gefeliciTAART.nl - Black Friday

Een verhuizing staat synoniem aan een nieuw avontuur en hoofdstuk in je leven. Helaas vinden veel ouders een verhuizing met kinderen ook behoorlijk stressvol. Ben je van plan om te verhuizen? Lees dan eerst deze tips om stressloos te verhuizen met kinderen.

 

Verhuizen met kinderen: een spannend nieuw avontuur

Terwijl jij waarschijnlijk staat te stressen vanwege al het werk wat bij een verhuizing komt kijken, kijkt je kind heel anders tegen een verhuizing aan. Een nieuw huis, het onbekende tegemoet, misschien wel wisselen van school… Je kind staat op het punt om een nieuwe stap in het leven te maken en dat kan behoorlijk beangstigend zijn. En niet alleen beangstigend, maar natuurlijk ook spannend. Daarom is het goed om je kind goed voor te bereiden op de aanstaande verhuizing. Dat doe je het beste op het niveau van je kind. Hoe je dat allemaal in de juiste banen leidt lees je hier.

 

Tips om stressloos te verhuizen met kinderen

Kun je stressloos verhuizen met kinderen? De meeste ouders denken van niet. Toch is dit wel mogelijk als je maar weet wat je doet. En met onderstaande tips lukt het gegarandeerd.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Alles begint met een goede voorbereiding. Bij voorkeur pak je er een agenda bij en zet je per dag neer wat je gedaan wil hebben. Een goed doordachte verhuisplanning met wie wat wanneer een waar doet is daarbij onmisbaar. En die planning begint eigenlijk al voor je verhuizing met wensen voor je nieuwe huis: waar moet het aan voldoen, waar moet het huis staan, welke extra wensen heb je, budget…

 

Besteed werk zo veel als mogelijk uit

Neem in je budget werkzaamheden mee die je door anderen uit laat voeren. Denk aan een schilder voor je nieuwe huis, iemand die de badkamer opnieuw doet of iemand die de nieuwe keuken installeert. Natuurlijk kun je alles zelf (willen) doen, maar bedenk wel dat dit vaak extra tijd kost. En tijd is geld. Bovendien voorkom je hiermee gestress voor jezelf (en je partner) als er iets mis gaat.

Uitbesteden geldt natuurlijk niet alleen voor werkzaamheden in je nieuwe huis of in je oude huis voor de overdracht. Dat geldt natuurlijk ook voor de verhuizing zelf. Zo kun je bijvoorbeeld één van de verhuisbedrijven in Noord-Holland inhuren om je werk uit handen te nemen.

Hoeveel je uiteindelijk uitbesteed hangt helemaal van jouw beschikbare tijd en geduld af. De tijd die je niet moet besteden aan je nieuwe huis of de verhuizing zelf kun je beter besteden aan je kinderen om ze voor te bereiden op alles.

 

Begin op tijd met inpakken en uitsorteren

Dat is makkelijker gezegd dat gedaan, vooral als alles last minute gebeurd. Toch kun je vanaf het moment dat je verhuisplannen hebt beginnen met uitsorteren. Wat wil je echt houden en meenemen naar je nieuwe huis? En wat kan eigenlijk weg omdat je er toch niets meer mee doet? Denk aan dingen als speelgoed, kleding, maar ook huishoudelijke zaken zoals bakjes, vaasjes en andere kleine prullaria. Hoe eerder je hiermee begint, hoe minder stress je hebt als je eenmaal echt verhuist.

Gaat het echt om een last minute verhuizing? Dan is het handig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Veel mensen denken dat dit hartstikke duur is, maar het tegendeel is waar. Goedkoop verhuizen met behulp van een verhuisbedrijf is mogelijk en scheelt bovendien veel stress. Je hebt geen omkijken naar het zoeken van verhuisdozen, alles wordt netjes en snel ingepakt en ter plekke weer uitgepakt als je wil. Je hoeft zelf niet te sjouwen, het vervoer is geregeld, wat wil je nog meer?

 

Regel hulptroepen voor jou en je gezin

Of het nu familie, vrienden of de buren zijn, tijdens een verhuizing heb je hulptroepen nodig. Je kunt de hulptroepen inschakelen als oppas voor je kinderen, als hulp bij het opruimen of bijvoorbeeld als hulp om de inwendige mens te versterken.

 

Zorg voor vermaak van de kinderen

Of het nu om je oude huis of het nieuwe huis gaat waarin jullie bezig zijn, zorg dat er altijd voldoende vermaak is voor de kinderen. Je kunt de kinderen ook betrekken bij alles. Laat ze zelf een doos inpakken, geef ze een kwast dat ze iets kunnen schilderen of vraag wat oudere kinderen om de lunch te maken. Op die manier betrek je je kinderen en voorkom je dat verveling toeslaat, waardoor je gaat stressen.

 

Maak een aantal ruimtes in je nieuwe huis af

Om stressloos te verhuizen met kinderen is het belangrijk dat je in je nieuwe huis een aantal kamers al voor de verhuizing af hebt. In elk geval moet de kinderkamer perfect in orde zijn, zodat je kind niet uit dozen moet leven. Dat geldt ook voor je eigen slaapkamer. Hier moet jij in de avond helemaal tot rust kunnen komen als de kids op bed liggen. Een badkamer die helemaal af is, is eveneens een must net als een keuken. Hoe meer er af is in het nieuwe huis, hoe minder stress het oplevert.

 

Stel je verwachtingen bij

Misschien denk je dat als je eenmaal de overtocht hebt gemaakt dat dan alles op rolletjes loopt. Wil je zonder stress genieten? Stel dan je verwachtingen bij. Zowel jij, je partner als de kinderen moeten wennen in de nieuwe omgeving. En dat wennen kan gepaard gaan met kinderen die drukker zijn, ineens niet meer doorslapen enz. Het sleutelwoord in deze is: geduld en lage verwachtingen. Hoe minder je ervan verwacht hoe beter het gaat.

 

Geef zelf het goede voorbeeld: wees rustig

Wist je dat jou stress over kan slaan op je kind? Wil je dus stressloos verhuizen met je kind, dan moet je zelf zo rustig mogelijk zijn. Een kind kijkt naar zijn ouders en spiegelt vaak het gedrag. Merk je dus dat je kind onrustig is? Kijk dan eens naar je eigen stresslevel en pas dit aan.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBabykamer inrichten: waarop moet je letten?
Volgend artikelGeld besparen: met deze tips bespaar je op de energiekosten

2 REACTIES

  1. Tijdens onze verhuizing zijn de kinderen bij opa en oma gaan logeren. Daardoor konden wij even doorpakken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in