gefeliciTAART.nl - Black Friday

Baargoud of een push present, een Amerikaanse traditie die hier langzaam maar zeker in populariteit toeneemt. Baargoud een cadeau voor de kersverder moeder van de vader als teken van dankbaarheid na de bevalling.

 

Wat is baargoud?

Baargoud staat ook wel bekend als push present of werpgoud. De laatste term is eigenlijk een beetje oneerbiedig tegenover de vrouw die met een bevalling toch een hele prestatie geleverd heeft. Baargoud is een traditie die over is komen waaien uit Amerika. Aangezwengeld door de Netflix hitserie Yummie Mummies en grote sterren als Kylie Jenner neemt de populariteit hiervan in Nederland toe.

 

Baargoud een sieraad of een ander cadeau

Eigenlijk is een push present niets anders dan een (groot) cadeau dat de moeder na de bevalling van haar partner krijgt. De naam baargoud is niet voor niets gekozen, omdat veel mannen kiezen voor een sieraad. Zoals het altijd gaat in Amerika, waar alles over the top moet zijn, bestaat een push present vaak uit veel meer dan een (simpel) sieraad. Vaak krijgt de vrouw een spliksplinternieuwe auto cadeau of een sieraad dat een paar 10.000 US dollars waard is. Kortom: over the top en voor de meeste mannen gewoon niet haalbaar.

Baargoud een cadeau voor de kersverder moeder gezin

De zin of onzin van een push present

Nederlanders staan bekend vanwege hun nuchterheid. In dit geval vinden veel vrouwen het krijgen van een cadeau na de geboorte overdreven. Zij hebben immers het mooiste cadeau van hun leven in hun armen: een kind. Bovendien is het een cadeau niet alleen voor zichzelf, maar ook de partner. Waarom dan nog beloond worden met een speciaal geboortecadeau?

Daarnaast is er een praktische kant aan het achterwege laten van deze traditie. Een push present kost nu eenmaal geld. Geld dat veel ouders in spe liever investeren in een mooie babykamer en alles dat nodig is voor de komst van de kleine wereldburger. Ja, een bevalling kan behoorlijk afzien zijn voor een vrouw. Ja, een vrouw moet de pijn alleen dragen, een man kan alleen vanaf de zijlijn toezien en ondersteuning bieden. Toch zien veel vrouwen dit als een voorrecht. Iets dat ze graag doen, omdat de beloning erna zo veel groter is en de pijn snel vergeten is.

 

Push present verras moeder met een geboortesieraad

Wil je je vrouw toch verrassen met een kleinigheid na de geboorte? Kies dan voor een mooi geboortesieraad. Er zijn tal van mogelijkheden: denk aan een mooie armband dames al dan niet voorzien van gepersonaliseerde bedeltjes. Omdat het om een geboortesieraad gaat kun je ook kiezen voor een ketting met daaraan een geboortesteen van je kind.  Op die manier is het niet alleen een persoonlijk cadeau voor de moeder, maar draagt ze haar kind eigenlijk altijd bij zich.

Baargoud een cadeau voor de kersverder moeder geboortesieraad armband

Wil je aan het geven van iets speciaals nog een goed doel koppelen? Iets waar andere kinderen die het minder getroffen hebben ook iets aan hebben? Kies dan voor het bestellen van een mooi cadeautje Kayasieraden. Voor elk sieraad dat verkocht wordt doneren zij een klein deel aan Stichting Eduki, die ervoor zorgt dat meer kinderen naar school kunnen gaan. Mocht je geen sieraad voor je vrouw nodig hebben, ze hebben er ook hele leuke kindersieraden.

Baargoud een cadeau voor de kersverder moeder gezin

Werpgoud: ik vond de geboorte van mijn kind al een mooi cadeau

Laat ik voorop stellen dat in mijn tijd (klinkt heel oud, terwijl ik dat echt nog niet ben, maar mijn kinderen zijn inmiddels volwassen) een push present nog helemaal niet bekend was. Ik heb zo het gevoel dat de hele traditie toen nog niet bestond of alleen in de kringen van de allerrijksten. In elk geval heb ik zowel na de geboorte van mijn zoon als na de geboorte van mijn dochter geen cadeau gekregen.

Wel heb ik kort na de geboorte zelf een ring uitgezocht en grappenderwijs gezegd dat ik dit wel verdient had na de zwangerschap. Dit was echter een grap en de ring was een aanbieding van Kruidvat, waar je toen nog sieraden kon kopen met je verdiende punten. Maar van een speciaal cadeau was geen sprake. Het mooiste cadeau hield ik immers in mijn armen. Een gezonde zoon en 2,5 jaar later een gezonde dochter. Nu moet ik wel eerlijk zeggen: de bevallingen waren voor mij een fluitje van een cent. Natuurlijk had ik wel pijn, maar het was echt allemaal heel draaglijk. Pijnlijk waren vooral de hechtingen, omdat ik bij mijn zoon (onterecht) in ben geknipt.

 

Heb jij een cadeau gekregen na de geboorte van je kind? Of vind je het allemaal maar onzin en niet nodig?

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelMaak een mooie herinnering van de zomer 2020
Volgend artikelIs je kind dol op dino’s? Bezoek dan dierenpark Amersfoort

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in