gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als kersverse ouder komt er heel veel op je af. Daar hoort het verschonen van luiers bij. Kun je nog wat handige tips gebruiken voor het luier verschonen? Zo doe je dat: een handige stap voor stap uitleg, inclusief tips om lekkende luiers te voorkomen.

 

Dit heb je nodig voor het verschonen van de luier

Heel veel ouders kopen een hele uitgebreide uitzet voor de baby. Vaak zitten hier ook overbodige spullen bij. Wat je echt nodig hebt voor het verschonen van de luier? Dat ontdek je hieronder:

 • Comfortabele commode/luiertafel/verzorgingstafel (ben je 1,70 m dan moet deze minimaal 85 cm hoog zijn)
 • Dik aankleedkussen met wasbare hoes
 • Luier
 • Billendoekjes
 • Sudocrème
 • Washandje (als je een zoontje hebt!)
 • Afleiding (nodig voor oudere kinderen)

Verder kun je een luieremmer aanschaffen, maar deze is niet per se noodzakelijk. Je kunt de luiers ook in een plastic zakje stoppen om geurtjes in de prullenbak tegen te gaan.

 

Zorg voor overzicht

Als je alles wat je nodig hebt, is het belangrijk om te zorgen voor overzicht. Alles wat je nodig hebt moet binnen handbereik zijn. Je kunt je niet even omdraaien om iets te pakken op het moment dat je baby op de commode ligt. Baby’s zijn snel: het ene moment kan je baby zich nog niet omdraaien, het volgende moment rolt hij of zij zomaar op de buik. Als je alles overzichtelijk binnen handbereik hebt, zul je luiers binnen no time kunnen verschonen.

Wat moet je bij de hand hebben?

 • Zorg voor een schone luier die binnen handbereik is
 • Leg de billendoekjes zo neer dat je deze makkelijk en snel kunt pakken (ook met 1 hand)
 • Sudocrème mocht je baby last hebben van de open billetjes
 • Washandje als je een zoontje hebt

In de bovenste la van de commode leg je kleding om de baby eventueel schone kleding aan te kunnen trekken. Het belangrijkste zijn daarbij vooral rompertjes. Deze moet je met één hand kunnen pakken, zonder daarbij de baby uit het oog te verliezen.

 

Luier verschonen zo doe je dat

En dan komt natuurlijk het belangrijkste: de luier verschonen. Hoe je dat precies doet zie je in onderstaande video. Beelden zeggen namelijk veel meer dan woorden.

Tips om lekkende luiers te voorkomen

Veel ouders krijgen er vroeg of laat mee te maken: een lekkende luier. Een lekkende luier betekent in de meeste gevallen dat je je kind compleet moet verschonen, wassen en omkleden. De meest voorkomende oorzaak van een lekkende luier is een luier die niet goed past.

Een luier is te klein of past niet als deze bij de luierrand snijdt. Je ziet de afdruk van de luier op de rand van de billetjes van je kind. Let er ook op dat de losse rand netjes naar buiten staat en niet in de luier is. Tot slot is het van groot belang dat de kleding van je baby niet te nauw aansluit op de luier. Als het rompertje te strak zit kan de luier de plas niet goed opnemen.

Heb je een jongetje? Let er dan op dat de plasser naar beneden wijst als je de luier dicht doet. Slaapt je kind graag op de buik? Dan kun je de luier gerust wat hoger dicht maken om een lekkende luier te voorkomen.

 

Passende en goedkope luiers vinden

Nu je weet hoe je de luier moet verschonen en waar je op moet letten om een lekkende luier te voorkomen, ben je waarschijnlijk ook benieuwd hoe je aan passende en vooral goedkope luiers kunt komen. Hieronder vind je een overzicht met actuele prijzen voor luiers maat 2. Je kunt ook op andere maten, merken en nog veel meer zoeken. Zo betaal je nooit te veel voor luiers.
Aangeboden door: Luieraanbiedingen.nl

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelOntdek de Jouwbox by Richard de Leth
Volgend artikelDe leukste cadeautjes voor kersverse vaders

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in