gefeliciTAART.nl - Black Friday

Het wordt ijzig koud de komende dagen. Gelukkig hoeft je kind geen kou te lijden, want zo blijft je kind heerlijk warm. Met tips om ondanks kou toch te kunnen genieten van het buiten zijn.

 

Winter in Nederland

Over het algemeen mogen we niet klagen: de winters in Nederland zijn over het algemeen genomen redelijk mild te noemen. Al moet ik er als koukleum pur sang wel bij vermelden dat het voor al snel te koud is, dus voor mij gaat dit niet op. Helaas blijft februari bijna altijd spelbreker te zijn als het aankomt op een redelijke winter. Wordt het koud dan wordt het ook echt ijskoud en dan altijd in februari.

Geen zin om naar buiten te gaan met de kou? Maak het dan binnen gezellig met deze leuke winter activiteiten.

 

IJzige temperaturen? Zo blijft je kind heerlijk warm

We horen het al de hele week: de komende week mogen we onze borst natmaken. Temperaturen die rond – 10 of lager liggen en gevoelstemperaturen die nog een stuk lager zijn. Al met al: geen pretje om buiten te zijn. En dat juist nu de scholen hun deuren weer openen en we dus wel naar buiten zullen moeten. Voor kinderen komt daar nog een extra aantrekkingskracht bij in de vorm van sneeuw.

Wil je kind genieten van de sneeuw? Dan zul je hem of haar dus warm aan moeten kleden. Met deze tips hoef je niet bang te zijn dat je kind het koud gaat hebben.

 

 

Welke winterjas is lekker warm?

Er zijn verschillende opties wat de keuze voor een warme kinder winterjas betreft. De beste optie is een geïsoleerde jas. Dat is een jas met een vulling van dons, een synthetische vulling of een combinatie van beide. Dons heeft daarbij de voorkeur omdat deze het lichaam optimaal warm houdt. Een 3-in-1 jas of een skijas behoort ook tot de mogelijkheden om je kind lekker warm te houden in de winter.

 

 

Welke broek is geschikt voor de winter?

Naast een jas is de keuze voor de juiste, warme broek ook heel belangrijk. Er zijn verschillende opties. Je kunt natuurlijk kiezen voor een skibroek. Dan weet je zeker dat je kind het warm heeft. Heb je deze niet in huis? Trek je kind dan een warme maillot aan, een joggingbroek en daaroverheen een regenbroek. Daarmee voorkom je ook dat je kind met natte kleren rondloopt als het langer in de sneeuw speelt. Een warme fleecebroek onder de regenbroek is ook een optie.

 

 

Sneeuwpak voor elke leeftijd

Heb je geen zin om lagen en nog eens lagen kleding aan te doen? Wil je samen met je kind genieten van de sneeuw? Dan kun je het beste kiezen voor een skipak. Dit is ook de beste optie om je baby en peuter in de kou warm te houden. Dordat de broek en de jas aan elkaar vastzitten weet je zeker dat er geen zuchtje wind doorheen kan komen. Dus als zou het hemdje uit de broek schieten onder het sneeuwpak, dan nog zal je kind hier geen last van hebben. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat de sneeuw tussen de kleding blijft hangen.

 

 

Sjaal, muts, handschoenen voor de winter

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk om het lichaam te beschermen tegen de ijzige kou. Je wil ook de neus, wangen, mond en handen beschermen. Daarvoor kun je gebruik maken van een sjaal (let op met hele kleine kinderen en het gebruik van een sjaal. Verder moet je kind een warme muts op en handschoenen. Wat handschoenen betreft zijn de gebreide handschoenen de minst goede keuze. Deze zijn binnen no time nat als je kind in de sneeuw speelt. Je kunt beter kiezen voor sneeuw- of skihandschoenen. Deze zijn gevoerd aan de binnenkant en aan de buitenkant bieden deze volop bescherming tegen vocht.

 

 

De juiste schoenen voor de kou

Tot slot mogen ook de voeten niet vergeten worden. Als je kind koude voeten heeft dan zal hij of zij het over het algemeen koud hebben. De beste optie voor winterschoenen zijn laarzen. Bij voorkeur gevoerde laarzen. Snowboots zijn perfect, maar bijvoorbeeld regenlaarzen met hele dikke (wollen) sokken erin voldoen ook prima. Zorg er in elk geval voor dat de laarzen gevoerd zijn en aan de buitenkant behandelt met spul om ze waterdicht te maken.

 

 

Extra tips om je kind te kleden bij extreme kou

Hierboven staan tips die vooral gaan om de buitenste laag kleding. Voor sommige kinderen is dit niet voldoende. Is je kind een grote koukleum? Of ben je niet in het bezit van een regen- of skibroek? Dan kun je met laagjes kleding werken. Ook ideaal als je kind naar school gaat.

  • Doe je kind een legging of maillot aan onder de broek
  • Een dunne trui en daarover heen een normale dikke wintertrui houdt het bovenlichaam warm
  • Leg de handschoenen, muts en sjaal een half uur voordat je uit huis gaat op de verwarming
  • Extra sokken over de legging of maillot houdt de voeten extra warm
  • Zorg dat alle kleding extra lang is (zo voorkom je bijvoorbeeld dat het shirtje of hemdje uit de broek schiet)

 

Waar moet je op letten bij het aankleden in de winter?

Nu kun je je kind wel laagjes kleding aandoen, zodat hij of zij kan wedijveren met het Michelin mannetje, maar er zijn wel wat dingen waar je op moet letten.

Kinderen zijn heel beweeglijk, vooral in de sneeuw. Er wordt ondanks kou gerend, gebouwd (sneeuwpop), gesleed en nog veel meer. Het lichaam zet dan de interne kachel aan, waardoor je dus op moet letten dat je kind het niet te warm krijgt. Lagen werken dan perfect, want die kun je uitdoen.

Als een kind eenmaal in de sneeuw speelt zal het er niet meer opletten of de jas open of dicht is, handschoenen aan of uit zijn. Op deze zaken zul jij als ouder moeten letten. Is het de bedoeling om langer buiten te blijven? Zorg dan dat je warme soep of hete chocolademelk meeneemt om ook van binnen op te warmen.

 

 

Tips om je kind winterproof te kleden

De beste keuze in de winter is en blijft een skipak. Dat geldt zeker voor baby’s en peuters of als er sneeuw ligt. Heb je dit niet? Zorg dan voor een warme jas, bijvoorkeur een geïsoleerde jas en een warme broek. Een paar gevoerde laarzen en een muts, sjaal en handschoenen maken de outfit van je kleine compleet.

Voor iedereen: heel veel sneeuwpret gewenst!

IJzige temperaturen Zo blijft je kind heerlijk warm sleeen

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelTips voorjaarsvakantie 2021
Volgend artikelDe leukste activiteiten en spelletjes in de sneeuw

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in