gefeliciTAART.nl - Black Friday

Nog op zoek naar tips en ideeën voor een kinderfeest? Lees dan snel verder en ontdek de leukste tips en ideeën voor een kinderfeestje 10 jaar. Geef een knallend en vooral betaalbaar kinderfeest voor de jarige.

 

Hoera, je kind wordt 10 jaar

10 jaar, het is een hele mijlpaal. Het is een speciale verjaardag, want vanaf deze leeftijd voelen veel kinderen zich ineens een stuk ouder. Voor ouders betekend dit vaak ook afscheid nemen van de echte kinderleeftijd. Je kind is nu een tiener en dat is weer een hele nieuwe fase in het leven van je kind en jou.

Daarom is het extra belangrijk om er een mooie en onvergetelijke dag van te maken. En een onvergetelijke dag heeft niets te maken met duur, want ook met een beperkt budget kun je je kind een geweldige verjaardag bezorgen.

 

Tips en ideeën kinderfeestje 10 jaar themafeest

Ook al staat je kind op het punt om een nieuwe levensfase in te gaan, wil dat niet zeggen dat hij of zij een themafeest niet leuk vindt. Zorg wel voor een goede balans tussen een kinderlijk thema en een beetje meer volwassen feest. Om je een beetje inspiratie te geven vind je hieronder een aantal ideeën voor een themafeest 10 jaar:

 • Sport
 • Fear Factor
 • Piratenfeestje
 • Reis rond de wereld/land
 • Slaapfeestje

 

Sport

Een sport themafeest is op deze leeftijd ideaal. Kinderen van 9 en 10 jaar zitten boordevol energie en kunnen zich tijdens een sport themafeest helemaal uitleven. Daarnaast is het geen kinderachtig thema en kun je het geheel aanpassen aan de eigen wensen en eisen. Speelt je kind een bepaalde sport dan kun je dit gebruiken voor het themafeestje.

 

Fear Factor

Wie kent het bekende Amerikaanse programma niet? Deelnemers moeten allemaal opdrachten doen, waarbij hun lef op de proef wordt gesteld. Dat kun je ook heel makkelijk integreren in een themaparty. Pas de opdrachten aan de beschikbare ruimte en het aantal gasten aan. Je kunt er zelfs een prijs aan koppelen voor de grootste durfal.

 

Reis rond de wereld/land

De meeste kinderen hebben met 10 jaar toch al wat gereisd. Dat kan in eigen land, één van de buurlanden of verder weg. Misschien heeft je kind wel een lievelingsland, dan kun je het themafeest hierop in laten spelen. Dit kan door middel van bepaalde gerechten, spelletjes en nog veel meer. Kun je niet kiezen voor een bepaald land? Laat de kinderen dan een reis rond de wereld maken op de verjaardag.

 

Slaapfeestje

Alhoewel de meeste slaapfeestjes voor meisjes georganiseerd worden, vinden jongens een slaapfeest ook geweldig. Niets zo leuk als heel lang opblijven, ravotten, kussen gevecht houden of met z’n allen een enge film kijken. Houd het aantal gasten voor een slaapfeest beperkt, zodat de kinderen toch nog aan een aantal uren slaap toekomen.

 

10e Verjaardag vieren buitenshuis

Heb je geen tijd of zin om een themafeest te organiseren, dan kun je de verjaardag buitenshuis vieren. Afhankelijk van de gekozen locatie en het beschikbare budget kun je je kind een aantal kinderen uit laten nodigen. Hieronder zijn een aantal ideeën voor een kinderverjaardag buitenshuis:

 • Bowlen
 • Naar de bioscoop
 • Workshop volgen (aangepast aan interesse, jongen/meisje)
 • Uit eten in leuk restaurant
 • Pretpark
 • Zwembad
 • Karten
 • Naar een speciale show, concert of wedstrijd
 • Paardrijden

 

Zorg er wel voor dat als je echt buiten activiteiten gepland hebt, dat je ook een back up plan hebt. Mocht het weer die dag tegenvallen (en dat is niet ondenkbaar in dit kikkerlandje), dan hoeft het partijtje in elk geval niet in het water te vallen. Zorg er ook voor dat je vervoer gecoverd is als je de kinderen van de ene naar de andere locatie moet brengen vanwege het weer.

 

Tips en ideeën kinderfeestje 10 jaar 2

 

Eten op een kinderpartijtje

Er komt een moment dat de kinderen trek zullen krijgen. Een stuk taart en een beker fris of sap horen er sowieso bij. Houd er echter rekening mee dat 9-jarigen en 10-jarigen veel honger kunnen hebben. Zeker als ze zich helemaal uit kunnen leven tijdens het feestje zullen ze al snel honger krijgen. Zorg dus voor voldoende en goed eten. Pas het eten aan het thema aan, kies voor makkelijke en tegelijkertijd vullende hapjes. Onderstaande tips vallen gegarandeerd in de smaak:

 • Patat
 • Snacks zoals frikandellen, kroketten, kipnuggets enz.
 • Pizza
 • Broodje hotdog (low budget tip!)
 • Spaghetti

 

Tips en ideeën kinderfeestje 10 jaar 1

 

Tijd voor nieuwe tradities

Je kind staat op het punt om een nieuwe levensfase te beginnen. Dit is het perfecte moment om nieuwe tradities in het leven te roepen. Je kind is op weg naar de volwassenheid en toch nog speels genoeg. Laat je kind zien dat je weet dat hij/zij nu echt groter aan het worden is en dat je hem/haar ook daarin serieus neemt. Met onderstaande tips kun je nieuwe tradities creëren:

 • Geef je kind een uitje met alleen de ouders of alleen de vader/moeder (ideaal als er nog andere kinderen in het gezin zijn). Gebruik dit uitje echt als quality time om te praten met je kind en samen herinneringen te maken.
 • Je kind maakt een sprong en weet nog niet goed wat hem/haar te wachten staat. Neem je kind mee shoppen en help hem/haar op weg naar de volwassenheid. Voor meisjes kun je bijvoorbeeld samen de eerste beha shoppen en voor jongens een lekkere deodorant. Dit kan dan ook direct aanleiding zijn om je kind voor te bereiden op wat zeker niet lang op zich zal laten wachten: het eerste vriendje/vriendinnetje
 • Zorg voor een speciaal cadeautje in de vorm van toestemming geven voor iets dat tot nu toe niet mocht. Denk aan een paar gaten schieten voor oorbellen, langer op straat blijven, alleen naar de stad gaan. Je kunt dit je kind al vooraf zeggen, zodat je kind iets heeft om naar uit te kijken. Dit is dan direct een cadeau op zichzelf. Zo kun je elk jaar iets nieuws bedenken om er een echte traditie van te maken
 • Laat je kind een dag beslissen wat jullie doen. Geef daarbij ook aan dat hij/zij nu wat ouder is en begeleidt je kind bij het nemen van de juiste beslissingen

Leestip: Dit zijn de leukste cadeaus voor een meisje van 12 jaar

Heb je nog andere tips en ideeën voor een kinderfeestje 10 jaar? Laat het me weten en ik vul bovenstaande direct aan.

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel10 Tips voor een originele zwangerschapsaankondiging
Volgend artikelZo veel slaap heeft je kind echt nodig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in