gefeliciTAART.nl - Black Friday

Vrienden kun je uitzoeken, je ouders en broers en zussen krijg je cadeau. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat je samen met jouw gezin een gelukkig leven kunt leiden. Dit geef je immers je kinderen mee voor de toekomst. Dit zijn de 7 geheimen om een gelukkig gezin te hebben.

 

Er gaat niets boven familie

De band met je familie is er voor altijd. Het gaat immers om een bloedband. Zelfs al zou je nooit meer contact willen met je familie, het is en blijft familie. Vaak zie je dat ook terug in tijden dat het er echt toe doet. Ineens worden banden aangehaald en worden gezinnen weer hechter. Dat geldt zeker ook voor de tijd waarin we nu zitten. Door alle beperkingen merken we hoe belangrijk ons gezin en onze familie eigenlijk is.

 

7 Geheimen om een gelukkig gezin te hebben

Helaas is het hebben van een gezin ook één van de grootste uitdagingen in het leven. Want in een gelukkig gezin is er balans en harmonie. En juist die harmonie ontbreekt in veel gezinnen. Jammer genoeg bestaat er niet zoiets als een recept om harmonie te krijgen in je gezin. Toch zijn er wel dingen die je kunt doen om het gezinsgeluk te bevorderen. Hieronder vind je 7 geheimen om een gelukkig gezin te hebben.

 

1. Slecht gehumeurd? Val je gezin er niet mee lastig

Heb je een slechte dag gehad op je werk? Was je baas aan het zeuren? Houd de stress van je werk buiten je gezin. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet over je problemen mag praten. Maar in plaats van alleen je hart te luchten is het ook goed om de rest om hun mening te vragen. En soms betekend dat dat je moet dimmen en over andere dingen moet praten.

 

2. Plan het weekend niet vol

De meeste gezinnen hebben doordeweeks een bomvolle agenda. Van school en werk naar clubs, sport, hobby en dan tussendoor nog huishoudelijk werk doen en huiswerk. Grote kans dat je daarom klussen zoals de tuin aanpakken, gras maaien, ramen zemen of alle was wegwerken uit wil stellen tot het weekend. Toch is het verstandig om het weekend vooral voor je gezin vrij te houden. Belangrijk daarbij is ook om alle maaltijden samen aan tafel te nuttigen. Uit studies is gebleken dat kinderen die samen met hun ouders eten op latere leeftijd minder snel naar alcohol en sigaretten zullen grijpen.

 

3. In andere gezinnen is niet alles perfect

Als we sommige ouders horen praten of de socials bekijken dan kunnen we al snel de indruk krijgen dat er alleen maar perfecte gezinnen bestaat. De waarheid is echter dat dit alleen een façade is. Naar de buitenwereld moet alles perfect lijken, maar binnenshuis is het vaak een heel ander verhaal. Stop dus met wedijveren met andere moeders en vaders! Zij zijn niet perfect en jij ook niet. Punt uit! Trek je niets aan van wat anderen doen of denken en leef je eigen leven met je gezin.

 

4. Versterk de familieband via oma en opa

Als de oma(‘s) en opa(‘s) nog leven, zorg dan dat je deze regelmatig bezoekt. Zij kunnen anekdotes van vroeger vertellen, waardoor de band tussen jou en je ouders, maar tussen de kleinkinderen en grootouders versterkt wordt. Dat is belangrijk voor je kind, omdat je op die manier generaties met elkaar verbindt.

 

5. Spreek vaker met familie af

Waarom zou je alleen op hoogtijdagen zoals op verjaardagen, met Kerst of Pasen met familie afspreken? Het is juist belangrijk om buiten deze dagen af te spreken. Spreek af en ga samen ergens wandelen. Ga met de hele familie uit eten of bezoek een dierentuin of pretpark. Gewoon alles om de familieband te versterken.

 

6. Ruzie nooit voor een groter familiegezelschap

Hoe groter de familie, hoe groter de kans is dat je het niet met iedereen even goed kunt vinden. Dat is ook helemaal niet erg. Mocht het toch een keer uit de hand lopen en ontstaat er een (heftige) ruzie, dan is het wel noodzakelijk om de kemphanen uit het gezelschap te verwijderen. Geef ze de mogelijkheid om in een andere ruimte zonder toeschouwers en kinderen verder te gaan. Op die manier hoeft niemand partij te trekken en zien kinderen geen ruziënde volwassenen.

 

7. Zorg voor een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis staat synoniem aan een opgeruimd hoofd. En dat zie je terug in het geluk van je gezin. Dat klinkt misschien heel gek, maar orde en rust zijn onmisbaar voor een gelukkig gezin. Een huis waar je niet over allerlei speelgoed struikelt voorkomt strijd en ruzie. Als je het huis op orde houdt toon je namelijk ook een stukje respect naar de ander toe.

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelIs je kind dol op vloggen en filmen? Dan is de Tobi 2 regisseurscamera een must
Volgend artikelBabynamen inspiratie: de mooiste Joodse jongensnamen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in