gefeliciTAART.nl - Black Friday

Als moeder zijnde, heb je in het dagelijks leven heel wat ballen hoog te houden. Soms letterlijk (wanneer je kind een bal is vergeten in de speeltuin en jij die op moet halen), maar meestal in figuurlijke zin. Tussen al deze bedrijven door, gaat je lichaam steeds meer in een stressvolle modus zitten. Dan gaat je wekker ’s ochtends af en is je brein wakker geschud, maar jouw lijf nog bij lange na niet. Alle moeders zouden eens in de zoveel tijd verwend moeten worden met een goede massage! Hoewel je manlief kunt opdragen om deze taak op zich te nemen, kan het ook heerlijk zijn om eens een massage te boeken bij een professional. In deze blog vertel ik jou over mijn eigen ervaringen bij een holistische masseur.

 

Maak kennis met Leah

Als freelance make-upartist doe ik mijn werk grotendeels staand, wanneer ik word ingehuurd om te werken in parfumerieën. In mijn salon zit ik geregeld voorovergebogen, met opperste concentratie wenkbrauwen te voorzien van een mooie vorm. Wanneer ik drukke weken achter de rug heb, merk ik dat mijn lichaam (en in het bijzonder mijn rug) begint te protesteren en vermoeid aanvoelt. Tijd om een massage afspraak in te plannen.

Helende massage hotstone massagesalon
De mooie salonruimte waar ik de komende 90 minuten ga relaxen.

 

Wat is een hot-stone massage?

Ik besluit om een afspraak te maken bij Isa, een massagetherapeut en eigenaresse van Isa Homespa in Arnhem met een scala aan diensten. Mijn keuze gaat uit naar een hot-stone massage, iets dat al langere tijd hoog op mijn verlanglijstje staat!

Donkere lava-stenen worden voorverwarmd in een houder met heet water en vervolgens met vloeiende bewegingen over je geoliede lichaam geleid. Hoewel het mooi staat op foto’s, worden de stenen in de praktijk niet allemaal in één keer op je lichaam gelegd en daar gelaten.

Je huid moet wennen aan de warmte van de stenen en kan verbranden als de stenen te lang op een plek worden gelegd. Het is een massage waarbij vooral de verwarmde lavastenen een ontspannende werking geven, doordat ze het lymfesysteem activeren en de doorbloeding stimuleren.

Helende massage hotstone lavastenen
De aanblik van die donkergekleurde lavastenen geeft mij direct een luxe
wellness-gevoel!

 

Praten of de stilte opzoeken

Als ik haar salonruimte binnenkom, valt me gelijk op hoe sfeervol en huiselijk de ruimte is. Isa maakt gebruik van een elektrische geurdiffuser met een fijne geur die allesbehalve overheersend is. In het midden van de ruimte ligt een uitnodigend massagebed op me te wachten. Ik kleed me uit en neem plaats op het massagebed, mijn gezicht naar beneden gericht.

Helende massage hotstone diffuser
Een aangenaam aroma wordt verspreid door een elektrische geurdiffuser

Isa geeft aan dat zij het altijd aan de klant zelf overlaat om te bepalen of diegene wil kletsen of stil wil genieten. Af en toe stelt ze een vraag, omdat zij al gauw door heeft dat ik van nature een kletser ben en óók op zo’n manier ontspan.

Ik merk dat ik na een half uur nasaal begin te praten en geef aan dat mijn neus licht verstopt zit. Dit schijnt een heel normale reactie te zijn, wanneer je langdurig op je buik ligt. Ze geeft me de ruimte om mijn gezicht naar rechts te draaien en richt zich vervolgens vooral op mijn onderrug in plaats van mijn nek en schouders.

Even later smeert ze een nieuwe laag olie over mijn rug en constateert ze dat ik heel wat spanning tussen mijn schouderbladen vasthoud. Ze drukt op een spierknoopje dat dieper verborgen ligt en waarvan ik geen idee had dat dit zo pijnlijk gespannen is! Ze past haar behandeling aan en stapt over op een deep tissue massage, omdat ze ervan overtuigd is dat die meer effect zal hebben op mijn lichaam.

Helende massage hotstone
Daar lig ik dan, plat op mijn buik op de massagetafel

 

Wat is een deep-tissue massage?

Tijdens een deep-tissue massage worden er harde en zachte massagetechnieken afwisselend toegepast om bindweefsel los te masseren, zodat er weer meer ruimte vrijkomt en de spieren soepeler worden. Nadat ik vooral oppervlakkige druk had gevoeld tijdens het eerste halfuur behandeling, moet ik nu wennen aan de diepe bewegingen die worden uitgevoerd door haar knokkels, onderarmen én ellebogen.

Het is even doorbijten, soms haast op het pijnlijke af, maar toch merk ik dat mijn lichaam er goed op reageert. Ik voel een soort innerlijke rust over me heen komen, alsof ik flink heb gesport en nu geniet van de cooling-down. Wat een work-out!

 

Helende effecten van een massage

Dat haar massages effect hebben gehad, kan ik goed merken aan mijn lichaam. De ochtend (en de dagen) erna voel ik me een stuk meer uitgerust en heb ik meer energie. Op haar massagebed voelde ik me meer dan een gezichtsloze klant en haar holistische benadering zorgde voor extra diepgang.

Mijn volgende afspraak staat alweer ingepland!

Helende massage hotstone massagebed
Nadat ik ben geweest, wordt het massagebed direct schoongemaakt en weer
gereedgemaakt voor de volgende klant

 

Ben jij ook toe aan een intensieve massage waar jij je kiplekker van gaat voelen? Plan dan een wat me-time in met een massage en laat mij via meliora.makeupandmore@gmail.com weten wat jouw ervaringen zijn!

Liefs,
Leah

 

 

The following two tabs change content below.

Anja

Moeder van twee volwassen kinderen, creatief, denk graag out of the box en weet wat het is om kinderen op te voeden. Hier deel ik tips die je als ouder altijd wel kunt gebruiken. Daarnaast inspireer ik met artikelen over de laatste trends, uitjes, gezondheid en nog veel meer.
Vorig artikelDe dag dat… mijn kind uitgleed in het zwembad
Volgend artikelJe kinderen volgens hun liefdestaal liefhebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in