grijpen. Je kind kan namelijk stikken in een hydrokorrel.

 

6. Kies voor onderhoudsarme kunstplanten

Is het je allemaal net iets te veel? Wil je genieten van groen, maar er verder geen omkijken naar hebben en ook geen zorgen hoeven te maken of een plant al dan niet giftig is of dat je kind eraan gaat knagen? Kies dan voor kunstplanten. Tegenwoordig zijn nepplanten zo goed nagemaakt dat je vaak niet direct het verschil ziet tussen namaak en echt.

 

Zoals je ziet kunnen kinderen en planten prima samengaan als je maar rekening houdt met wat veiligheidsaspecten. En mocht het allemaal niet lukken? Dan zijn kunstplanten altijd nog een optie.

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelWil de Krokodil + winactie
Volgend artikelFamiliefilm tip Hotel Sinestra + winactie

4 REACTIES

  1. Hier is het altijd goed gegaan met de tweeling. Sowieso hadden we geen giftige planten. Nu voor het eerst een vleesetende plant voor ze gekocht nu ze 9 worden. Helemaal happy haha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in