gefeliciTAART.nl - Black Friday

Nu kinderen massaal thuis zitten is het belangrijk om ze te vermaken. Dat kan met lezen. Maak lezen plezierig met een boekenpakket.

 

Lezen is belangrijk

Lezen is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van je kind. Hiermee kun je dan ook niet vroeg genoeg beginnen. Om dit te stimuleren zijn de Nationale Voorleesdagen in het leven geroepen. Deze campagne richt zich vooral op ouders van kinderen van 0 – 6 jaar. Op die leeftijd is het extra belangrijk om samen te lezen of voor te lezen.

Lezen is onder andere belangrijk voor de spraakontwikkeling. Bovendien schept het een band tussen jou en je kind als je samen gaat lezen. Voorlezen voor kleine kinderen werkt ook nog eens ontspannend en prikkelt de fantasie. Redenen genoeg dus om te zorgen voor voldoende leesvoer.

Leestip: Met deze tips help je je kind met lezen

Maak lezen plezierig met een boekenpakket badboekje
Badboekje voor de allerkleinsten om samen dieren te kijken

 

Maak lezen plezierig met een boekenpakket

Voor het (voor)lezen is het belangrijk dat het gekozen boek aansluit bij de belevingswereld van je kind. Je kunt daarbij op de leeftijd letten en ook op het interessegebied van je kind. Mijn zoon las bijvoorbeeld op zijn achtste encyclopediën en spannende jongensboeken zoals De Vijf, omdat hij heel erg voorop liep met zijn ontwikkeling.

Stem de keuze in elk geval af op je kind, zonder je te laten beïnvloeden wat anderen zeggen. Jij weet het beste wat je kind leuk vindt. Alleen als je kind een boek ook echt leuk vindt, zal het gelezen worden.

 

Nu kun je elke keer naar de boekenwinkel rennen om nieuwe boeken te halen of je kiest voor gemak. Bestel makkelijk en snel een leuk samengesteld boekenpakket bij Boekskes.nl. Het voordeel van een kant-en-klaar pakket is dat het niet alleen een stuk goedkoper is, maar dat het ook echt past bij een specifieke leeftijd.

Daarnaast zijn de boekenpakketten samengesteld, waarbij een perfecte balans gevonden is tussen lezen en doen. Dat wil zeggen dat het niet alleen leesboeken zijn die je krijgt. Maar ook knutselboeken, stickerboeken (met tekst natuurlijk), kleurboeken, tel- en woordenboeken. Helemaal afgestemd op de fase waarin je kind zich bevindt. Voor de allerkleinsten zit er bijvoorbeeld een badboekje bij of een knisperboekje.

Maak lezen plezierig met een boekenpakket
Boekenpakket voor de allerkleinsten

Lezen spannend houden

Hoe ouder een kind wordt hoe sneller het een boek uitgelezen zal hebben. Met een abonnement (kost 9,95 euro per maand) op een boekenpakket krijg je gewoon elke maand een aantal boeken aan huis geleverd. In een pakket zitten 4 verschillende boeken, zodat je kind even vooruit kan.

Op die manier kun je lezen spannend houden. Je zou ook het pakket achter kunnen houden en bijvoorbeeld elke week op een vaste dag een nieuw boek aan je kind kunnen geven. Omdat alleen lezen heel saai is kun je het spannend maken voor je kind door bijvoorbeeld samen te lezen. Of om de beurt lezen.

Je kunt ook je kind het verhaal laten lezen en aan de hand daarvan laat je je kind opdrachten doen. Bijvoorbeeld maak een tekening van het verhaal of schrijf een vervolg op het verhaal (afgestemd op de leeftijd van je kind natuurlijk).

Houdt je kind niet van lezen? Dan kun je dat stimuleren door bijvoorbeeld een hoofdstuk te laten lezen en dan te laten werken in het kleur- of stickerboek. Ook is het belangrijk dat je kind jou ziet lezen, want het kind zal vooral naar jou kijken. Heb je zelf veel plezier aan het lezen van een boek? Grote kans dat je kind dit ziet en overneemt.

Maak lezen plezierig met een boekenpakket spannend
Spannend boek! De kop van de wolf is als vingerpopje te gebruiken, waardoor de bek open en dicht kan

Plezier in lezen

Lezen is belangrijk, niet alleen nu, maar voor de rest van je leven. Begin daarom al zo vroeg mogelijk met voorlezen aan je kind. Kan je kind zelf lezen? Blijf dit dan stimuleren en geef zelf ook het goede voorbeeld door veel te lezen. Stem de keuze af op de leeftijd en interesses van je kind. Kies voor gemak en laat maandelijks een leuk boekenpakket thuisbezorgen.

Ben je benieuwd naar het boekenpakket? Probeer het dan zelf vrijblijvend uit. Je zit nergens aan vast en kunt het direct weer opzeggen!

Maak lezen plezierig met een boekenpakket jongen
Boekenpakket voor oudere jongens
The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelIn de keuken met kinderen fruitpizza maken
Volgend artikelWelk type moeder ben jij?

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in