gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als je baby geboren is wil je dat het liefst van de daken schreeuwen. Iedereen mag weten dat er een nieuwe wereldburger geboren is. Niet zo gek, want als ouder ben je natuurlijk hartstikke trots! Om de geboorte met de buitenwereld te delen zijn er verschillende manieren. Ontdek nu hoe je de geboorte van je baby aankondigt: in huis, tuin en met de rest van de wereld.

 

Geboortetradities

Elk land en cultuur heeft zo zijn eigen geboortetradities. Hier in Nederland kennen we bijvoorbeeld de traditie dat er beschuit met muisjes uitgedeeld worden. Aan de kleur van de muisjes kun je dan zien of iemand een zoon of dochter gekregen heeft. En beschuit met muisjes zijn niet de enige manier om erachter te komen dat er een kind geboren is. Nederland kent namelijk verschillende tradities rondom de geboorte, waaronder ook diverse geboorte aankondigingen.

 

Zo kondig je de geboorte van je baby aan

Welke van onderstaande manieren je gebruikt om de geboorte van je baby aan te kondigen ligt helemaal aan jezelf. Het ene gezin kiest slechts voor één uiting, terwijl een ander gezin all out gaat en de geboorte op allerlei manieren aankondigt. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en laat je niet intimideren door wat anderen zeggen of doen.

 

Geboorte aankondiging in de tuin

Wil jij het nieuws van de geboorte delen met de buitenwereld? Dan kun je een mooie geboorte aankondiging in de tuin zetten. De mogelijkheden daartoe zijn werkelijk eindeloos: van een levensgrote ooievaar en pop tot een geboortevlag.

Vaak kiezen mensen echter voor een mooi geboortebord dat ze laten personaliseren. Bij de geboortebordwinkel vind je een groot assortiment geboorteborden. Overigens hebben ze niet alleen borden, maar ook raamstickers.

Voor welke geboorteaankondiging je kiest hangt helemaal af van jou. En ook wat je op het geboortebord wil delen met de buitenwereld. De meest mensen houden het beperkt tot het delen van de naam van de pasgeboren baby. Anderen zetten niet alleen de naam, maar ook de geboortedatum op het bord.

Zo kondig je de geboorte van je baby aan geboortebord

 

Geboorte aankondiging in huis

Niet alleen buiten wil je dat iedereen weet dat er een kleintje geboren is, dat kun je gerust binnenshuis doortrekken. Soms kiezen mensen er ook bewust voor om buitenshuis geen aankondiging te doen. Vreemde mensen hoeven niet per se te weten dat de ooievaar langs is geweest. Ook de naam van de baby hoeft niet iedereen te weten. Wil je toch binnenhuis genieten van een leuke geboorte aankondiging? Hang dan wat slingers, ballonnen en vlaggetjes op, al dan niet gepersonaliseerd om zo de geboorte van je kleine te vieren.

 

Geboorte aankondiging voor de rest van de wereld

De meeste mensen kiezen ervoor om de geboorte bekend te maken met een leuk geboortekaartje. Dat is overigens ook een typisch Nederlandse geboortetraditie. Je kunt kiezen voor fysieke geboortekaartjes die je via de post verstuurd, maar het is ook mogelijk om een online kaart te ontwerpen en deze naar mensen te mailen.

Sommige mensen vinden dat allemaal niets en kondigen de geboorte gewoon aan via social media. Of ze gebruiken social media als extra geboorte aankondiging. Voordeel hiervan is dat je veel meer mensen bereikt en kunt besparen op de uitgaven van geboortekaartjes. Social media is natuurlijk ook het medium bij uitstek als je de geboorte algemeen bekend wil maken.

 

Zoals je ziet zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van geboorteaankondiging. Van geboortekaartjes tot geboorteborden en van social media tot geboortevlaggen. Voor welke vorm van geboorteaankondiging jij kiest hangt helemaal af van je eigen wensen en voorkeur.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelKnutselen met herfstbladeren
Volgend artikelRegeldagen baby: dit moet je weten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in