gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets zo leuk als het organiseren van een kinderverjaardag. Tenminste, als je er genoeg inspiratie voor hebt. Geen idee waar te beginnen? Alles begint met een goed idee! En dit zijn de leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en om het huis.

 

Kinderfeestje organiseren algemene tips

Voordat je aan de slag gaat om een leuk kinderfeestje te organiseren moet je rekening houden met een aantal dingen:

  • Leeftijd van het kind, want dit bepaalt de duur en het aantal mensen dat je uitnodigt
  • Budget, je kunt een geweldig Oudhollandse spelletjes organiseren waarbij iedereen geniet
  • Aantal kinderen dat uitgenodigd wordt
  • Locatie (thuis, in de tuin, in het park of op een hele andere locatie)
  • Houd rekening met het weer (ook al is dat in Nederland vaak onvoorspelbaar)
  • Thema: voor kinderen is het leuk om een thema te koppelen aan het feest

Meer over het organiseren van een kinderfeestje lees je in het artikel: Oudhollandse spelletjes.

 

De leukste ideeën voor een kinderfeestje thuis en om het huis

Als je alle bovenstaande dingen een beetje in mind houdt kun je aan de slag gaan met het uitwerken ervan. Zoals gezegd vinden kinderen een thema niet alleen leuk, maar ook spannend. Bovendien maakt dit het voor kinderen een stuk overzichtelijker, omdat ze een beetje weten wat ze ervan kunnen verwachten.

 

Verkleedfeestje

Kinderen vinden het heerlijk om zich te verkleden. Hierdoor kruipen ze in de huid van iemand anders, bijvoorbeeld een superheld. En welk kind wil nou geen held zijn? Je kunt de kinderen naar hartenlust verkleed laten komen of je huurt een verkleedkist. Het is ook mogelijk om hier een specifiek thema aan te koppelen. Bijvoorbeeld superhelden, dieren of prinsessen. Dit kun je eventueel combineren met schminken (zelf doen of uitbesteden).

 

Knutselfeestje

Altijd leuk om met kinderen te doen: knutselen. Dat kun je samen met de kinderen zelf doen (kijk voor de tofste ideeën op Pinterest) of je huurt iemand in die de kinderen een paar uurtjes zoet houdt met knutselen. Overigens hoeft knutselen zich niet te beperken tot papier, schaar en lijm. Je kunt ook knutselen in de keuken, waarbij je de kinderen cupcakes of de verjaardagstaart laat versieren.

 

Kinderfeestje met spelletjes

Echte spelletjes zijn nog altijd veel leuker dan games. Organiseer daarom een spelletjes verjaardag. Zorg dat je voldoende leuke spelletjes in huis hebt. Bij mooi weer kun je ook buiten spelen. Er zijn zelfs speciale uitvoeringen verkrijgbaar die geschikt zijn om buitenshuis te spelen, zoals vier op een rij, ringwerpen, blikgooien en nog veel meer.

Overigens hoef je je niet te beperken tot de bekende bordspellen of spelletjes. Wat dacht je van Oudhollandse spelletjes zoals spijker poepen, ezeltje prik en koek happen? Wedden dat de kinderen hiervan zullen genieten?

 

Picknicken in het park

Waarom moet het altijd heel ingewikkeld en duur zijn, terwijl het ook heel makkelijk kan? Vul een grote mand met allemaal lekkers, pak wat waterpistolen mee, een kleed en een voetbal en ga met het hele gezelschap naar een park. Daar kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, rennen, elkaar nat spuiten en genieten van allerlei lekkers dat je mee hebt genomen.

 

Slaapfeestje

Altijd een groot succes is een slaapfeestje. Kinderen vinden het altijd spannend om bij een vriendje of vriendinnetje te mogen slapen. Nadeel voor jou als ouder: grote kans dat deze spanning ervoor zorgt dat er minder en later geslapen wordt en het feestje neemt op die manier meer tijd in beslag (2 dagen/1 nacht).

 

Speurtocht in de buurt

Dit kun je zo gek maken als je wil: zet een speurtocht uit in de buurt. Je kunt aan het einde van de speurtocht een leuke prijs klaar zetten. Dat kan in de vorm van een schatkist met daarin leuke cadeautjes of een lekker ijsje voor iedereen.

 

Make up party

Niets zo leuk als samen met een stel meiden lekker tutten. Organiseer daarom een leuke make up party (ook geschikt voor wat oudere meisjes). Misschien is er nog een andere moeder die het leuk vindt om te helpen. Laat de meiden elkaar opmaken of help ze hierbij. Je kunt er zelfs een heuse spa middag van maken, waarbij de meiden van top tot teen in de watten gelegd worden met een manicurre, pedicure, opmaken en een leuk kapsel maken.

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelHet leukste gratis circusevent voor het hele gezin: Champy on Tour!
Volgend artikel10x De leukste ideeën voor een kinderfeestje buitenshuis + winactie

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in