gefeliciTAART.nl - Black Friday

Verwacht je een baby in 2021? Dit zijn  populaire babynamen 2021. Een voorspelling voor de babynamen trends 2021. Doe inspiratie op en misschien vind je wel een leuke jongensnaam of meisjesnaam voor je baby.

 

De top 10 populairste babynamen 2021

Hieronder vind je een voorspelling van de populairste jongens- en meisjesnamen 2021. Zoals je ziet zijn het vooral korte en krachtige namen die de lijst domineren. Niet zo gek als je kijkt naar de algemene trends op het gebied van babynamen.

Top 10 populaire jongensnamen 2021

 1. Sem
 2. Noah
 3. Lucas
 4. Daan
 5. Liam
 6. Luuk
 7. Finn
 8. Levi
 9. Mees
 10. Bram

 

Top 10 populaire meisjesnamen 2021

 1. Tess
 2. Sophie
 3. Emma
 4. Mila
 5. Julia
 6. Yara
 7. Zoë
 8. Nora/Noor
 9. Sara
 10. Lotte

Babynamen: de trends in 2021

Nu je de top 10 populairste jongens- en meisjesnamen kent vraag je je misschien af wat de verdere trends zijn op het gebied van babynamen. Misschien zoek je wel een trendy naam, maar dan liever één die niet in de top 10 voorkomt. Of ben je benieuwd hoe deze top 10 tot stand is gekomen. Hieronder vind je alles over de babynamen trends 2021.

 

Oer-Hollandse babynamen zijn trendy

Het is al een tijdje trendy om je baby een Oer-Hollandse naam te geven. Dat zie je vooral terug in de lijst voor jongensnamen. Daar zijn namen als Bram, Daan en Mees heel erg populair. Niet zo gek, het zijn namelijk makkelijke namen waar geen verwarring over kan ontstaan. Niemand spreekt ze verkeerd uit en ze zijn kort, maar krachtig.

 

Internationale babynamen worden populairder

Aan de andere kant is er ook een trend gaande waarbij ouders juist voor een internationale naam kiezen. Dat heeft alles te maken met de globaliserende wereld waarin we leven. Mensen willen dat de naam van hun kind overal ter wereld herkend wordt en uit te spreken is. Vaak worden internationale namen als tweede naam gekozen. Maar de populariteit neemt razendsnel toe en steeds vaker staan internationale namen op de eerste plaats als het om de keuze gaat. Overigens zijn vooral Italiaanse namen erg geliefd.

 

Korte, maar krachtige babynamen

Als je zo kijkt naar de top 10 namen dan valt één ding direct op: het zijn korte, maar krachtige namen. Vaak maar één, soms twee lettergrepen. Dat is ook de trend die in 2021 heel sterk te zien is. Mensen kiezen voor kort, maar krachtig. Dit geldt zowel voor jongensnamen als voor meisjesnamen.

 

Friese babynamen

Een opvallende trend is het feit dat ouders in spe steeds vaker op zoek gaan naar Friese babynamen. Voor meisjes wordt vaak gezocht op de namen: Doutzen, Fardau en Jildou. Voor jongens zijn dan weer de namen Jurre en Douwe erg gewild. Tot nu toe hebben deze namen de top 10 niet gehaald, maar daar zou zomaar verandering in kunnen komen, zie ook 24baby.nl

 

Hoe kies je een unieke babynaam?

Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je helemaal niet gecharmeerd bent van de top 10 namen. Of dat je wil dat je kind een hele andere naam krijgt dan eentje die populair is. Op die manier verklein je in elk geval de kans dat je kind straks in een klas zit met nog een paar andere kinderen met dezelfde naam. Naast deze tips vind je hieronder nog wat extra tips om een unieke naam te vinden voor je kind:

 • Populair zijn korte, maar krachtige namen: kies daarom voor een naam met minimaal 3 lettergrepen
 • Geef je kind toch een internationale naam als eerste naam
 • Kijk eens naar de voornaam van jou en je partner, misschien kun je daar een leuke naam van maken
 • Zoek eerst op betekenis die je zou willen dat de naam heeft
 • Schaf een namenboekje aan en ga op zoek naar een naam die bij de baby past
 • In sommige culturen worden namen pas gegeven dagen na de geboorte, omdat mensen eerst willen zien of de naam die ze op het oog hadden wel bij de baby past

 

Zo kwam ik aan de namen van mijn kinderen

Mijn kinderen hebben niet veel voorkomende namen. Toen ik op zoek ging naar een naam had ik de volgende eisen:

 • Bijbelse naam
 • Mooie betekenis
 • Niet vaak voorkomend
 • Niet rijmbaar (ik werd vroeger nogal eens gepest met mijn naam)
 • Geen gekke combinatie met de achternaam

Uiteindelijk werd het Stefan Jeremia voor mijn zoon. Deze naam kwam spontaan op en ik vind hem nog steeds heel mooi. Stefan heeft een mooie betekenis, is internationaal (al maken ze er in het Engels vaak Steven van) en hoor je niet te vaak. Er kan geen rijm van gemaakt worden en de voorletters S.J. staan ook nog eens leuk.

Voor mijn dochter was het vinden van de juiste naam lastig. Er was een naam voor een jongen, maar tot vlak voor de geboorte geen naam voor een meisje. Dit terwijl ik zelf heel sterk het gevoel had dat het een meisje zou worden. Bij beide kinderen wist ik het geslacht niet tot de geboorte (dat was een bewuste keuze). Uiteindelijk heb ik een paar dagen voor de geboorte de film Ben Hur gekeken. Een klassieker waar ik dol op ben. Daar kwam de naam Tirza in voor. Ik was meteen weg van de naam en uiteindelijk is het een naam die helemaal bij haar past. Haar tweede naam Anna is afgeleid van mijn naam (Anja).

 

Populaire babynaam 2021

Of je nu kiest voor een populaire babynaam of niet, het is een persoonlijke keuze. Een keuze die je kind zeker de eerste jaren van zijn of haar leven moet accepteren. Mocht de naam echt niet bevallen dan kan je kind deze later altijd nog laten veranderen. Het leukste is natuurlijk als dat niet gebeurd en je kind gewoon tevreden is met zijn of haar naam. Laat je vooral niet gek maken bij de keuze en volg je eigen voorkeur.

 

Wat vind jij van de populaire babynamen 2021?

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelPopulair speelgoed 2021 rages, trends en hypes
Volgend artikelDe geheime gang een spannend spel van Sunnygames voor kinderen vanaf 5 jaar

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in