gefeliciTAART.nl - Black Friday

Bordspellen zijn helemaal hot dit jaar, niet in de laatste plaats vanwege Corona. Zoek je nog een leuk spel voor kinderen? De geheime gang een spannend spel van Sunnygames voor kinderen vanaf 5 jaar

 

 

Sunnygames coöperatieve spelletjes

Voor kinderen is leren samen spelen net zo belangrijk als alleen spelen.  Om dit te stimuleren kun je coöperatieve spelletjes kopen. Deze spelletjes speel je als team en win of verlies je dus samen. Belangrijk bij dit soort spelletjes is dat je leert om naar elkaar te luisteren. Alleen door naar elkaar te luisteren en samen te werken kun je namelijk winnen. Dit maakt coöperatieve spelletjes ook zo leuk om te spelen met een gevarieerd gezelschap. Ideaal om samen met ouders, grootouders, oudere broers en zussen te spelen.

Voor kleine kinderen zijn coöperatieve spelletjes ook perfect geschikt om kennis te maken met gezelschapsspelletjes in het algemeen. Er zijn talloze coöperatieve spelletjes en vandaag bespreek ik het spel: ‘De geheime gang’ van Sunnygames met jullie.

 

De geheime gang een spannend spel van Sunnygames voor kinderen vanaf 5 jaar

De geheime gang is eigenlijk een coöperatief memoryspel voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Het is de bedoeling dat je voor middernacht ontdekt welke kostbare voorwerpen er in de geheime gang verstopt zijn. Ondertussen tikt de klok door en moet je dus haast maken.

Het spel is vooral ontzettend leuk voor jongens. Dat komt omdat het hele verhaal eromheen heel spannend is. Het verhaal is namelijk het volgende:

In de nacht hebben dieven het huis doorzocht. Tijdens hun zoektocht hebben ze 3 voorwerpen in een geheime gang verstopt. Om 12 uur middernacht komen ze terug om deze voorwerpen op te halen. De spelers zijn detectives en moeten ontdekken wat de buit van de dieven is. Dus welke 3 voorwerpen ze verstopt hebben. En dat allemaal voor middernacht, want dan komen de dieven weer terug.

De geheime gang een spannend spel van Sunnygames voor kinderen vanaf 5 jaar inhoud
Voor de oplettende lezer: het spel staat nog niet goed in elkaar gezet, maar was meer bedoelt om te laten zien wat er allemaal bij hoort

Zo speel je het spel

Je begint met het opzetten van het spelbord. De kleine spelkaarten met daarop 24 kostbare voorwerpen worden omgedraaid verdeeld over de verschillende ‘kamers’ en er gaan 3 kaarten onder de flap van de schatkist. Van elk kostbaar voorwerp zijn er twee kaarten. Naast de kaarten met daarop voorwerpen zijn er ook kaartjes met daarop een klok afgebeeld. De klok wordt aan het begin van het spel op 12 uur gezet.

Net als bij het normale memory spel draai je per beurt twee kaarten om. Het is de bedoeling dat je onthoudt waar de kaarten met voorwerpen liggen. Het is de bedoeling om van elk voorwerp 2 kaarten te verzamelen. Heb je een setje? Dan leg je die in de bak (kelder) voor de klok bij de juiste afbeelding.

Uiteindelijk is het de bedoeling om sneller te werken dan de klok. Draai je een kaartje om met daarop een klok? Dan gaat de tijd een uur vooruit. Het kaartje met klokafbeelding stop je in de gleuf onder de klok.

Slaat de klok 12 uur? Dan moet je stoppen met spelen. Er moet dan geraden worden welke afbeeldingen er onder de overgebleven kaartjes liggen. Als je eruit bent welke schatten er de dieven verborgen hebben kun je de kaartjes onder de schatkist omdraaien. Heb je het goed geraden, dan heb je de voorwerpen gered uit handen van de dieven. Heb je het niet goed? Dan hebben de dieven de buit binnen.

De winnaar wordt bepaald door het aantal voorwerpen dat je hebt kunnen redden van de dieven. Staat de klok eerder op 12 uur? Dan moet je de overgebleven kaarten dus raden. Heb je 2 van de 3 voorwerpen goed? Dan heb jij gewonnen. Heb je het mis? Dan heb je verloren.

Het samenspelen is vooral in de laatste fase heel belangrijk. Want wie heeft goed onthouden welk voorwerp waar ligt? Door te overleggen kom je een heel eind. Wil je nog een keer zien hoe het echt moet? Kijk dan vooral de video hieronder.

 

 

Algemene informatie over het spel

Het spel is dan wel een coöperatief spel, maar je zou dit ook heel goed in je eentje kunnen spelen. Leuker is het natuurlijk met zijn tweetjes. Je kunt het spel met maximaal 8 spelers spelen.

Spelers: 1-8

Leeftijd: 5+ jaar

Spelduur: +/- 15 minuten

Spelauteur: Jim Deacove

Uitgever: Sunnygames

Prijs: 23,95 euro (met de code tipsvoormama krijg je bij Earthgames.nl 10% korting op je bestelling)

 

 

Aanrader of niet?

Het is een ontzettend leuk spel en perfect geschikt om het geheugen te trainen. Vertel je er het spannende verhaal van de dieven (of nog beter: de boeven) erbij, dan zul je zien dat het gegarandeerd in de smaak valt.

Doordat het spel ongeveer 15 minuten duurt is het geschikt voor jonge kinderen. De concentratie ebt na een tijdje weg, maar 15 minuten is zeker goed vol te houden. Het spel blijft tot het einde spannend. Persoonlijk vind ik het een echte aanrader. Zeker als je op zoek bent naar een leuke variant van het gewone memoryspel.

 

Een leuke cadeautip voor kinderen vanaf 5 jaar!

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDe populairste babynamen 2021
Volgend artikelGametip voor kinderen Super Puzzle Pack voor de Switch

4 REACTIES

  1. Ik zie deze spellen van Sunnygames steeds vaker voorbij komen. Spellen die je niet tegen maar samen met elkaar speelt trekken me aan. De duur is ook perfect, lekker snel en niet te lang. Ik denk dat ik eens zo’n spel ga proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in