gefeliciTAART.nl - Black Friday

Er zijn zo van die dingen die je als zwangere absoluut moet kennen. Tips en tricks die het dagelijkse leven een stuk makkelijker maken. 10 Lifehacks die elke zwangere moet kennen: van een zwngerschapskussen tot elastiekjes en citroenen in huis.

 

Het leven als zwangere

Als vrouw verandert je leven drastisch op het moment dat je een positieve zwangerschapstest in handen hebt. Ineens groeit er een minimens in jouw buik. Je lichaam verandert en dat kan een hele rij ongemakken met zich meebrengen, waaronder een verslechterde slaap en misselijkheid. Ook heb je ineens kleding die niet meer past en ingeruild moet worden voor zwangerschapskleding. Gelukkig ben je niet de enige die deze ongemakken ervaart en kun je er met wat tips en tricks het beste van maken.

 

19 Lifehacks die elke zwangere moet kennen

Waarom zou je je leven moeilijker maken dan nodig is? Met deze tips en lifehacks maak je je leven als zwangere een stuk makkelijker.

 

1. Zwangerschapskussen

Een must voor alle zwangeren is een zwangerschapskussen. Het kussen kun je zowel tijdens de zwangerschap als erna gebruiken. Tijdens de zwangerschap biedt het ondersteuning aan je buik. Na de bevalling kun je het kussen gebruiken als je borstvoeding geeft.

 

2. Haarelastiekjes

Ben jij nog niet toe aan het dragen van zwangerschapskleding? Geen nood! Een paar haarelastiekjes bieden uitkomst. Met de elastiekjes kun je jouw broeken net iets langer dragen. Gewoon het elastiekje om de knoop heen doen en dan in het knoopsgat en voila… je broek is ietsje wijder.

Leestip: Tips voor de perfecte zwangerschapsgarderobe

 

3. Citroengeur

Ben jij misselijk? Haal dan citroenen in huis! De geur van citroenen helpt tegen misselijkheid. Kleine tip: zorg dat je een paar schijfjes citroen verpakt in een ziplockbag in je tas hebt. Steekt de misselijkheid weer zijn kop op? Tas open, ziplockbag erbij en even de geur van citroen diep inademen. Dan kun je er weer even tegenaan.

 

4. Amandelen

Een bekend zwangerschapseuvel is brandend maagzuur. Heb je hier geregeld last van? Neem dan 5 amandelen en kauw deze tot je een brijachtige massa hebt. Dan langzaam doorslikken en je bent verlost van brandend maagzuur.

 

5. Diepvries fruit

Als je als zwangere weinig tot niets binnen kunt houden, omdat je zo misselijk bent dan biedt diepvries fruit uitkomst. Diepvriesvruchten hoef je niet per se te kauwen, maar kun je als een ijslolly zuigen. Op die manier krijg je langzaam alle benodigde vitamines en mineralen binnen, zonder dat je een vers stuk fruit hoeft te eten.

 

6. Zwemband

Ben jij een buikslaper? Baal jij dat dit nu niet meer mogelijk is door je groeiende buik? Geen nood, haal een zwemband in huis! Blaas het zwemband op en je kunt ook als zwangere gewoon op je buik slapen. Extra voordeel: je neemt de druk op je rugwervel weg, waardoor je ontlast wordt.

 

7. Kinesio tape

Heb je (extreem veel) last van misselijkheid? Dan kun je het gebruik van kinesio tape overwegen. Doe dit niet zomaar, maar laat je daarbij helpen door iemand die er verstand van heeft. Of check dit artikel voor uitleg hoe je de tape in combinatie met je zwangere buik kunt gebruiken.

 

8. Op de juiste manier plassen

Niets zo vervelend als er tig keer per nacht uit te moeten om te plassen. Probeer tijdens het plassen je buik een beetje op te tillen. Op die manier krijgt je blaas de kans om zich volledig te ledigen. Grote kans dat je daardoor minder vaak eruit hoeft.

