gefeliciTAART.nl - Black Friday

Spelen is goed voor de ontwikkeling van je kind. Helaas liggen de interesses van kinderen en ouders vaak mijlenver uit elkaar. En dan is er nog speelgoed waar ouders een gloeiende hekel aan hebben, maar wat bij kinderen juist in de smaak valt. Aan dit speelgoed hebben ouders echt een hekel.

 

Spelen is goed voor de ontwikkeling

Spelen is goed voor de ontwikkeling van je kind. En dat spelen begint eigenlijk al heel vroeg, met ontdekken. Hoe ouder je kind wordt hoe meer speelgoed je in huis moet hebben om je kind op verschillende manieren te helpen met de ontwikkeling. Denk daarbij aan de (fijne) motoriek, maar ook nadenken en bijvoorbeeld problemen oplossen.

Speelgoed is er in alle maten en soorten. Daarbij is speelgoed onderhevig aan trends en speelgoedrages. Speelgoed is daarbij in te delen in verschillende categorieën: creatief (denk aan bouwen en knutselen), spelletjes (bordspellen), rollenspel en buitenspeelgoed.

 

Aan dit speelgoed hebben ouders echt een hekel

Nu kun je met bovengenoemd speelgoed natuurlijk alle kanten op. Helaas is er vaak een groot verschil in speelgoed dat kinderen leuk vinden en speelgoed dat ouders geschikt en leuk vinden. Waarschijnlijk herken je je wel in het verhaal van de ouder die op een blokje Lego stapt. Dat is speelgoed dat door veel ouders op dat moment verfoeid wordt, maar wat je je kind toch liever niet wil onthouden. Niet in de laatste plaats omdat het tijdloos speelgoed is dat generaties lang meegaat.

Hieronder vind je echter speelgoed en knutselmateriaal waar de meeste ouders een behoorlijke hekel aan hebben.

 

Strijkkralen

Toegegeven, voor de fijne motoriek van je kind is het super goed. MAAR… het is een hels karwei om de strijkkralen goed te strijken. En dan hebben we het nog niet over het feit dat je weken na dato nog overal en nergens strijkkralen tegenkomt.

 

Glittters

Nog een leuke: glitters! Vooral meisjes zijn dol op alles wat glittert en glimt. En laat ze nou bij de Action heel veel potjes hebben met glitters waar je oh zo fijn mee kunt knutselen (NOT). Het probleem met glitters is dat je deze maar heel moeilijk kunt verwijderen en als een potje omvalt dan is de ellende bijna niet te overzien. Juist doordat het heel klein spul is gaat het overal en nergens tussen zitten. Duidelijk geen favoriet onder veel ouders.

 

Toverzand

Op zich is toverzand een hartstikke mooi concept. De kintetische zand is zo ontworpen dat je kind zich hiermee binnenshuis helemaal uit kan leven. Minder mooi is dat het zand zich op wonderbaarlijke wijze toch door het hele huis verdeelt. En laat dat nou net iets zijn waar je als ouder niet op staat te wachten. Het is al een ellende als je in de zomer een dagje naar het strand bent geweest. Dan hoef je het zand niet ook nog in huis te hebben!

Aan dit speelgoed hebben ouders echt een hekel klei

Krasboekjes

Leuk hoor die boekjes en kleurboeken waar je kind in kan krassen. Het grote nadeel hiervan is echter dat je nog heel lang na die tijd overal en nergens van dat zwarte spul tegenkomt. En helaas geldt ook hiervoor: omdat het zo klein is kun je het niet zo één, twee, drie opruimen.

 

Klei

Klei is ontzettend leuk speelgoed voor je kind. Niet in de laatste plaats omdat je kind zich hiermee helemaal uit kan leven op creatief gebied. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke goed voor de fijne motoriek. Maar helaas, vaak blijft de klein niet waar deze moet blijven en vind je dagenlang overal de klei. Bijzonder geliefde verstopplekken zijn onder de tafel, onder stoelpoten en op de stoelen.

 

Verf

Verven is net als veel van het eerder genoemde speelgoed een ontzettende fijne toevoeging wat betreft de ontwikkeling van je kind. Helaas geldt ook voor dit speelgoed: vaak blijft het niet bij verven van alleen het kleurboek of stukje karton. Vooral bij het vingerverven gaat het nogal eens mis, omdat een kind met geverfde vingers en al overal en nergens aankomt. En drie keer raden wie dat dan schoon mag maken?

 

Ergenissen rondom speelgoed

Waarschijnlijk herken je je wel in de ergernissen rondom het gebruik van bepaald speelgoed. Natuurlijk moet je niet overal zo zwaar aan tillen. Extra klieren voor je kind en meer opruimen voor jou hoort er nu eenmaal bij als je ouder bent. Dat neemt het plezier van je kind niet weg. Integendeel: juist heel veel van eerder genoemd speelgoed zal in de top 10 van meest geliefd speelgoed van je kind staan.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDagje uit met kinderen naar Amsterdam
Volgend artikel10 Tips voor het geven van babykleding als cadeau

2 REACTIES

  1. Haha, zo herkenbaar! Ik vind het op zich niet erg dat er klei op de vloer ligt. Maar waar ik wél een hekel aan heb, is dat mijn dochter de kleuren telkens mengt. Inmiddels zit er in ieder potje dezelfde lelijke kleur, vreselijk. Ik ben even gestopt met nieuwe potjes kopen want op die manier heeft het natuurlijk weinig zin. Vingerverven en glitters laat ik aan school over want daar heb ik te weinig geduld voor vrees ik, haha.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in