gefeliciTAART.nl - Black Friday

Niets zo fijn als je baby dicht op je huid dragen. Dat kan perfect met een draagzak. Maar: welke draagzak is geschikt voor pasgeboren baby? En: hoe lang mag een baby in een draagzak? Wat is de beste draagzak? Waarom kiezen voor draagzak baby? Draagzak baby ontdek nu alles wat je moet weten.

 

Waarom kiezen voor draagzak baby?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: waarom zou je eigenlijk kiezen voor een draagzak om baby? Een draagzak biedt vele voordelen voor de ouder: je hebt je handen vrij en draagt je kind toch lekker dicht bij je. Voor je pasgeborene is niets zo fijn als lekker dicht tegen je aan te slapen. Je kind hoort hierbij vertrouwde geluiden van je hart en je stem. Dit geeft je baby een geborgen en veilig gevoel. Vooral een must als je baby veel huilt!

Een draagzak heeft bovendien als voordeel dat je in tegenstelling tot een draagzak geen ingewikkelde knopen moet leggen. De draagzak is voorgevormd, ergonomisch en je kunt je kind makkelijk en snel in de draagzak stoppen. Omdat het een klein item is neemt het weinig ruimte in, dus ideaal als je (vaak) onderweg bent en de baby meegaat.

 

Welke draagzak is geschikt voor pasgeboren baby?

Er zijn heel veel verschillende draagzakken verkrijgbaar. Daarom kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Bij de aanschaf kun je op een aantal dingen letten:

  • De draagzak moet geschikt zijn voor de leeftijd van je baby. Je hebt namelijk ook draagzakken voor peuters en kleuters, deze zijn niet geschikt voor een pasgeborene tenzij je er een verkleiner bij hebt
  • Sommige modellen zijn in de breedte verstelbaar of kunnen met je baby meegroeien
  • Er zijn draagzakken met gewatteerde schouderbanden en (deels) gewatteerd rugpand voor meer draagcomfort
  • Lees vooral de reviews en vraag andere moeders en vaders om hun ervaring

 

Hoe lang mag een baby in een draagzak?

Vroeger werd gedacht dat een baby niet zo lang in een draagzak mocht, maar van dat idee is men al lang afgestapt. Wereldwijd is een draagdoek het meest gebruikte voorwerp na de geboorte van de baby. Vooral in landen waar mensen niet de beschikking hebben over een kinderwagen of een maxi cosi worden kinderen tot ver in de peuterleeftijd in een zak of doek gedragen.

Je mag je kind dus zo lang als je wil in de draagzak bij je dragen. Je baby zal hier niets op tegen hebben, aangezien jij als ouder synoniem staat voor veiligheid en geborgenheid. Vooral voor prematuren is het dicht op de huid dragen een must. Het enige waar je zelf op moet letten is dat het niet te zwaar voor jou wordt. Maar anders mag je de baby zo lang als je zelf wil bij je dragen.

 

Wat is de beste draagzak?

Zoals eerder gezegd zijn er heel veel verschillende draagzakken verkrijgbaar. Voor welke je uiteindelijk kiest is een persoonlijke keuze. Let er wel op dat je voor een model kiest waarbij de baby met het gezichtje naar jou toe ligt en niet van je af ligt. Dit zorgt namelijk voor een onnatuurlijke houding en is slecht voor de rug en heupen van je kind.

Let er verder op dat:

  • De draagzak bij de drager past (kunnen jij en je partner deze allebei dragen?)
  • Het Oeko-Tex 100 O 00-91 Swerea IVF keurmerk geeft aan dat je met een veilig model te maken hebt
  • Kijk naar extraatjes zoals een extra opbergvak, spuuglapje en een slaapkapje
  • Is de draagzak wasbaar in de wasmachine?


Hieronder vind je nog een interessante video over het dragen van je baby

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelPaashaas Academie: de leukste Paasfilm voor het hele gezin + winactie
Volgend artikelOntdek nu alles wat je moet weten over veilig fietsen met je baby

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in