 

9. Dromen dagboek

Het is een veelvoorkomend fenomeen: als zwangere droom je veel en herinner je deze dromen beter. Er is zelfs grote kans dat je vaak wakker wordt van nachtmerries. En zie dan maar weer in te slapen om je rust te pakken. Tijd om hier verandering in de te brengen door de dromen van je af te schrijven in een dromen dagboek.

 

10. Thee en crackers naast het bed

Niets zo belangrijk als direct na het wakker worden iets te eten en te drinken. Zeker als je zwanger bent en last hebt van misselijkheid. Laat je partner je verwennen en een dienblad met warme thee en crackers voor je klaar zetten net voor je wakker wordt. Of zet voor het slapen gaan een thermoskan gekookt water naast je met een kopje, theezakje en crackers of koekjes. Zo kun je de jouw dag rustig opstarten.

 

11. Bananen en water tegen krampen

Wordt jij vaker wakker doordat je krampen hebt in je kuiten? Geen nood! Je kunt de kans op kuitkrampen verkleinen door overdag veel water te drinken. Daarnaast helpt het als je overdag 1 banaan eet. In banaan zit magnesium en laat magnesium onmisbaar zijn voor elke moeder.

 

12. Compressiekousen

Veel zwangeren krijgen vroeg of laat te maken met het vasthouden van vocht. Heb je hier heel veel last van? Dan is het noodzakelijk om de oorzaak te achterhalen. Soms kan dit namelijk wijzen op zwangerschapsvergiftiging en dan is opvolging door specialist noodzakelijk. Vaak is het echter niet gevaarlijk en kun je het prima oplossen door het dragen van compressiekousen, waarmee de bloedcirculatie gestimuleerd wordt.

 

13. Mannen overhemd

Oversized kleding is een must. Dus duik gerust de kast van je man in om zijn overhemden te lenen. Niets zit zo lekker als een oversized mannen overhemd. Zeker als je al wat verder bent in de zwangerschap.

 

14. Makkelijke instappers

Je voeten lijken onbereikbaar, zeker in de tweede helft van de zwangerschap. Geen zin om je partner telkens te moeten vragen je te helpen met veters strikken? Zorg dan dat je minimaal 1 paar makkelijke instappers klaar hebt staan. Het maakt niet uit of het daarbij om slippers, ballerina’s of pumps gaat, belangrijk is dat je er zo instapt en ze comfortabel zijn.

 

15. Stoelen en krukken

Heb je al een kleintje in huis rondlopen die vaker getild wil worden? In plaats van je rug extra te belasten maak je het jezelf gemakkelijk. Laat je kind op een krukje of een stoel staan en til je kind dan op.

 

16. Baking soda

Naast amandelen helpt ook baking soda als je last hebt van brandend maagzuur. Lekker is het niet, maar het is wel een effectief middel.

 

17. Pepermunt water

Een zwangerschap tijdens een hete droge zomer kan behoorlijk vermoeiend zijn. Wil je tussendoor een beetje afkoelen? Zet dan een flesje met verstuiver klaar. Hierin doe je wat water en een paar blaadjes verse munt. Leg dit in de koelkast. Heb je last van vermoeide benen door de hitte? Dan biedt het pepermuntwater uitkomst.

18. Grijper

Ken je die grijpers waarmee mensen langs de weg lopen om vuilnis op te rapen? En grijpers die oudjes gebruiken als hulpmiddel? Een grijper is ook voor jou als zwangere onmisbaar. Vooral als de sokken weer eens ergens op de grond liggen en bukken een ware crime is.

 

19. Bh in de koelkast

Je lichaam verandert en daar doen je borsten ook volop aan mee. Heb je weer eens last van je borsten? Is het veel te warm en voel je dat vooral bij je borsten? Een beha die je uit de koelkast haalt biedt verkoeling.

 

 

Welke van bovenstaande lifehacks kende jij nog niet, maar vind je na het lezen onmisbaar?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelRecept schapen cupcakes
Volgend artikelWin een Sing 2 goodiepakket en 2 vrijkaarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in