gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets zo lekker als een eigen tuin, waar de kinderen naar hartenlust kunnen ravotten. Of je nu een kleine of een grote tuin hebt, met deze onmisbare tips om de tuin zomerklaar te maken ben jij goed voorbereid op een paar mooie maanden.

 

Tuin aanpassen aan je kinderen

Als je kinderen hebt moet de tuin eigenlijk meegroeien met je kinderen. Voor kleine kinderen is een zandbak, een modderkeuken en bijvoorbeeld een speeltoestel onmisbaar. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer de behoeftes verschuiven. Grotere kinderen vinden het in de zomer bijvoorbeeld geweldig om gebruik te maken van een zwembad. Natuurlijk kun je kiezen voor een opblaasbaar zwembad, maar een echt zwembad is een nog betere optie.

Op de blogboot van Starboard Amsterdam georganiseerd door Marstyle.nl kregen we een korte presentatie van Outside Living Industries, bij veel mensen bekend als Ubbink. Veel mensen associëren dit bedrijf vooral met vijvers, maar zij hebben ook hele mooie en vooral betaalbare zwembaden in het assortiment. De zwembaden van Ubbink zijn heel geschikt voor gezinnen en het goedkoopste model kost rond de 2.500 euro. Voor die prijs heb je een zwembad dat je niet af hoeft te breken en waar je altijd van kunt genieten. Ideaal als de kinderen ouder worden.

 

 

Onmisbare tips om de tuin zomerklaar te maken

Natuurlijk is een tuin niet alleen leuk voor de kinderen. Grote kans dat je ook zelf wil genieten van de tuin. Vooral als je een tuin hebt met lekker veel zon. Hoe groter de tuin hoe meer mogelijkheden je hebt. Zo kun je een betegelde tuin makkelijk opleuken door overal bakken met bloemen neer te zetten.  De bloemen kun je eerst voorzaaien in een kweekbak met kokos van Nature. Of je zet een kleine vijver van Ubbink in de tuin.

Onmisbare tips om de tuin zomerklaar te maken nature

Heb je geen inspiratie hoe je je tuin nu het beste aan kunt pakken? Dan is het boek ‘Je eigen paradijs’ van uitgeverij Snor een aanrader. Dit mooie boek staat boordevol tips om je tuin net dat beetje groener te maken. Verder kun je met onderstaande tips aan de slag:

 

1. Gazon klaar maken

Heb je een gazon (groot of klein)? Dan kun je tussen 20 maart en 21 juni je gazon aanpakken. Begin met het bemesten van je gazon. Als het niet meer vriest kun je er met de grasmaaier of een grastrimmer overheen. De ideale hoogte is 3,5 tot 4,5 centimeter. Hierna kun je het gazon nog een keer bemesten.

 

2. Onkruid wieden en tegels schoonmaken

Hoe graag je ook een mooie tuin wil hebben, onkruid wieden en de tegels schoonmaken behoren waarschijnlijk tot de minst favoriete tuinwerkzaamheden. Niet zo gek, want de meeste mensen associëren dit met werken op de knieën, pijn en nog veel meer ongemakken. Gelukkig is dat niet nodig. Wolfgarten heeft namelijk een heel groot assortiment tuingereedschappen, waarbij je je niet hoeft te bukken. Je koopt een multifunctionele steel en daar kun je dan verschillende opzetstukken bij bestellen. De steel is afgestemd op je lichaamslengte, waardoor je comfortabel kunt werken in de tuin.


Overigens geldt het comfortabele werken niet alleen voor standaard tuinwerkzaamheden, maar ook werkzaamheden waarbij wat meer mankracht nodig is. Bijvoorbeeld zagen, heggen snoeien enz. Speciaal voor deze tuinwerkzaamheden is het multitool systeem op de markt gebracht. Een systeem van 1 elektrische stang voorzien van accu waarop je diverse tools kunt bevestigen. Op die manier switch je makkelijk heen en weer tussen grastrimmer, elektrische zaag en heggenschaar.

Onmisbare tips om de tuin zomerklaar te maken wolfgarten systeem graskantsnijder

Voor de gewone werkzaamheden waarbij je toch moet bukken kun je het multi-star systeem gebruiken. Je koopt één handgreep en de voorstukken kun je dan met één klik verwisselen.

Onmisbare tips om de tuin zomerklaar te maken multisysteem

3. Tuinmeubels

Is je gazon in orde? Je tuin weer helemaal netjes en de tegels schoon? Dan kun je aan de slag met je tuinmeubels. Grote kans dat deze even een sopje nodig hebben na een paar maanden binnen staan. Een hoge drukspuit biedt uitkomst om de tuinmeubels makkelijk en snel schoon te maken. In sommige gevallen is het ook voldoende om de tuinmeubels met een vochtige doek af te nemen.

 

4. Accessoires en barbecue

Als de tuinmeubels weer opgefrist zijn kun je de puntjes op de ‘i’ zetten door leuke accessoires te kopen. Houd er wel rekening mee dat je de accessoires afstemt op de rest van de inrichting. Houd ook je kinderen in je achterhoofd, want als je kids dol zijn op een balletje trappen is het niet zo handig om allemaal dure potten en vaasjes in de tuin neer te zetten. Maar een leuke tuinposter kan altijd natuurlijk.

In de zomer is niets zo heerlijk als buiten te eten. Vergeet daarom vooral niet om de barbecue in het voorjaar klaar te maken voor gebruik. Even een doekje erover heen. Houtskool of gas kopen en je bent klaar voor heerlijk lange zomeravonden samen met je gezin.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDIY unieke wanddecoraties maken
Volgend artikelExplorers, het nieuwste flip and write spel van Ravensburger

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in