gefeliciTAART.nl - Black Friday

Ben je van plan om een gezin te stichten? Ontdek nu de baby bucket list voordat je ouder wordt: doe deze dingen voor je baby geboren is. Werk deze bucketlist af, voordat de baby er is, want na de komst van de kleine verandert je leven drastisch.

 

Ouder worden

Het is één van de grootste beslissingen van je leven: ervoor kiezen om samen een kind te krijgen. Nieuw leven op aarde zetten is ontzettend mooi, maar het is ook ingrijpend. Vanaf het moment dat je baby er is zal je leven voorgoed veranderen. Van slapeloze nachten tot rekening houden met je kind, dit alles kan een enorme impact hebben op je leven en je relatie.

 

Baby bucket list voordat je ouder wordt: doe deze dingen voor je baby geboren is

Gebruik de tijd voordat de baby geboren wordt om dingen te doen die dan niet meer (zo makkelijk) kunnen. Niet alleen voor jezelf, maar vooral samen met je partner.

 

1. Organiseer een (groot) feestje

Natuurlijk kun je nog steeds feestjes geven als de kleine er eenmaal is, maar dat gaat een stuk makkelijker.  Slapeloze nachten, minder tijd voor jezelf, het zijn zomaar zaken die ervoor zorgen dat het organiseren van een feest iets minder makkelijk gaat. Hou je van gezelligheid, samen zijn met familie en vrienden? Zoek dan een mooie gelegenheid en organiseer een groot feestje.

 

2. Samen verhuizen

Wil je verhuizen? Doe dit dan bij voorkeur voor de komst van de baby. Een verhuizing is al stressvol genoeg, daar kun je een baby niet bij gebruiken. Bovendien slaat de stress van een verhuizing over naar de kleine, waardoor er nog minder rust is. Doe dit dus voor de geboorte.

 

3. Genieten van elkaar

Zeker de eerste tijd na de geboorte is de kans groot dat je weinig interesse hebt aan intimiteit. Dat geldt zeker voor kersverse moeders (die borstvoeding geven). Gebruik daarom de tijd voor de geboorte om van elkaar te genieten. Maak intimiteit prioriteit in je relatie, want als er eenmaal kinderen zijn heb je veel minder tijd en vooral minder privacy met elkaar.

 

4. Grote opruiming

Ongemerkt stapelen de spullen zich door de jaren heen op en hebben we spullen in huis die we niet meer gebruiken. Een baby kost niet alleen veel, je hebt er ook ruimte voor nodig. Tijd dus om een grote opruiming te houden in huis. Gebruik dagen zoals Koningsdag om overbodige spullen te verkopen en zo geld te sparen voor de babyuitzet.

 

5. Uitslapen

Als er één ding is dat je absoluut moet doen voordat je ouder wordt dan is het uitslapen. De kans dat je nog uit kunt slapen met een kind is namelijk bijzonder klein. Gebruik daarom de tijd voordat de baby er is om samen met je partner lekker lang uit te slapen. Ook een hele dag lekker lui in bed blijven behoort nu nog tot de mogelijkheden.

Leestip: Zo blijft je kind langer slapen

 

6. Samen op reis gaan

Nee, een baby hoeft geen belemmering te zijn om samen op reis te gaan, maar het vraagt wel veel meer voorbereiding en inspanning. Maak daarom samen nog een paar reizen voordat je ouder wordt en geniet van het samenzijn.

 

7. Fotoshoot

Hoe je het ook wendt of keert een zwangerschap heeft invloed op je lichaam. Bijna elk lichaam verandert na de geboorte van een kind. Wil je vastleggen hoe je lichaam was voor de komst van een kind? Plan dan een mooie fotoshoot in (samen met je partner).

 

8. Plan leuke dates in met je partner

Zolang je nog met z’n tweetjes bent moet je de tijd optimaal gebruiken. Plan daarom leuke dates in met je partner. Doe dingen die je na de geboorte van je kind niet meer (zo makkelijk) kunt doen en geniet er met volle teugen van. Denk aan een avondje stappen, een bioscoopje doen of lekker uit eten gaan in een luxe restaurant.

 

9. Spontaan eropuit gaan

Spontaan iets doen met een baby erbij wordt een stuk lastiger. Heb je eenmaal een kind dan zul je moeten plannen. Je houdt dan rekening met het slaapritme van de kleine, je moet de kinderwagen meenemen enz. Daarom is het goed om voor de geboorte spontane dingen in te plannen. Ga spontaan een weekendje weg, pak het vliegtuig of ga de ijsbaan op.

 

10. Realiseer eerst je doelen

Een kind is leuk, maar betekent soms ook dat je dromen en idealen die je had moet laten varen. Wil je iets bereiken? Heb je bepaalde doelen in je hoofd? Realiseer deze dan eerst voordat je aan een kind begint.

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelRace door de grachten van Amsterdam in Mario Kart 8 Deluxe
Volgend artikelBijzondere en unieke namen die je niet zo snel tegenkomt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in