gefeliciTAART.nl - Black Friday

Is je kind binnenkort jarig? Zoek je nog een idee om de kinderverjaardag op een leuke manier te vieren? Wat dacht je van een geweldig disco kinderfeestje. Met deze tips voor een disco kinderfeestje voor 4 – 12 jarigen wordt de dag onvergetelijk.

 

Algemene tips voor een kinderfeestje

Voordat je een feestje gaat organiseren is het handig om over een aantal zaken na te denken:

  • Hoeveel kinderen ga je uitnodigen?
  • Waar ga je het feestje houden?
  • Op welke dag je het feestje houden?
  • Hoe lang gaat het feest duren?

Hoeveel kinderen uitnodigen?

De hoeveelheid kinderen die je uitnodigt hangt af van diverse factoren. Hoe jonger je kind hoe minder gasten je uit moet nodigen, aangezien het al snel te veel en te druk kan worden voor een jong kind. De meeste ouders houden de leeftijd van het kind aan als het aantal gasten dat uitgenodigd wordt. Als je kind eenmaal 10 jaar is maakt het aantal gasten vaak niet meer zoveel uit. Maar ook dat verschilt natuurlijk per kind.

Locatie kinderfeestje

Afhankelijk van de hoeveelheid gasten en het verwachte lawaai kun je kijken waar je het kinderfeestje het beste kunt vieren. Dat kan prima in de eigen woonkamer als er genoeg ruimte is of in je achtertuin. Vergeet niet om de buren in te lichten, zodat ze weten dat ze wat meer lawaai dan normaal kunnen verwachten. Geef ook aan van wanneer tot wanneer het feestje gehouden wordt.

Komen er veel mensen? Dan is het misschien handig om een partyzaal te huren.

Wanneer kinderfeestje vieren?

Is je kind doordeweeks jarig? Dan is het in sommige gevallen beter om het feestje naar de vrijdagmiddag of -avond te verschuiven. Of vier de kinderverjaardag gewoon in het weekend. Dan zit je niet met kinderen die misschien moeten leren of huiswerk maken. Ook is het dan niet erg als het in de avond iets later wordt.

Hoe lang duurt kinderfeestje?

Hoe lang het kinderfeestje duurt hangt ook weer af van de leeftijd. Kinderen van 4 – 6 jaar hebben genoeg aan een feestje van 1,5 tot 2 uur. Hoe ouder je kind wordt hoe langer het feestje mag duren. Houd er wel rekening mee dat je de kinderen al die tijd moet vermaken.

Tips voor een disco kinderfeestje voor 4 – 12 jarigen 1

Tips voor een disco kinderfeestje voor 4 – 12 jarigen

Kinderen vinden het geweldig als ze een echt themafeest mogen vieren. Voor kinderen zijn de mogelijkheden voor een themafeest eindeloos. Maar vooral een kinderdisco kinderfeestje zal in de smaak vallen bij kinderen in de leeftijd van 4 – 12. Niet zo gek, want met een discofeestje kunnen kinderen al hun energie kwijt en worden ze op een leuke manier vermaakt. Daarbij kun je helemaal inspelen op de leeftijd van het kind, zodat ook de muziek afgestemd is op de belevingswereld van de jarige en zijn of haar gasten.

 

Uitnodigingen voor een disco kinderfeestje

Een feestje begint bij de uitnodigingen. Kies voor een passende uitnodiging waarmee direct duidelijk wordt dat het om een discofeestje gaat. Denk bijvoorbeeld aan een microfoon of een kaart met daarop dansende kinderen en een discobal. Kleine tip: in de jaren ’70 was disco helemaal hip, dus je kunt ook daaruit inspiratie halen voor een uitnodigingskaart.

Mocht je een bepaalde dresscode aanhouden dan kun je dat vermelden op het kaartje. Vergeet niet de datum, tijd en jouw nummer erbij te zetten. Laat de ouders ook duidelijk aangegeven of hun kind komt of niet. Geef hiervoor een einddatum aan, zodat je weet waar je aan toe bent.

 

Kinderdisco feestje versiering

Zijn de kaarten de deur uit? Dan is het tijd voor de versiering. Bij het thema disco mogen ballonnen niet ontbreken. Bij voorkeur kies je voor metallic kleuren. Vergeet niet om tafeldecoratie in bijpassende kleuren te kopen. Een paar discoballen maken de aankleding compleet.

 

Kinderfeestje eten en drinken

Zeker tijdens een disco kinderfeestje verbruiken kinderen (extra) veel energie. Daarom is het noodzakelijk dat je voldoende drinken en eten in huis hebt. Zorg voor ruime keuze wat drinken betreft en bij voorkeur niet alleen voor zoete drankjes. Daar krijgen kinderen alleen maar meer dorst van.

Wat eten betreft kun je alle kanten op. In elk geval is het goed om voldoende snacks te hebben. Snacks zoals popcorn, chips, koekjes en snoepjes gaan er altijd wel in. Is het feestje in de late middag of de vroege avond? Dan kun je ook eten op tafel zetten. Maak het niet te moeilijk voor jezelf: de meeste kinderen vinden pannenkoeken, pizza of patat prima.

 

Disco kinderfeest taart

Een feest is geen feest zonder taart. Of je kind nu 4 of 12 jaar oud wordt, een taart wordt toch wel gezien als het hoogtepunt van een feestje. Of je de taart nu zelf maakt of het uitbesteed, zorg ervoor dat deze bij het thema past. Disco betekent felle kleuren en over the top en dat kan prima met een mooie bijpassende themataart.

 

Entertainment tijdens de disco kinderverjaardag

Natuurlijk moeten kinderen ook vermaakt worden. Hoe jonger de kinderen, hoe meer je kinderen moet begeleiden tijdens dat vermaak. Je kunt zelf aan de slag gaan met lampjes en muziek of je besteedt het vermaak uit aan discodieren.nl. Op die manier kun je zelf het overzicht houden en genieten. Daarnaast heb je ook de handen vrij om foto’s te maken en je te richten op het verdere verloop van het feestje.

 

Heb jij wel eens een disco kinderfeestje gevierd?

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel15 Tips om te voorkomen dat je gezin ziek wordt
Volgend artikelDIY Vingerverf zelf maken

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in