gefeliciTAART.nl - Black Friday

Sommige spelletjes vallen gewoon direct op en daar hoort het nieuwe (party) spel Bankroet zeker bij. Want bij Bankroet draait alles om geld, maar dan niet zoals in andere spelletjes geld verdienen, maar verbrassen. Bankroet weg met die poen, verlies een miljoen.

 

Mankomanie in een nieuw jasje

Misschien komt je het concept van geld verliezen wel bekend voor. Dat kan kloppen, want het spel Bankroet is eigenlijk het klassieke spel Mankomanie, maar dan wel in een eigentijds jasje gestoken. Er heeft een heuse update plaatsgevonden, waarbij ook de kaarten aangepast zijn. Kortom: Bankroet is het nieuwe Mankomanie.

 

Bankroet weg met die poen, verlies een miljoen

Hou je er in het dagelijkse leven van om geld te sparen of uit te geven? Als jij meer van het sparen bent, dan kun je beter een bordspel zoals Monopoly overwegen. Daar is het juist de bedoeling om zo veel als mogelijk geld te vergaren en dat te investeren in vastgoed wat je nog meer geld op gaat leveren.

Voor het spel Bankroet geldt: geld maakt niet gelukkig, dus moet het rollen. Je doet het juist extra goed als slechte keuzes maakt waardoor je geld verliest. Koop dus onzinnige dingen zoals een jacuzzi voor je hond of laat een achtbaan in je achtertuin bouwen. Een feestje op de maan? Natuurlijk, waarom niet?

Het kan en mag allemaal. Sterker nog: geld maakt niet gelukkig en dat wordt nog eens onderstreept in dit spel. Geld is een ballast waar je juist zo snel als mogelijk vanaf wil. Geld staat synoniem voor hebzucht, belasting betalen en verantwoordelijkheid.

Daarom draait het in Bankroet allemaal om het geld zo snel als mogelijk kwijt te raken. Maar er schuilt ook een adder onder het gras. Net als je denkt dat je goed op weg bent om al het geld kwijt te raken krijg je ineens weer een flink pak met geld.

Tijd om hier lang bij stil te staan heb je niet, want je moet doorgaan met het verbrassen van grote sommen geld. Je kunt dit spel ook alleen winnen als je laat blijken dat je het grootste gat in de hand hebt en sneller dan je medespelers geld over de balk smijt.

Meer uitleg over de spelregels? Lees dan dit artikel over het Bankroet spel.

 

Algemene informatie over het bordspel Bankroet

Het ontzettend leuke spel is bijzonder geschikt als cadeau. Ook ideaal om nu tijdens de koudere maanden van het jaar te spelen tijdens een familieavond. Juist omdat het voor best wel hilarische situaties kan zorgen is het ook het perfecte spel voor een spelletjesavond met vrienden.

Leeftijd: 8+

Spelers: 2 – 4 spelers

Speelduur: ongeveer 60 minuten

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelSupermama’s bestaan niet + winactie
Volgend artikelPopulair speelgoed 2022 de nieuwste trends, hypes en rage voor beste kinderspeelgoed

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in