gefeliciTAART.nl - Black Friday

Op het moment dat je van man en vrouw naar vader en moeder gaat staat je leven op zijn kop. Niets is meer zoals het was. Dat geldt ook voor je relatie. Daarom deel ik vandaag 5 tips om tijd vrij te maken voor elkaar als je kinderen hebt

 

Van man en vrouw naar vader en moeder

Weet je nog die heerlijke tijd voordat je kinderen had? Als jullie er zin in hadden doken jullie gewoon het bed in. Een avondje uit en de hele nacht doorzakken? Geen probleem. En toen besloten jullie dat het tijd werd voor gezinsuitbreiding. Van man en vrouw zijn jullie naar vader en moeder gegaan. Op het moment dat jij je zoon of dochter in je armen nam, is je leven voorgoed verandert. De goede oude tijd komt niet meer terug. Slapeloze nachten omdat je kind nog niet doorslaapt zijn eerder regel dan uitzondering. Dit alles heeft zijn weerslag op jullie relatie.

Toch is het belangrijk om tijd voor elkaar vrij te maken. Dat hoeft niet heel veel tijd te zijn, als je er maar voor zorgt dat je elkaar niet uit het oog verliest. In de zorg voor kinderen kunnen vooral moeders helemaal zichzelf verliezen. De kans dat je als partners uit elkaar groeit is daarbij heel groot.

 

5 Tips om tijd vrij te maken voor elkaar als je kinderen hebt

Zoals gezegd: tijd is misschien wel het laatste dat jullie hebben. Toch moet je bewust tijd nemen voor elkaar. Want naast het verzorgen en opvoeden van je kind, zijn jullie nog steeds partners van elkaar. En een relatie hebben betekent dat je daaraan moet blijven werken. Dat kost misschien wat meer inspanning nu jullie niet meer met z’n tweetjes zijn, maar op den duur komt het je hele gezin ten goede.

5 Tips om tijd vrij te maken voor elkaar als je kinderen hebt 2

1. Steel een paar minuten tijd

Zorg ervoor dat je elke dag bewust een paar minuten tijd voor elkaar vrij maakt. Dat kan tijdens een kopje koffie zijn of in de ochtend voordat de kinderen wakker worden. Neem echt de tijd voor elkaar om eens goed te praten of de dag samen door te nemen.

 

2. Laat de affectie voor elkaar zien, ook als de kids erbij zijn

Geef elkaar een kus als begroeting en geef je partner een knuffel als je uit huis gaat. Een kus in het voorbij gaan helpt ook om jullie relatie te versterken. Je kind mag gerust zien dat je partner jou een knuffel geeft of je kust. Daarmee geef je je kind een goed voorbeeld van wat liefde is.

 

3. Plan tijd met elkaar

Het klinkt misschien heel saai, maar het is echt nodig. Plan gewoon een avondje met elkaar zonder kind(eren). Zorg voor een vaste oppas die je vertrouwd en ga samen weg. Of breng je kind(eren) een avondje naar oma en opa. Gebruik de tijd die jullie hebben om samen te genieten. Bestel eten, kijk samen een leuke film of duik samen het bed in. Het kan allemaal als de kinderen eens in de zoveel tijd bij iemand anders zijn.

Voor jullie is het ook goed om even geen ouders van, maar gewoon partner van te kunnen zijn. Zorg er ook voor dat je niet afgeleid wordt door huishoudelijke taken. De afwas en het strijkgoed kunnen ook tot morgen wachten. Ga ook niet de hele avond over de kinderen praten, maar bespreek alleen dingen die jullie aangaan.

5 Tips om tijd vrij te maken voor elkaar als je kinderen hebt 1

 

4. Laat je partner het middelpunt zijn

Of je nu oudere of jongere kinderen hebt, soms is het goed om alle aandacht aan je partner te besteden. Je kinderen hoeven niet a la minuut geholpen te worden. Als jij in gesprek bent met je partner, maak dit gesprek dan eerst af. Als jullie knuffelen, laat je kinderen dan even wachten. Op die manier leren kinderen ook dat zij niet altijd het middelpunt van jullie leven zijn. Hiermee laat je ook je liefde en respect voor je partner zien en dat zal je kind onbewust oppikken en meenemen in zijn verdere leven.

 

5. Communicatie is de sleutel tot meer intimiteit

Helaas, ook intimiteit kan verloren gaan als je kinderen krijgt. Een belangrijke sleutel om (weer) meer intimiteit te krijgen is communicatie. Als één van de partners niet lekker in zijn of haar vel zit dan zal dat zijn weerslag hebben op jullie intieme leven.

Voelt je partner zich na de geboorte misschien minder aantrekkelijk? Is er sprake van eenzaamheid? Denkt je partner dat hij of zij faalt als ouder? Bespreek deze dingen met elkaar. Alleen door te praten kom je dichter bij elkaar en zul je op alle vlakken groeien. Door communicatie kan ook jullie intieme leven weer op gaan bloeien.

 

Wat doe jij om tijd voor elkaar vrij te maken?

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikel6 Redenen om een huisdier te nemen als je kinderen hebt
Volgend artikelDeze 9 veranderingen door een zwangerschap kende je nog niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in