gefeliciTAART.nl - Black Friday

Verrassing! Als moeders zijn we ook maar mensen en hoewel we dol zijn op onze kinderen, kan het wel eens teveel worden. In dat geval reageren we net iets anders dan verwacht. Dit zijn 5 dingen die moeders stiekem doen. Herken je jij  jezelf hierin?

 

 

Moeders zijn ook maar mensen

Hoewel je waarschijnlijk sinds je moeder bent probeert een goed voorbeeld te zijn, soms zit het gewoon even niet mee. Het is niet erg als je dan een keer de kinderen naar school brengt in je huisbroek of zonder make up. Of dat je geen zin hebt in een afspraak en je kinderen gebruikt als smoes.

Je kunt als moeder nu eenmaal niet altijd alle ballen hoog worden en het iedereen naar zijn zin maken. Moet je vooral ook niet proberen, want de kans dat je dan uit balans raakt en bijvoorbeeld in een burn-out terechtkomt is groot. Tijd om dus in te zien dat wij moeders ook maar mensen zijn met tekortkomingen.

 

5 Dingen die moeders stiekem doen

De meeste moeders willen naar de buitenwereld zo perfect mogelijk overkomen. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de moedermaffia die op het schoolplein al paraat staat om moeders te bekritiseren. Hier moet je je echter niets van aantrekken, jij bent moeder en doet het op jouw manier.

 

1. Smoesjes en kleine leugentjes vertellen

De lijst met smoesjes en kleine leugens van moeder is eindeloos! Misschien herken je je wel in één van onderstaande situaties:

  • Liegen dat bepaald zoet broodbeleg op is, zodat je kind een gezondere keuze moet maken
  • Het is bedtijd, mama en papa gaan ook zo slapen (NOT!)

En dan hebben we het nog geen eens over allerlei fabeltjes die je je kind vertelt om iets gedaan te krijgen of niet. Denk aan het krijgen van vierkante ogen als je kind teveel met een scherm bezig is of dat de tandenfee de tand meeneemt en hiervoor in de plaats een cadeautje of geld legt. Allemaal leugentjes die moeders zo nu en dan (of vaak) vertellen.

Naast kleine leugentjes zijn kinderen ideaal om te gebruiken als (valide) smoes om onder een afspraak uit te komen. Als je geen zin hebt om naar een verjaardag te gaan omdat je echt veel liever op de bank zit, dan komt een smoes als: ‘Sorry, mijn kind is moe’ of ‘Ik heb geen oppas gevonden heel goed van pas.

Leestip: Met deze tips vind je makkelijk een oppas

2. Kleding is ineens niet meer zo belangrijk

Vanaf het moment dat je moeder wordt is niets zo belangrijk als je kind. Vooral de eerste weken wordt je geleefd door je baby: je hele leven staat op zijn kop en jullie moeten wennen aan een nieuw ritme. Daarbij denkt een moeder vooral aan de baby en niet zozeer aan zichzelf. Als je dan de deur uitgaat, dan is mooi kleden meestal niet de eerste prioriteit.

Een goed zittende joggingbroek is goed genoeg. Je hebt toch nog een blubberbuik na de zwangerschap en het belangrijkste is nu de baby. Die kijkt niet naar je kleding, maar is alleen geïnteresseerd in voeding, knuffelen en slapen.

 

3. Eindeloos shoppen…. voor de kinderen

Er staat geld op je rekening, omdat de kinderbijslag gestort is. Eigenlijk hebben de kinderen even niets nodig, maar een kijkje nemen bij die ene leuke shop kan geen kwaad toch. En ach, die leuke zomerjurk of dat gave broekje kan heus geen kwaad. Misschien nu nog te groot, maar je kind groeit er vanzelf in.

Voor je het weet heb je een aantal online bestellingen gedaan voor de kinderen. En dat terwijl jij misschien heel goed wat nieuwe kleding had kunnen gebruiken. Ach, maakt niet uit, het komt wel weer een keer. Een fenomeen waarin de meeste moeders zich wel zullen herkennen. Heb je een partner? Dan wordt het wat lastiger om jouw eindeloze shopgedrag voor de kinderen te blijven goed praten.

 

4. Liegen over de leeftijd of lengte

Kinderen kosten een hoop geld en dat geldt zeker voor dingen als een attractiepark of dierentuin. Veel moeders willen nog wel eens liegen over de leeftijd of lengte van een kind. Hierdoor wordt op de entreeprijs bespaard of mogen kinderen eerder in een attractie. Mocht het personeel twijfelen dan worden vaak smoesjes gebruikt als: ‘hij/zij is wat groot voor de leeftijd’ of ‘hij/zij loopt inderdaad voor wat de ontwikkeling betreft.’

Overigens is liegen over de leeftijd in Nederland niet veel nodig. De meeste pretparken en dierentuinen hanteren voor kinderen van 3 t/m 12 jaar een bepaalde entreeprijs. Hierdoor wordt de marge heel ruim genomen. In het buitenland (bijvoorbeeld Duitsland) speelt leeftijd wel een grote rol als het gaat om de entree.

 

5. Een paar regels overslaan tijdens het voorlezen

Je bent moe van een hele dag werken en voor de kinderen zorgen. Toch wil je het voorlezen niet overslaan. En dat is goed, want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van je kind. Bovendien versterk je daarmee de band met je kind. Maar, soms is het dan heel handig om het verhaal net een beetje korter te maken dan het eigenlijk is. Voor het gemak sla je dan gewoon wat regels over en ben je sneller klaar.

Let er wel op dat je dit doet op een voor je kind logische manier. Het heeft geen nut als je kind dan moet slapen, terwijl het met allemaal vraagstukken zit. Een paar regels overslaan kan, maar dan wel op een nette manier.

 

Wat doe jij als moeder wel eens stiekem?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelBesparen op de kosten voor de verzorging van je baby
Volgend artikel10 leuke babyshower activiteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in